Verslagen 2012

27-12-2012 | Kay Pronk wint G.P. Unive

Pancrasser Melvin Bos heeft donderdagavond op spectaculaire wijze een eind gemaakt aan de overmacht van Limmenaar Pronk door hem naar de tweede plek te rijden. Wel wist Kay Pronk voor zichzelf, door zijn goede uitslagen in de wedstrijden waar hij aan de start verscheen, de winst om de G.P. Unive veilig te stellen. De overmacht van Pronk vertoonde de laatste weken wel enkele haarscheurtjes. Was het drie weken geleden Patrick IJpelaan die Pronk naar de kroon stak, ditmaal was het Melvin Bos uit Sint Pancras die deze stunt herhaalde. Tot driekwart van de koers was het een wisselend kat en muis spel tussen de twee koplopers, die direct na de start het initiatief hadden genomen en geen tegenstand hadden te vrezen van hun achtervolgers. Ondanks valpartijen en stuurfoutjes van beide coureurs bleven zij toch tot elkaar veroordeeld. Uiteindelijk moest de betere techniek van Pronk het afleggen tegen het grotere motorvermogen van strandspecialist Melvin Bos, vorige week nog derde in de Castricumse strandrace. Troost voor Kay Pronk na afloop gaf de prijsuitreiking en huldiging van de G.P. Unive cup beschikbaar gesteld door Richard Bloedjes, rayon-directeur van Unive Verzekeringen/Hypotheken.

uitslag:

 1. Melvin Bos Sint Pancras
 2. Kay Pronk Limmen
 3. Dennis van Dalen Assendelft
 4. Chris Kemp Egmond aan Ze
 5. Henk Louwe Alkmaar

22-12-2012| MTB’er Kay Pronk ook organisatietalent

Limmenaar Kay Pronk heeft naast het goed kunnen mountainbiken laten zien, dat het organiseren van een MTB evement hem ook goed afgaat. Voor zijn HAVO opleiding aan het Jac. P. Thijsse College in Castricum, heeft Kay samen met studiegenoot Luke Pouw, eveneens uit Limmen, een project op poten gezet voor hun studieopdracht. Zij hadden gekozen voor een opstapclinic MTB waarvan de eventuele opbrengst bestemd zou zijn voor “Kans voor Open Doel”. Dit goede doel houdt in het verder uitbouwen van een school voor weeskinderen in Ghana. De opkomst van ruim 25 aspirant-mountainbikertjes op het OGL parcours aan de Pagenlaan in Limmen was overweldigend. In de leeftijd van 5 tot 12 jaar, zowel meisjes als jongens, hebben Kay Pronk en Luke Pouw deze jeugd een onvergetelijke dag bezorgd.

De opbrengst voor het goede doel bedroeg een paar honderd euro. De jonge organisatoren verzorgden na afloop voor de deelnemende jeugd, meegekomen broers, zussen, ouders, opa’s en oma’s nog een gezellige afsluiting met gesponserde kerststol, glühwein en chocomel met de warmte van enkele vuurkorven. Naast aandacht voor de inwendige mens, was de organisatie van A tot Z perfect geregeld. Aan de veiligheid en begeleiding was goed aandacht geschonken door het aanwezig zijn van EHBO en verdere bemensing teneinde alles in goede banen te leiden. Na het afsluitende woordje door de twee organisatoren en de uitreiking van de zelf ontworpen en ondertekende deelnemingsoorkonde kwamen direct de aanmeldingen binnen voor de lessen die verzorgd worden door de Stichting Kids and Parents Biking op het OGL complex aan de Pagenlaan waar ook de clinic plaatsvond.

Langs deze weg willen we bedanken de sponsoren en medewerkers:

Daan, Bas, Rick en de ouders; 2x KPB; OGL; Bakker Jos Rood en JUMBO Gerard en Dorien Honigh.

Tevens wensen we iedereen prettige feestdagen, een goed oud en nieuw en een sportief en gezond 2013.

Kay Pronk en Luke Pouw

20-12-2012| Cyclocrosser Jan Koper winterhard

Heemskerker Jan Koper, wegrenner ‘s winters cyclocrosser, heeft donderdagavond in de voorlaatste rit om de Univé Grote Prijs mountainbike op het O.G.L. parcours aan de Pagelaan in Limmen overduidelijk de winst gegrepen. Onder ijzige regenkou moesten de renners de prijzen verdelen. Al direct na de start waren Dennis van Dalen uit Assendelft, Heemskerker Jan Koper en Limmenaar Arjan de Zeeuw en de rest op zich zelf aangewezen. Door de zware omstandigheden was het good-old Jan Koper, die zijn specialiteit, cyclocross, kon uitbuiten. Gestaag bouwde Koper zijn voorsprong op de Limmenaar de Zeeuw, oud-profvoetballer, uit. Dennis van Dalen kon dit maal geen potten breken, door verkeerde bandenspanning op het glibberige parcours. Het werden ditmaal niet zoals doorgaans, de man tegen man gevechten, maar allemaal solisten, die zich op de been/fiets probeerden te houden. Dit alles resulteerde in een voor de jury makkelijk op te nemen uitslag:

 1. Jan Koper Heemskerk
 2. Arjan de Zeeuw Limmen
 3. Dennis van Dalen Assendelft
 4. Chris Kemp Egmond a/d Hoef
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Kees Pronk Limmen

13-12-2012| Mountainbiker Kay Pronk weer op niveau

De zesde rit in de mountainbike reeks om de Grote Prijs Unive is een prooi geworden van Limmenaar Kay Pronk. Op het OGL terrein aan de Pagenlaan in Limmen ontspon zich direct na de start een titanenstrijd tussen strandracer Melvin Bos uit Alkmaar en Kay Pronk. De laatste weken in minder goede doen zijnde Pronk leek wel een hergeboorte te hebben ondergaan, gezien de felheid van nu en de gelatenheid van de afgelopen weken. Melvin Bos, minder technisch dan Pronk, maar op de lange rechte stukken ijzersterk, liet de dan weer 50 en dan weer 100 meter voor hem rijdende Limmenaar geen moment met rust. Toch slaagde Kay Pronk er tenslotte in zijn directe constante belager Melvin Bos op geringe afstand te houden en zo zijn winst in de zesde van de acht ritten tellende Grote Prijs Unive veilig te stellen. Ook Assendelver Dennis van Dalen lijkt weer op zijn oude niveau terug te keren door naar een verdiende derde plek te rijden voor Alkmaarder Henk Louwe en Chris Kemp uit Egmond aan Zee die de eerste vijf plekken compleet maakten. uitslag:

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Melvin Bos Alkmaar
 3. Dennis van Dalen Assendelft
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Chris Kemp Egmond aan Zee
 6. Martin Meijer Heerhugowaard
 7. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef

08-12-2012| Topperstatie Patrick IJpelaan.

Patrick IJpelaan uit Alkmaar is donderdagavond op superieure wijze winnaar geworden van de 5e rit om de Grote Prijs Univé op het O.G.L. moutainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen. Direct na het startschot waren het Kay Pronk en Patrick IJpelaan die, op het ondanks de sneeuwval goed bereidbare circuit, de grootste claim legden op de winst, Pronk legde IJpelaan, met daarachter Assendelver Dennis van Dalen en Heemskerker Jan Koper, een stevig tempo op. Na enkele ronden bleek dat Limmenaar Pronk niet helemaal goed in zijn vel zat. De eerste signalen tekenden zich af, toen Pronk het opgelegde tempo moest overlaten aan Patrick IJpelaan. Vervolgens pakte IJpelaan door en na enkele tempoversnellingen, moest Pronk passen. Daarna was het duidelijk dat Pronk ditmaal niet super was en door het veld heenzakte, maar wel karakter toonde zijn koers te vervolgen en op een voor hem benedenpeil 6e plek afsloot. Voor Pronk waren het, na een verbeten strijd Limmenaar Arjan de Zeeuw en Jan Koper uit Heemskerk die de 2e en 3e plek bezetten. Uitslag

 1. Patrick IJpelaan Alkmaar
 2. Arjan de Zeeuw Limmen
 3. Jan Koper Heemskerk
 4. Dennis van Dalen Assendeft
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Kay Pronk
 7. Chris Kemp Egmond a/d Hoef
 8. Henk Jan Verdonk Egmond aan Zee
 9. Kees Pronk Limmen.

M.T.B. sport voor iedereen !!

De Stichting Kids and Parents Bikeschool ( K.P.B. ) heeft besloten de drempel voor deelname aan de steeds populairder wordende mountainbike

sport te verlagen. Sinds april worden op het OGL terrein aan de Pagenlaan (ingang Eikepage) voor jong en oud MTB lessen verzorgd. Naast deze lessen zijn we ook gestart met “vrij fietsen”, waarbij je met je eigen fiets voor 1 euro gebruik kunt maken van het technisch, spannend en verlicht MTB parcours.

De “vrij fietsuren” zijn op maandag, dinsdag en donderdagmiddag van 16.00-18.00 uur en zondagmorgen van 9.30-12.00 uur.

Melden bij de GP Groot unit op het terrein.

Ook het houden van recreatieve MTB kinderfeestjes aantrekkelijker geworden. We hebben allemaal minder te besteden en daar mogen onze opgroeiende kinderen niet te veel onder lijden. Al vanaf 55 euro kan 2 uur lang genoten worden van deze groeiende spannende sport.

Voor verdere info: www.kpbiking.nl voor vragen bel of mail naar: 06-50506087 info@kpbiking.nl

Beste Ton,

Het zou Sinterklaas ook zeer verbazen,

als hij zo vlak voor het sinterklaasfeest de kinderen zou zien razen.

Deze moeten zich in alle rust voorbereiden,

in deze O zo spannende tijden.

Ze moeten nog erg goed poetsen op hun fiets

want die nieuwe spullen voor de mtb krijgen ze niet voor niets.

Volgende week zullen er dan ook nog weinig kinderen klagen,

ze hebben na een sinterklaasfeest toch niets meer te vragen?

Ik hoor dat jij ook lief bent geweest dit jaar,

al denk ik wel eens wanneer is die man nou klaar.

Maar jou passie voor al dat fietsen zal wel nooit over gaan.

daarom ligt er in Limmen nu zo’n mooie baan.

Iedere week staat er in de krant weer een mooi verslag,

wie o wie is Kay deze week te snel af.

Zoals je ziet blijft Sint wel een beetje bij,

maar op de donderdagen is hij nog steeds niet van de partij.

Hij hoopt het toch wel eens te halen.

maar dat je nu zo ver zit is best wel balen.

De pedalen probeert hij wel soepel te laten gaan,

door wekelijks bij de inschrijving van een toertocht in de rij te gaan staan.

De aan wijzigingen van jou blijven wel door klinken.

als we op zondag de soep (bouillon) drinken.

Vergeten zijn we jou, Douwe en de andere echt niet.

dus vanuit hier heel veel groeten van Sint en Piet.

29-11-2012| Overmacht Milosj van Renesse

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft door zijn overwinning in de 4e rit om de Grote Prijs Unive laten zien, dat bij afwezigheid van Kay Pronk hij het meeste recht heeft op de bloemen. Als door een wesp gestoken vloog Van Renesse uit de startblokken op de twee rechten stukken op het O.G.L.mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen. Directe achtervolgers, de Alkmaarders Laurens Schumacher, Hans Jansen en Bas Rijs sputterden nog wat tegen, maar de suprematie Van Renesse was te groot. Op een grote molen vergrootte hij zijn voorsprong op zijn belagers. Waarvan Laurens Schumacher naar een tweede plek leek te gaan rijden, nadat Jansen en Rijs op afstand gezet waren. Echter door een onhandige manouvre belandde Schumacher tegen het hekwerk en de grond, waarna hij werd achterhaald door het duo Rijs/Jansen. Met een van pijn vertrokken gezicht moest Schumacher zelfs het strijdtoneel verlaten, waarvan Jansen en Rijs profiteerden en beslag legde op de plekken twee en drie. Erwin Verwijk en Nico Schaper eisten de plekken vier en vijf voor zich op.

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Hans Jansen Alkmaar
 3. Bas Rijs Alkmaar

4.Erwin Verwijk Egmond aan Zee

5.Nico Schaper Alkmaar

 1. Henk Louwe Alkmaar
 2. Iwan Knoeff Koog a/d Zaan
 3. Chris Kemp Egmond aan Zee
 4. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 5. Emiel Prins Egmond aan Ze
 6. Rob Knol Alkmaar
 7. Henk Jan Verdonk Egmond a/d

22-11-2012| Moeizame zege Kay Pronk.

Kay Pronk uit Limmen heeft, ondanks een mindere dag, toch de hoogste trede van het podium mogen beklimmen na zijn zege in de wekelijkse donderdagavond wedstrijd. De derde rit in een serie van acht om de Grote Prijs Unive op het OGL mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen kende een spectaculaire opening. Direct na de start plaatste Alkmaarder Milosj van Renesse een splijtende demarage om de schijnbaar onaantastbare positie van Kay Pronk aan het wankelen te brengen. Dit leek een geslaagde missie te gaan worden, daar Pronk alles op alles zette om de kloof naar Van Renesse te dichten, maar daarin niet slaagde. Pas halfkoers waren de rollen plotseling geheel omgekeerd, nadat Kay Pronk in een keer het gat met Van Renesse dichtte, er over heen ging en weg was, Van Renesse alleen achterlatend. In de laatste omloop wist Milosj van Renesse, nadat hij even daarvoor nog slachtoffer was van een valpartij, toch nog in de buurt van Pronk te komen, maar bleef op honderd meter steken. Achter Pronk en Van Renesse pakte Limmenaar Jeroen Buter en Heemskerker Jan Koper respectievelijk de derde en vierde plaats met Alkmaarder Hans Jansen op vijf.

uitslag:

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Jeroen Buter Limmen
 4. Jan Koper Heemskerk
 5. Hans Jansen Alkmaar
 6. Sander Hartog Alkmaar
 7. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 8. Ed Lengers Alkmaar
 9. Henk Louwe Alkmaar
 10. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 11. Chris Kemp Egmond aan Zee
 12. Kees Pronk Limmen

15-11-1012| Wie klopt Milosj van Renesse !?

Wie klopt Milosj van Renesse !?

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft donderdagavond op het OGL mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen na zijn winst, bij afwezigheid van de jongeren, laten zien dat hij op dit moment de te kloppen man is. Nieuwkomer Julian Molenaar en Hans Jansen gooiden direct na de start in een veld van 20 renners de knuppel in het hoenderhok door vol in de aanval te gaan. Milosj van Renesse, geschrokken van deze snelle start, wist toch nog aan te haken.

Nauwlijks bekomen van de schrik wist Van Renesse toch weer de touwtjes in handen te krijgen, dit nadat de scherpe kantjes bij Hans Jansen eraf waren gereden. Egmonder Julian Molenaar deed nog een poging de zaak recht te zetten, maar verder dan het achterwiel van Van Renesse kwam hij niet. In het verdere verloop konden Molenaar en Jansen geen vuist meer maken tegen de losgeslagen Van Renesse. Dat kon niet gezegd worden van Ruud Koks uit Schagen. Na de uitstekende prestaties van de afgelopen weken wist de Schagenaar zich ditmaal naar een verdienstelijke tweede plaats te rijden, voor Egmonder Molenaar en Jansen uit Alkmaar op respectievelijk een derde en vierde plek met daarachter Ben Visser uit Egmond aan Zee op plek vijf.

uitslag:

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Ruud Koks Schagen
 3. Julian Molenaar Egmond Binnen
 4. Hans Jansen Alkmaar
 5. Ben Visser Egmond aan Zee
 6. Arjan de Zeeuw Limmen
 7. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 8. Michael vd Horn Schagen
 9. Ed Lengers Alkmaar
 10. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 11. Henk Louwe Alkmaar
 12. Chris Kemp Egmond aan Zee
 13. Emiel Prins Egmond aan Zee
 14. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 15. Kees Pronk Limmen
 16. Paul Samuels Koog aan de Zaan

08-11-2012| Milosj van Renesse oppermachtig

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft donderdagavond op overtuigende wijze de winst gepakt in een serie van 8 wedstrijden om de Grote Prijs Unive op het verlichte mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen. Uit het een kleine twintig man tellende veld was het Milosj van Renesse die er geen twijfel over liet bestaan wat vanavond zijn plannen waren. Op een onvoorstelbaar grote versnelling en in aanvang nog een aanhakende Hans Jansen probeerde hij het peleton aan flarden te rijden. Dit bleef niet bij een probeersel; zijn opzet slaagde en de groep achtervolgers werd uiteen gereten. Zelfs Hans Jansen uit Alkmaar

moest de geexplodeerde Van Renesse laten gaan en werd op eerbiedwaardige afstand achter de leider, maar voor een trio strijdend om de derde plek, tweede.

Het voornoemde drietal Schagenaar Ruud Koks, Egmonder Erwin Verwijk en de later aangesloten Herman Romp uit Zaandam gingen tot het uiterste voor de derde plaats, die in de laatste meters op spectaculaire wijze veilig werd gesteld door Romp met Ruud Koks en Erwin Verwijk op respectievelijk plek vier en vijf.

Het optreden van de jonge Heemskerker Bouk de Roeck was groots en aandoenlijk om te zien hoe Bouk zijn directe medestrijder Kees Pronk uit Limmen wist te verschalken.

uitslag:

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Hans Jansen Alkmaar
 3. Herman Romp Zaanda
 4. Ruud Koks Schagen
 5. Erwin Verwijk Egmond aan Ze
 6. Iwan Knoeff Westzaan
 7. Henk Louwe Alkmaar
 8. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 9. Emiel Prins Egmond aan Zee
 10. Bouk de Roeck Heemskerk
 11. Kees Pronk Limmen
 12. Patrick Brasser Limmen

04-11-2012| Geslaagde zondagmorgen

Voor de allereerste keer de combinatie op het O.G.L. mountainbike parcours aan de Pagenlaan in Limmen van de “Family Hours ” en de jeugd-

wedstrijd “1 e Zondag van de Maand “. Om 9.30 uur kwamen de eerste ouders met kinderen zich melden voor de ouder/kind vrije training , die tevens gebruikt werd als warming up voor de wedstrijd van 11.00 uur.

Van de mogelijkheid om op zondagmorgen door ouders samen met de kinderen gezellig te fietsen wordt steeds meer gebruik gemaakt.

In de categorie 7 tm 9 jaar waren Wout Bakker, Rick Brasser en Luca van Barneveld present. Bij de meisjes had Carmen Brasser geen concurrentie, maar

zij beet zich als een volwaardig mountainbikster vast in het grote jongensgeweld in de ruim 30 minuten durende rit en pakte verdiend de gouden beker met een krasje. De groep van 11 tm 13 jaar schotelde een wedstrijd van topformaat voor. In dit gevecht kon de 7 jarige Rick Brasser zich schitterend handhaven en maakte het zelfs voor Ryan van Barneveld nog heel moeilijk. Door een klein stuurfoutje in een bocht tijdens de laatste ronde moest Rick Ryan laten gaan, maar eiste ondanks dit moment toch op voortreffelijke wijze de zege voor zich op bij zijn leeftijdgenoten met Luca en Wout op respectievelijk 2 en 3.

Bij de grote jongens was Jari Jansen niet te houden en pakte zelfs zonder de vorige week al beloofde overzetting van de klikkers van zijn racefiets op formidabele wijze de winst. Ivar vd Kamp, Ryan van Barneveld en de met de grootste beker naar huisgaande Sven vd Kamp op de plaatsen 2, 3 en 4.

Na een herstelpauze van 15 minuten met een slokje van de inmiddels beruchte wortelensap werd afgesloten met de tijdrit over 1 ronde van 2300 meter met start om de minuut , waarbij goed werd meegekeken over de schouder van de tijdwaarnemer. In het jeugdveld had ook een vijftal ouders hun plek gevonden op de startlijst.

Uitslag tijdrit:

Daan: 5.58 min

Patrick 6.35 min

Grote Rick: 6.35 min

Jarno 6.40 min

Dave 6.40 min

Marita 6.48 min

Jari 7.00 min

Ryan 7.11 min

Sven 7.20 min

Ivar 7.40 min

Luca 8.10 min

Wout 8.33 min

Carmen 8.35 min

01-11-2012| Kay Pronk blijft regeren

Limmenaar Kay Pronk heeft ondanks een sterk rennersveld toch weer de bloemen mee naar huis mogen nemen maar zijn winst in de donderdagavondwedstrijd op het O.G.L. mountenbaikeparcours aan de Pagelaan in Limmen. Langen tijd leek de strijd om de eerste plek uit te draaien op een gevecht tussen Westzaner Pieter Bak, Milos van Renesse uit Alkmaar en Kay Pronk, maar halfkoers werd door Pronk deze illusie bij zijn concurenten ontnomen. In de slotvasen was het debutant Hans Jansen uit Heiloo, die de derde plek voor de neus van Pieter Bak wegkaapte. Zaandammer Herman Romp legde beslag op de vijfe plek. De strijd tussen de jeugd van 12 tot 17 jaar was ook om te snijden, tussen Bouk de Roeck en Janne Doornbos. Maar in het slot van de wedstrijd moest de jonge talentvolle cyclocrosser Doornbos uit koers en zo kon het jonge talent uit Heemskerk Bouck de Roeck onbedreigd naar de finish rijden.

Uitslag:

1 Kay Pronk Limmen

2 Milos van Renesse Alkmaar

3 Hans Jansen Heiloo

4 Pieter Bak Westzaan

5 Herman Romp Zaandam.

12 t/m 17

1 Bouk de Roeck

2 Janne Doornbos

25-10-2012| Getergde Kay Pronk winnaar

Limmenaar Kay Pronk heeft donderdagavond op duidelijke wijze de zege behaald in de wekelijkse wedstrijd op het verlichte M.T.B. parcours in Limmen. Op de startlijst pronkten namen van gerenomeerde strandracers op basis waarvan de toeschouwers voorspelden dat een plek op de hoogste trede van het schavot voor Kay Pronk ditmaal niet haalbaar was. Deze uitlating was Pronk niet ontgaan en stond daardoor geprikkeld aan de start. Na zijn lekke band van vorige week direct na het vertrek, kwam hij deze keer samen met dorpsgenoot Jeroen Buter bij de eerste passage als leidend duo door. Westzaner Pieter Bak, Schagenaar Ruud Koks en de winnaar van de afgelopen twee weken Alkmaarder Milosj van Renesse volgden op korte afstand. Het verdere verloop van de koers liet het beeld zien, dat het jonge talent Kay Pronk het op kan nemen tegen iedere MTB specialist of cyclocrosser op zijn parcours in Limmen. Geen moment zag het er naar uit, dat de achtervolgers de kloof naar het duo Pronk/Buter konden dichten. Halfkoers vond Pronk de samenwerking met Buter genoeg en ging alleen op avontuur en bewees daarmee zijn suprematie.

Uitslag:

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Jeroen Buter Limmen
 3. Milosj van Renesse Alkmaar
 4. Ruud Koks Schagen
 5. Arjan de Zeeuw Castricum
 6. Michiel Admiraal Schagen
 7. Pieter Bak Westzaan
 8. Jan Koper Heemskerk
 9. Marcel Stuifbergen Limmen
 10. Henk Louwe Alkmaar
 11. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 12. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 13. Emiel Prins Egmond aan Zee
 14. Kees Pronk Limmen

19-10-2012| Milosj van Renesse op herhaling

Na zijn zege van vorige week heeft Alkmaarder Milosj van Renesse andermaal de overwinningsbloemen mee naar huis genomen na de winst van de wekelijkse donderdagavondwedstrijd op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Tijdens de bliksemstart werd Kay Pronk, kandidaat voor een ereplaats, slachtoffer van een lekke band en moest daardoor de strijd voor gezien houden. Na de eerste schermutselingen en de rust een beetje was teruggekeerd, waren het Jeroen Buter uit Limmen en de latere winnaar Milosj van Renesse die de lakens uitdeelden. Het was steeds stuivertje wisselen, waarbij de strijders elkaar trachtten te breken. De felheid tussen de twee leverde voor Van Renesse zelfs enkele valpartijtjes op, waarna hij steeds weer op een indrukwekkende manier kon aansluiten bij Buter. De tempoversnellingen werden Jeroen Buter toch teveel. Buter moest het hoofd buigen voor de suprematie van Van Renesse, waardoor deze onbedreigd naar de eindstreep kon rijden. In de schaduw van het leidende duo werd zwaar gevochten tussen Danny Rijk en Marcel Stuifbergen. Stuifbergen kon in de laatste ronde door een splijtende demarage Danny Rijk van zich afschudden en zijn derde plaats veiligstellen.

uitslag:

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Jeroen Buter Limmen
 3. Danny Rijk Castricum
 4. Marcel Stuifbergen Limmen
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Kees Pronk Limmen

11- 10-2012| MTB winst Van Renesse

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft als nieuwkomer en laatbloeier op verrassende wijze de zege behaald op het verlichte MTB parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Direct na de start was het de latere winnaar Van Renesse die op een onmenselijk zware versnelling demareerde en de rest van het peleton verbijsterd achterliet. Normaal smelt het veld van renners na zo’n wilde aktie weer samen, maar ditmaal, wellicht door het wegblijven van enkele toppers door verplichtingen elders, werd de voorsprong alsmaar groter. Alleen de jonge cyclocrosser Yanne Dorenbos en Schagenaar Ruud Koks hielden Van Renesse in het vizier, maar konden geen bedreiging vormen. Na 40 minuten stapte de jonge Dorenbos uit in verband met zijn voorbereiding op de landelijke cyclocross-wedstrijden. Zodoende kon Ruud Koks zonder directe strijd de tweede plek achter Van Renesse pakken. Daarachter wisten Jack Burgering, Marcel Stuifbergen, beiden uit Limmen en Egmonder Erwin Verwijk de plekken drie, vier en vijf veilig te stellen.

Verdere uitslag:

 1. Henk Louwe Alkmaar
 2. Chris Kemp Egmond aan de hoef
 3. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 4. Rob Kramer Heiloo

10.Emiel Prins Egmond aan Zee

 1. Kees Pronk Limmen

07-10-2012| Allemaal winnaars op de 1 ste Zondag van de maand wedstijd

Ryan van Barneveld, Timo Klaver, Rick Brasser en de zus van Timo, Nikki waren de grote winnaars van deze maandelijkse jeugdwedstrijd.

Allereerst werd gestart voor een zogenaamde rit in lijn over 3 ronden van 2300 meter. Nikki, de aller jongste, reed over 2 ronden bij de meisjes. Ryan reed direct na vliegende start weg, nadat Daan Engel de groep voor een warming-up ronde was voorgegaan.

Achter Ryan vochten de 7 jarige Rick en de 9 jarige Timo een zeer spannende strijd uit, die dan ook door de oudere Timo netjes in zijn voordeel werd beslist, wat dus ook voor Rick de winst betekende in zijn leeftijdsklasse.

Opvallend was, dat Rick zaterdag eerst nog de eer van Limmen op het voetbalveld had hooggehouden en ‘s middags nog zijn kinderpartijtje had gehouden op het MTB parcours aan de Pagenlaan. Door deze inspanningen kon Rick zaterdagavond voor 21.00 uur niet vatten. Toch stond hij zondagmorgen weer aan de start om zijn krachten met zijn tegenstanders te meten.

Na deze peletonwedstrijd, met alleen maar winnaars, werd na de pauze met dorstlesser en koffie, nog een individuele tijdrit over 2300 meter gereden met starts om de 1 minuut. De oplettende en meedenkende vader van Ryan kwam er achter dat de jury ook bij het klokken zijn bril moet ophouden, hetgeen daarna de volgende tijden opleverden. Ryan realiseerde een tijd van 6.50 min, Timo de gecorrigeerde tijd van 7.33 min, Rick 7.00 min blank en Nikki de snelste meisjestijd van 8.45 min.

Het weer was schitterend, veel toeschouwers in verhouding met de deelnemers, dus weer een geslaagde wedstrijd met mooie zelf uitgekozen bekers. De moraal van dit verhaal: het gaat om diegenen, die er zijn en niet om degenen, die er niet zijn.

04-10-2012| Kay Pronk nipt winnaar

Limmenaar Kay Pronk heeft donderdagavond andermaal de winst gepakt in de wekelijkse MTB wedstrijd an de Pagenlaan in Limmen.Direct na het startschot om 20.00 uur ging Kay Pronk er, als door een wesp gestoken, vandoor uit een deelnemersveld van 20 renners. De 2 lange rechte stukken in het parcours gebruikte Pronk om een flink gat te slaan tussen zijn belagers. Nadat de eerste kruitdampen waren opgetrokken had de Limmenaar een kloof van ruim 100 meter op zijn achtervolgers Jeroen Buter, Dennis van Dalen en nieuwkomer Milosj van Renesse. Daarachter vochten Iwan Knoeff en Herman Romp een verbeten strijd om gezamelijk aansluiting bij de voorsten te krijgen. In de slotfase, toen boven Limmen de hemelpoorten nog even opengingen, kwam Jeroen Buter nog angstig dicht in de buurt van leider Pronk, maar bleef op enkele tientallen meters steken. Milosj van Renesse sloot zijn debuut af met een mooie derde plek voor Iwan Knoeff en Herman Romp op respectievelijk vier en vijf.

Uitslag:

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Jeroen Buter Limmen
 3. Milosj van Renesse Alkmaar
 4. Iwan Knoeff Zaandam
 5. Herman Romp Zaandam
 6. Henk Louwe Alkmaar
 7. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 8. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 9. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 10. Martin Hetteling Assendelft
 11. Rob Kramer Heiloo
 12. Kees Pronk Limmen
 13. Kees Louwe Koedijk

27-09-2012|M.T.B.’er Henk Louwe eindelijk winst

Alkmaarder Henk Louwe heeft na een reeks tweede en derde plaatsen de winst gepakt in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd op het inmiddels kompleet verlichte parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Na de hevige regenbuien overdag vertrok de groep om 20.00 uur voor de koers over een uur in mooie rustige en droge omstandigheden, waar direct Chris Kemp uit Egmond en de latere winnaar Henk Louwe het initiatief namen en er van tussen gingen. Rondenlang werkte het duo Kemp/Louwe perfect samen. Halfkoers echter moest Kemp al het kopwerk aan de sterke Alkmaarder overlaten. Ondanks dat werd het Kemp te veel en verloor de aansluiting met Louwe en kon zodoende onbedreigd naar de finish rijden, al zijn tegenstanders gedesillusioneerd achterlatend.

Uitslag:

 1. Henk Louwe Alkmaar
 2. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 3. Kees Louwe Koedijk

20-09-2012|Toch weer die dekselse Kay die met de winst naar huis ging.

De 8 ste wedstrijd stond onder leiding van Lenore, wie dit is behoeft volgens mij geen verdere toelichting; vooruit: de moeder van Kay.

Door wondroos aan zijn scheenbeen was Douwe door de arts verplichte rust voorgeschreven en Ton was naar het WK wielrennen in Valkenburg. Het grote probleem voor na de koers diende zich vroegtijdig aan i.v.m. de afwezigheid van onze Douwe, die van deze plaats een spoedig herstel toe wensen. De Horeca honeurs werden op voortreffelijke wijze waargenomen door Kay en iedereen die hem daarbij geholpen hebben. Terug naar waar het eigenlijk allemaal omgaat: de wedstrijd.

Kay en Bas Koenis waren de jonkies die de strijd om hun punten aandingen. Door de reeds lange tijd bestaande rugproblemen van Bas moest hij de strijd al na 3 ronden verlaten, waardoor Kay wel op zeer eenvoudige manier met de 40 punten aan de haal ging.

Een advies van insiders kan Bas misschien in de toekomst een beetje helpen. Kom op de dinsdagavond van 20.00-21.00 uur met de grote mannen training meedoen. Het parcours is momenteel volledig verlicht waardoor de jeugd en volwassenen trainingen deze winter ook weer doorgaan.

Bovendien bestaat op de zondagmorgen van 10.00-12.00 uur de ruimte lekker en gezellig je trainingskilometers te maken en zodoende je rugspieren te versterken. Jonkie Kay had naast het uitvallen van Bas geen problemen de oudjes achter zich te laten. Kees en Henk Louwe, Chris Kemp, Iwan Knoeff en de uitvinder van het “Kees Pronkpad” Kees Pronk maakten er een verbeten strijd van. Henk en Chris wisten nog het langst Kay in het vizier te houden. Halfkoers moest Chris toch zijn meerdere erkennen in Henk. Daarna was het Iwan die Chris in de finale nog dreigde te achterhalen. Met zijn allerlaatste krachten wist Chris zijn belager Iwan toch achter zich te laten.

De spanning om de plekken 5 en 6 was ook om te snijden. Misschien door de inspanningen van Kees Louwe buiten de koers , weerhouden hem ervan de uitslag in positieve zin te bepalen. Maar wat is er nu eigenlijk belangrijk; je kunt nu eenmaal niet altijd 6 gooien!! Op een ander vlak scoren is ook niet verkeerd!!! Goed hoor Kees, kies je prioriteiten nu het nog kan.

Door de drinkpauze van de ene Kees kon de andere Kees gebruik maken en naar een mooie eerlijke 5 e plaats rijden zonder het befaamde Kees Pronkpad te nemen voorzover we eten. Door het vroegtijdig uitvallen van Bas stonden de buitenkachels al te stralen als het goed is , maar dat zegt het verhaal niet.

Uitslag:

 1. Kay Pronk
 2. Henk Louwe

3.Chris Kemp

 1. Iwan Knoeff
 2. Kees Pronk
 3. Kees Louwe

13-09-2012| Ribblessure deert Kay Pronk niet.

Kay Pronk, het jonge talent uit Limmen, is donderdagavond, ondanks een ribkwetsuur, op overtuigende wijze naar de eerste plek op het podium gereden tijdens de wekelijkse strijd op het M.T.B. parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Ondanks de toegenome kwaliteit renners aan de start wist Kay Pronk toch weer de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De animo voor deze wedstrijd neemt door dee vroege duisternis op de inmiddels verlichte locatie steeds meer toe. Het gezegde: de eerste klap is een daalder waard, was ook ditmaal van toepassing. De bliksemstart van Kay Pronk was voor zijn volgers te veel van het goede. Alleen Henk Louwe, Dimitri de Roeck en Chris Kemp wisten de kloof binnen de perken te houden. Opvallend was de hergeboorte van Zaandammer Herman Romp. De aanvankelijk slechte start mede veroorzaakt door een technisch euvel, werd omgebouwd tot een achtervolging die zijn weerga niet kent. In de ruim een uur durende race wist Romp zijn laatste plek na de eerste doorkomst om te buigen naar een vierde plek bij het ingaan van de laatste omloop van 2300 meter. In deze laatste ronde wist Herman Romp zelfs nog de boven zichzelf uitstijgende Chris Kemp uit Egmond te achterhalen en even later ook nog te passeren en zodoende de derde plek voor zich op te eisen, zonder echter voor winnaar Kay Pronk en nummer twee Henk Louwe uit Alkmaar een bedreiging te worden. uitslag:

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Herman Romp Zaandam
 4. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 5. Dimitri de Roeck Heemskerk

02-09-2012| Zondag 2 september 2012 jeugdwedstrijd “1ste zondag van de maand “

Daags voor het begin van het nieuwe schooljaar werd deze maandelijkse wedstrijd met schitterend weer verreden. De mannen die met elkaar de m.t.b. strijd aangingen waren de nieuwe aankomende talenten Rick Brasser, Luuk Faber en weg/baanrenner en ook aktief op de m.t.b. Lex ( + Jack ) Burgering allemaal uit Limmen. Daarnaast waren Joeri en zijn oudere broer Marijn als toppers uit Alkmaar aanwezig. Tenslotte had Thom Leegwater de weg vanuit het hoge noorden richting Limmen gevonden; Thom rijdt zowel op de weg als op de mtb en is lid van wv Noord Holland.

De te winnen prijzen waren schitterende bekers, die bij de huldiging op voortreffelijke wijze als een echte rondemiss werden uitgereikt door Carmen Brasser, grote zus van deelnemer Rick. Volgende maand heeft Carmen misschien een dubbelfunctie als zij naast miss ook aan de start staat als deelneemster.

Om 11.00 uur werd begonnen met een zg. rit in lijn: een peletonwedstrijd over 3 ronden van 2300 meter. Direkt vormde zich een kopgroep van 4 leiders: Thom Leegwater, Luuk Faber, Marijn Schaper en Lex Burgering. Het werd een boeiende strijd waarbij Lex op karakter kon aanklampen. Jammer genoeg moest Lex in de finale de andere koplopers laten gaan, omdat hij te lang in het rood had gereden om er bij te blijven. Door pijn in zijn zij ( milt ) kon Lex niet meer volgen, maar reed de koers wel in eigen tempo uit en deed dat naar een welverdiende 3 e plek achter zijn 10-11 jarige leeftijdgenoten Thom Leegwater en Luuk Faber op resp. de 1 e en 2 e plaats.

De jongere Marijn Schaper van cat. 8-9 jaar, die zich vastbeet in de kopgroep en zelfs aanvallen plaatste, werd zodoende 1 e. Bij de allerkleinsten van 6-7 jaar vochten Joeri Schaper en de altijd lachende en fluitende Rick Brasser een verbeten strijduit, waar Rick als winnaar uit de bus kwam.

Opvallend was dat Joeri een echte publieksrenner is. Als Joeri valt, dan doet hij dit buiten het gezichtsveld van familie en toeschouwers, maar komt hij in het zicht van het publiek dan gaat hij volle bak. De afsluitende tijdrit over 2300 meter gaf de volgende uitslag:

 1. Marijn Schaper 6.29 min.
 2. Thom Leegwater 6.49 min.
 3. Luuk Faber 7.06 min.
 4. Joeri Schaper 7.55 min.
 5. Rick Brasser 8.23 min.

07-09-2012| Uit het leven gegrepen van Rick, Annemiek, Josée en Willem Volkers ……………………….

Over deze familie is door de undercover agent van onze website www.kpbbiking.nl wel wat te vertellen. Dit gezin wordt door ons geheim agent al jaren in het vizier gehouden. Laten we met de jongste beginnen. Hier gaan we misschien al mee de mist in, want Rick en Annemiek zijn tweeling, wat je bij een eerste aanblik niet zult zien, kijkend naar de lengte. Wie de eerste en tweede plek bezette bij de bevalling, zover gaat de kennis niet.

Wel dat Rick een van de eerste was, die deelnam aan de m.t.b. trainingen van onze correspondent en dat heel trouw en enthousiast. Op dit moment is de klad er een beetje ingeslopen. Ook dacht Rick als klein jochie nog aan een loopbaan als baanrenner, maar dat was van korte duur; een valpartij en over was Ricks droom.

Na jaren bij de jeugd de trainingen en wedstrijdjes “op zondag'” te hebben doorlopen ( = fietsen ) ging Rick het proberen bij de “grote mannen “, bij zowel de trainingen op dinsdag als de meeting op donderdag. In de wedstrijden kon Rick een aardig deuntje meespelen.

De laatste tijd zit het fietsen bij Rick een beetje in het nauw. Dit wellicht door school en stage i.v.m.de politieopleiding. Met zijn lengte zal Rick niets ontgaan.

Bij Rick moet ook de schoorsteen branden en daarom centjes verdienen bij tante Annie in Schagen. Toch bestaat de indruk dat Rick het fietsspelletje niet kan missen en zijn stalen ros ( of is het carbon of alu ) over een poos weer van stal haalt.

Belangrijk is dat vader Willem heel goed uit de voeten ( wielen ) kan op het nieuwe parcours en daardoor Rick op sleeptouw neemt naar een vervolg van zijn m.t.b. loopbaan.

En dan hebben we Annemiek, de tweelingzus van Rick, die ook aardig in de smiezen is gehouden. Op een bepaald moment was hij toch niet zo oplettend en kon haar dus niet beschermen. Onze correspondent houdt niet zo van dat scootergeweld en zo kon het gebeuren dat Annemiek door een achteruit rijdende vrachtwagen werd aangereden, zeg maar geplet. Hiervan heeft zij zich wonderbaarlijk goed hersteld. Ook Annemiek is een horeca dier. Destijds is Annemiek ook nog voorzitter geweest van een of andere fanclub. Maar aangezien de persoon waarvoor de fanclub bedoeld was geen fans had, is de club maar opgeheven. Hier weet Annemiek alles van.

Annemiek is inmiddels ook een echte moderne vrouw geworden; zij kan multi tasken: jurylid en rondemiss tegelijk zijn.

Wat weten we van Josée. Ja, dat zij werkt in de verpleging/zorg bij de Magnushof in Schagen en dat zij de afstand tussen Waarland en Schagen moet afleggen.

Over afleggen gesproken, dat valt volgens ons niet mee, maar Josée doet dat toch maar.

Ook Josée heeft al een hele m.t.b. periode achter de rug, waarbij al de nodige kilometers door haar zijn afgelegd, maar dat is weer anders dan het hiervoor genoemde afleggen. Tijdens het m.t.b. afleggen kan je er ook wel eens afvallen. Josée ging een aantal jaren geleden met haar Willem al de haar geleerde praktijkstof in het oosten van ons land in de echte praktijk brengen. En plots lag ze daar in het echte stof en ver weg van thuis.

Hoe kon dit allemaal zo gebeuren? De behandelend arts vroeg hiernaar aan Josée. Voorrem gebruikt en over de kop!

Volgens de arts moest Josée als ze beter was maar eens op m.t.b. les gaan. Verdrietig gaf Josée als antwoord dat ze al op les zat, waarop de dokter zei dat zij die trainer maar eens moet uitleggen, dat je niet vol in je voorrem moet knijpen. Nog verdrietiger moest zij aan de man bekennen, dat de bedoelde trainer daar altijd op hamert dat niet te doen. Josée mocht niet vervoerd worden en moest nog 1 of 2 weken, dat weten we niet meer precies, in het oosten van het land in het ziekenhuis blijven.

En dan rest ons nog de boomlange Willem. Rick heeft die lengte dus niet van een vreemd. Over bomen gesproken. Dit is naast het fietsen, daarover later, een specialiteit van hem: kandelaberen. Menigeen weet wellicht niet wat dat is, maar Willem weet er alles van. Het is het kortwieken van hoge bomen en aangezien hoge bomen veel wind vangen, moeten ze soms het veld ruimen.Dat gebeurt soms met mensen, maar kan dus ook met bomen. Zoals hiervoor al gezegd, Willem is de aangewezen man om te kandelaberen en heeft daarom al vaak hoog in de boom gezeten.

Hoogzitten is voor een wielrenner die zuiging zoekt heerlijk. Nadat bij Willem het wedstrijdfietsen had afgedaan, reed hij nog veel op de houten wielerbaan.

Hij reed dan als een derny met een sliert renners achter zich aan in een moordend tempo op kop en niemand was in staat over te nemen.

De kwaliteiten van Willem als toezichthouder en oppas van kinderen zijn beneden peil. In het verleden werd jaarlijks een m.t.b. weekend georganiseerd voor de jeugd, waarbij ouderlijk toezicht een noodzaak was. Het was volgens de overlevering in de periode van renoveren van de wielerbaan. Willem had zich vrijwillig aan geboden en kreeg de mooie taak de koters in de gaten te houden. Overdag was dit geen probleem en ontging hem niets omdat hij hoog uittorende boven de jeugd.

Het werd helaas ook bedtijd voor de jeugd en Willem, maar de jeugd wilde klooien en Willem slapen, daar had Willem niet aangedacht. Willem mopperen en het eind van het liedje was dat Willem tegen middernacht zijn eigen bed in Waarland ging opzoeken.

De kinderen waren het gemopper van waker Willem moe en vielen na zijn vertrek al spoedig in slaap. Het moet gezegd worden, de volgende morgen voor het ontbijt was hij weer uitgeslapen en zonder gemopper present.

Afgelopen donderdagavond deed Willem ook weer mee met de wekelijkse wedstrijd en dat gaat hem op dit parcours goed af. Maar omdat Nederland klein is moeten er toch wat mochten gemaakt worden om het eindstation te bereiken. Zo ook in Limmen wordt er soms wat bijgebouwd om de vaardigheid te verbeteren.

Het teletubbiepark II geeft Willem de nodige problemen met het daarbij horend gemopper. Maar een aandachtig toeschouwer kon toch waarnemen dat de stuurmanskunst van Willem per ronde verbeterde.

Hoewel onze rechtuitrijder deze wedstrijd in de frontlinie meestreed, gooide de invallende duisternis bij Willem roet in het eten.

Er wordt hard gewerkt het parcours totaal te verlichten, maar Aken en Keulen zijn ook niet op 1 dag gebouwd. Willem is met dit spreekwoord en de daarbij horende praktijk ook wel bekend, maar stapte in de finale uit de koers, omdat hij tegen iets aanreed. De oorzaak kan zijn een donkere plek op het nog niet volledig verlichte parcours of een zeer moeilijke bocht. Het komt allemaal goed: totale verlichting en Willem zijn kunsten in teletubbiepark ll.

Dus Willem blijf komen en oefenen, we worden toch niet warm of koud van jouw gemopper, we genieten er eigenlijk van en zo hebben we allemaal onze eigen(w)aardigheden. Belangrijkste is dat we op een sportieve manier gezelligheid maken.

Neem Rick ( op de fiets ), Annemiek ( jury en miss ) en Josée ( assistent Douwe ) weer eens mee.

06-09-2012| M.T.B. Wedstrijd

Pieter Bak bijna winnaar.

Zaankanter Pieter Bak was er donderdagavond bijna in geslaagd tijdens de M.T.B. wedstrijd aan de Pagenlaan in Limmen Kay Pronk uit die plaats in een rechtstreeks duel te kloppen. Een 20 tal renners was aan de start verschenen op de door de stichting Kids and Parents Biking (K.P.B.) wekelijks georganiseerde wedstrijd. Direkt uit het vertrek zag Pieter Bak zijn kans schoon zich uit het strijdgewoel te ontfutselen. Omdat Kay Pronk even niet op zat te letten en zodoende aan de frontlinie ontbrak, kon Pieter Bak in de eerste helft van de koers een ogenschijnlijk niet te overbruggen gat slaan. Pas op het moment dat Pronk zich met de strijd ging bemoeien, door het initiatief van Alkmaarder Henk Louwe, Willem Volkers uit Waarland en thuisrijder Jack Burgering over te nemen, zagen de opgekomen toeschouwers de kloof tussen Bak en achtervolger Pronk zienderogen slinken. Het duurde echter tot het luiden van de bel voor de laatste ronde, met nog 2300 meter te gaan, dat Kay Pronk zijn opponent te pakken kreeg en er direkt overheen ging en Bak gebroken achterliet. Jack Burgering, Dennis van Dalen op respectievelijk 3 en 4 met Frank Lute daarachter maakten de topvijf kompleet.

30-08-2012| M.T.B. Wedstrijd

Herman Romp gaat als het weerlicht.

Westzaner Herman Romp heeft donderdagavond op verrassende wijze een eind gemaakt aan de overwinningenreeks van Dennis van Dalen tijdens de door de Stichting Kids and Parents Biking georganiseerde wekelijkse M.T.B.wedstrijd aan de Pagelaan in Limmen. Vrij snel na de start was het Henk Louwe uit Alkmaar die het initiatief nam door alleen op avontuur te gaan. Na enkele ronden wisten Martin Hetteling en Chris Kemp aansluiting bij leider Louwe te krijgen, direct gevolgd door Dennis van Dalen en Herman Romp. Het tempo viel bij de samenstelling een moment stil, waarop het duo van Dalen / Romp attent reageerde en er samen van tussen ging. Eendrachtig kop over kop werkend sloegen zij een niet meer te overbruggen gat. Door een op komend onweer zag de jury zich genoodzaakt de wedstrijd met enkele ronden in te korten. De eerste bliksemschichten en het plotseling luiden van de bel voor de laatste ronden brachten de immer winnende Dennis van Dalen in verwarring. De man uit Westzaan Herman Romp profiteerde hiervan en kaapte de dagzege voor de neus van Van Dalen weg.

 1. Herman Romp Westzaan
 2. Dennis van Dalen Assendelft
 3. Henk Louwe Alkmaar
 4. Crhis Kemp Egmomd aan Zee
 5. Martin Hetteling Wormerveer.

23-08-2012 | M.T.B. Wedstrijd

Dennis van Dalen, de tempobeul uit Assendelft, heeft donderdagavond op het laatste moment toch nog de winst kunnen pakken in M.T.B. wedstrijd aan de Pagenlaan in Limmen. Na zijn eerdere zeges in de wedstrijden georganiseerd door de Stichting Kids and Parents Biking ( K.P.B. )

Tijdens de vakantieperiode, lijkt het moment gekomen dat de tegenstand voor Van Dalen groter wordt. Vrij snel na de start was het Alkmaarder Henk Louwe die het vuurtje aanstak door te demareren. Willem Volkers en Jack Burgering reageerden oplettend en haakten bij de leider aan. Het trio wist een klein gat te slaan. Dennis van Dalen vond dit het moment om alleen naar de leiders toe te rijden. Vervolgens moesten Henk Louwe en Waarlander Willem Volgers passen, waardoor Jack Burgering en Van Dalen alleen aan kop kwamen. Goed samenwerkend bouwden zij aan een niet meer te overbruggen voorsprong. Even zag het er naar uit, dat er ditmaal een einde zou komen aan de zegereeks van Assendelver Van Dalen. Door een spaakbreuk moest hij even van de fiets, waardoor Burgering zijn kans schoon zag alleen naar de streep te rijden. Deze illusie voor Limmenaar Burgering werd nog in de zelfde ronde door de pechvogel uit Assendelft de grond ingeboord. Door het snel verwijderen van de gebroken spaak wist Van Dalen zijn opponent weer terug te pakken, direkt gevolgd door een venijnige demarage, die Burgering niet meer kon beantwoorden. In de slotfase kwam Burgering nog wel wat dichterbij; niet door een uiterste krachtinspanning van zijn kant, maar doordat Van Dalen zich van zijn overwinning zeker wist.

uitslag:

 1. Dennis van Dalen Assendelft
 2. Jack Burgering Limmen
 3. Willem Volkers Waarland
 4. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 5. Frank van der Stelt Westzaan

18-08-2012 | Kevin Wester 3de op NK Tijdrijden voor ID-renners

Na wekenlang onrust in en om huize Wester en op de camping was het eindelijk zover. Op zaterdag 18-8-2012 werd er koers gezet richting Brabantse Huijbergen voor het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor mensen met een verstandelijke beperking.

Met een goed geprepareerde fiets en een flinke dosis enthousiasme gingen we op weg. Volgens het KNMI zou het de mooiste dag van het jaar worden en daar was geen woord van gelogen. Bij een temperatuur van zo’n 34 graden moest er gestreden worden om de rood wit blauwe kampioens trui.

Het ging om 3 rondjes van 3 km maar in die zinderende hitte leek het wel 30 km. Kevin ging goed van star en kon het tempo redelijk hoog houden ditmaal. Vorig jaar nog werd hij gehinderd door (zijn eigen ) voorrijder die na twee ronden meer achterblijver leek dan voorrijder. Ditmaal echter ging dat super goed een echte topwielrenner als voorrijder die samen met Kevin het parcours diverse malen verkende en hem op de moeilijke punten wees.

Na de tweede ronde bleek al dat hij een goede tussentijd had en als hij dat vol kon houden best eens een goede uitslag kon gaan rijden. Op het laatste rechte eind van zo’n 1,5 km zette hij nog eens extra aan en kwam met een zeer hoge snelheid over de streep.

Of de tijd goed genoeg was moest nog blijken want er waren nog een paar renners onderweg, na de laatste renner liet de jury ons lang in spanning maar na een kwartier kwam dan toch de officiële uitslag

 1. Martijn Roest, Wateringen 12.14,26 minuut 44.142 km gemiddeld
 2. Joannathan Duinkerke, Goes 13.14,69 minuut 40.755 km gemiddeld
 3. Kevin Wester, Alkmaar 13.49,23 minuut 39.083 km gemiddeld

Daarmee reed hij sneller als de tandem van Sven en Perry Megens, die hadden 14 sec. langer nodig. Er werd een klein feestje gevierd op de terugweg met een heerlijk koud (alcoholvrij) biertje

Groetjes. van een trotse Kevin en natuurlijk zijn trotse begeleiders Dick Kolk, en Papa Wester

09-08-2012 | M.T.B. Wedstrijd Stichting Kids & Parents Biking

Dennis van Dalen uit Assendelft heeft donderdagavond andermaal op overtuigende wijze de overwinning behaald in de door de Stichting Kids and Parents Biking georganiseerde M.T.B. wedstrijden aan de Pagenlaan in Limmen. Dennis van Dalen wist direkt na het startschot aan de aandacht van het peleton te ontsnappen.

Deze veni-vidi-vici taktiek van Van Dalen was niet te wijten aan het feit dat de groep zat te slapen, maar aan de uitzonderlijke power van deze krachtpatser uit Assendelft, die naast het mountainbiken ook mooie resultaten in de enduro motorsport neerzet. Achter deze one man show van Van Dalen werd hevig gestreden om de overige plekken op het podium door Jack Burgering, Willem Volkers en Henk Jan Verdonk. Laatstgenoemde Verdonk wist in de finale Burgering en Volkers achter zich te houden en zodoende de tweede plaats te bereiken met Burgering en Volkers op respectievelijk drie en vier. Tenslotte wist Frank van der Stelt in een zinderende sprint Bert Zonneveld te verslaan en beslag op plaats vijf te leggen. uitslag om de Hetteling & de Vries Schildersbedrijf MTB bokaal: 1. Dennis van Dalen Assendelft 2. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef 3. Jack Burgering Limmen 4. Willem Volkers Waarland 5. Frank van der Stelt Westzaan

09-08-2012 | Dennis van Dalen eenzame winnaar

Dennis van Dalen uit Assendelft heeft donderdagavond op vrij eenvoudige wijze de bloemen mee naar huis mogen nemen voor zijn winst in de tweede rit om de Hetteling & de Vries Schildersbedrijf M.T.B. bokaal. De M.T.B. wedstrijden in Limmen aan de Pagenlaan, waarvan de organisatie in handen is van de Stichting Kids and Parents Biking ( KPB ), blijven bij de regionale renners, ondanks de vakantieperiode, erg in trek. Onder ideale weersomstandigheden wist direct na de start Dennis van Dalen zich uit de groep los te maken. In het verdere verloop van de koers kon de concurentie hem geen pijn doen; van Dalen was weg en bleef weg. Spannender was de strijd tussen Akersloter Ed Kerkhof en Willem Volkers uit Waarland en de even later uit de achterhoede opdoemende Egmonder Henk Jan Verdonk. Rondenlang en op het scherpst van de snede vond het gevecht om de overige ereplekken plaats. Uiteindelijk moest Ed Kerkhof het hoofd buigen voor het geweld van Volkers. Ook Henk Jan Verdonk wist Kerkhof nog te verschalken, maar een bedreiging voor de tweede plek van Volkers was te laat en daardoor moest Verdonk zich tevreden stellen met een mooie welverdiende derde positie.

02-08-2012 | Hetteling & de Vries Schildersbedrijf MTB bokaal

Dennis van Dalen uit Assendelft heeft donderdagavond de verdiende winst gepakt om de Hetteling & de Vries Schildersbedrijf MTB bokaal

Geef een reactie