Verslagen 2013

19-12-2013| Valreep-winst mtb’er Vincent Beentjes

Castricummer Vincent Beentjes heeft de donderdagavondrit op het mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen op een waarschijnlijk gelukkige manier gewonnen. In de laatste rit van dit jaar van de editie om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) cup was het Kay Pronk die direct zijn ambities voor deze avond tentoonspreidde door zijn volgers een strak tempo op te leggen. Op hangen en wurgen was het alleen Vincent Beentjes (Castricum) die aan kon klampen. Alkmaarder Milosj van Renesse had al in een eerder stadium zijn meerdere moeten erkennen in het leidende duo Pronk/Beentjes. Dan weer pakte Pronk een paar meter op Beentjes om even later weer teruggepakt te worden. Dit kat en muis spel herhaalde zich enkele keren. Even probeerde Pronk de leiding op te dringen aan zijn belager Beentjes, maar daar trapte de Castricummer niet in. Op driekwart van de koers kwam bij Pronk zijn bekende duiveltje om de hoek kijken en prompt daar lag hij weer. Handig profiteerde Vincent Beentjes hiervan en kon relaxed naar de streep rijden, daar Pronk uitstapte met zijn bekende gekwetste schouder. De in het achterveld gestarte Tibor Zwaan, vorige week nog vooraan in de Deiningclassic, presteerde het zich door het hele veld renners naar voren te rijden en beslag te leggen op een verdiende tweede plaats voor Milosj van Renesse. Jan Koper (Heemskerk) en Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef maakten de eerste vijf kompleet. Uitslag:

 1. Vincent Beentjes Castricum
 2. Tibor Zwaan Egmond aan Zee
 3. Milosj van Renesse Alkmaar
 4. Jan Koper Heemskerk
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 6. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 7. Henk Louwe Alkmaar
 8. Frank van de Stelt Zaandam
 9. Guido Holla Koog aan de Zaan
 10. Jolinda Lute Limmen
 11. Kees Pronk Limmen
 12. Bart Dirkson Limmen
 13. Maurice Kauffman Heemskerk
 14. Ton Kramer Sint Pancras

12-12-2013| Zwaar bevochten winst Wim Mandemakers

Heilooer Wim Mandemakers is donderdagavond, zoals vele voorgaande keren, winnaar geworden van de wekelijkse rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Dat het niet altijd vanzelfsprekend is, maar ook niet makkelijk, dat wanneer Wim Mandemakers aan de start staat en dan ook wint, bewees het wedstrijdverloop dit keer. Als een raket was Mandemakers na de start weg en nam direct voorsprong. Maar bij de eerste passage kwam hij op achterstand door met Milosj van Renesse aan de leiding. Mandemakers ketting was er af gelopen en daardoor van de fiets om dit euvel te verhelpen. Weer terug op de fiets moest hij alles op alles zetten om weer bij Van Renesse in het wiel te komen. Na dit huzarenstukje volbracht te hebben kreeg Mandemakers van Van Renesse (Alkmaar) de ruimte om op een moeilijk te kunnen passeren. Deze moeilijke passage had echter wel tot gevolg dat Wim Mandemakers onderuit ging en weer terug bij af was. Van Renesse kon om de gevallen Mandemakers heen sturen en zodoende andermaal voorsprong nemen. Toch snel op de fiets en weer op jacht naar Van Renesse om de zaken recht te zetten. Na de samensmelting moest Mandemakers even herstellen, maar daarna ging de beul uit Heiloo alleen op avontuur met steeds op een paar honders meter Van Renesse met wellicht in zijn achterhoofd de gedachte dat er nog iets fout kon gaan met de leider en dat hij dan weer vanuit de wachtkamer zijn slag kon slaan. Helaas voor Van Renesse, maar gelukkig voor Mandemakers kwam het niet zo ver, waardoor Wim Mandemakers toch nog afgetekend als winnaar over de meet kwam met Milosj van Renesse op eerbiedwaardige afstand. De derde plek ging naar Vincent Beentjes (Castricum). Limmenaar Arjan de Zeeuw, weer eens een keer aan de start, wist Egmonder Chris Kemp van zich af te houden en werden respectievelijk vier en vijf. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Vincent Beentjes Castricum
 4. Arjan de Zeeuw Limmen
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 6. Frank van der Stelt
 7. Henk Louwe Alkmaar
 8. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 9. Maikel Koster Limmen
 10. Kees Pronk Limmen
 11. Guido Holla Koog aan de Zaan
 12. Gijs Koot Limmen

28-11-2013| Solowinst MTB’er Wim Mandemakers

De in Heiloo wonende Wim Mandemakers bleek andermaal te sterk in de vijfde rit in een serie van tien om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op het uitdagende parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Van start tot meet dicteerde Wim Mandemakers de koers, waarbij hij erin slaagde bijna het hele veld renners te dubbelen. Een vijftal coureurs zijnde Milosj van Renesse uit Alkmaar, Heemskerker Jan Koper, Dennes van Dalen uit Assendelft , Heemskerker Dimitri de Roeck en Bas van der Velden uit Limmen slaagde erin uit de greep van Mandemakers te blijven. Of het niveau van Wim Mandemakers zo hoog ligt of dat andere goede renners uit de regio de confrontatie niet aandurven blijft de vraag zolang Mandemakers zijn zegereeks ongestoord kan blijven voortzetten. Willem Koster uit Oudorp moest door een onfortuinlijke val met een waarschijnlijk gebroken sleutelbeen, kwetsuur aan schouderblad en ribben naar het ziekenhuis worden gebracht. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Jan Koper Heemskerk
 4. Dennis van Dalen Assendelft
 5. Bas van der Velden Limmen
 6. Dimitri de Roeck Heemskerk
 7. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 8. Henk Louwe Alkmaar
 9. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 10. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 11. Maurice Kauffman Heemskerk
 12. Jolinda Lute Limmen
 13. Maikel Koster Limmen
 14. Kees Pronk Limmen

21-11-2013| MTB’er Mandemakers draagt zege op aan leven en dood

Win Mandemakers uit heiloo is donderdagavond voor de zoveelste keer winnaar geworden van de koers in de reeks om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Ook ditmaal stond er weer een groot veld renners aan de start in Limmen, dat eerst na een minuut stilte ter nagedachtenis aan hun voormalige jurylid Ted Rood, direct weer flink van leer trok. Na een lange afwezigheid was het Limmenaar Kay Pronk, die het peloton op scherp zette. Pronk sloeg met zijn sublieme behendigheid een gat van wel honderd meter. Dat deze inspanning wat te veel van Pronk zou gaan kosten, bleek even later toen Wim Mandemakers in het wiel kwam van de jonge Pronk en het initiatief overnam. Op hangen en wurgen wist Kay Pronk nog een ronde aan te klampen, maar toen was het ook dan echt gebeurd. na een flinke schuiver moest Kay Pronk zelfs het strijdtoneel verlaten met als resultaat het weer opspelen van zijn schouderblessure. Grootste brokkenpiloot was Chris van Boxtel, in het dagelijks leven intercontinentaal luchtvaartgezagvoerder, die na een aanraking met eveneens Alkmaarder Nico Schaper, hard met zijn gezicht op moederaarde terecht kwam en zich moest gaan melden bij de huisartsenpost. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleek dat Wim Mandemakers fier aan de leiding reed en door het achtervolgende trio milosj van Renesse uit Alkmaar, Egmonder Ben Visser en de man uit Castricum Vincent Beentjes niet meer te achterhalen was. Toen Milosj van Renesse ook nog een paar keer van zijn fiets moest wegens mechanisch falen, ging de strijd om de resterende plekken op het podium tussen de Castricummer en de Egmonder. He leek op een eindsprint te gaan uitlopen tussen dietwee, maar in de laatste omloop bleek er het beste erbij Beentjes van af te zijn. Ben Visser kon zo makkelijk bij Beentjes wegrijden en plek twee pakken. Na afloop meldde winnaar Mandemakers dat hij tijdens het inrijden werd bericht dat hij oom geworden was van neef Zep, zoon van broer Pieter. Wim wilde zijn zege dan ook opdragen aan zijn neefje en onze overleden maat Ted. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Ben Visser Egmond aan Zee
 3. Vincent Beentjes Castricum
 4. Milosj van Renesse Alkmaar
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 6. Erwin Verwijk Egmond aan zee
 7. Henk Louwe Alkmaar
 8. Dimitri de Roeck Heemskerk
 9. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 10. Frank van der Stelt Zaandam
 11. Wilfred de Ruiter Broek op Langedijk
 12. Maikel Koster Limmen
 13. Kees Pronk Limmen
 14. Rob Kramer Heiloo
 15. Rob Knol Alkmaar
 16. Pail Samuels Koog aan de Zaan
 17. Nico Schaper Alkmaar

07-11-2013| MTB zege Castricummer Vincent Beentjes

Vincent Beentjes uit Castricum heeft donderdagavond een zwaarbevochten overwinning behaald in de serie wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup in Limmen. Na al in vorige races iedere keer een goede uiitslag gereden te hebben, lukte het Vincent Beentjes andermaal een stempel te drukken op het verloop van de koers. Milosj van Renesse uit Alkmaar was het echter, die vanaf de start het initiatief nam en de grote groep van ruim 20 renners op een lint trok. De eerste drie ronden kwam Van Renesse zodoende als leider door, op korte afstand gevolgd door Vincent Beentjes, Egmonder Chris Kemp en Jan Koper uit Heemskerk. Laatst genoemde Koper moest na drie kwartier noodgedwongen door een verloren contactlens de strijd opgeven, maar ook verlaten. In de vierde ronde zag Vincent Beentjes kans Milosj van Renesse te verrassen en een gaatje te slaan. Het verschil van een kleine 100 meter tussen Beentjes en Van Renesse leek ieder moment overbrugt te kunnen gaan worden door de verbeten Van Renesse. Door deze voortdurende dreiging moest Beentjes steeds op zijn hoede blijven en tot het uiterste gaan. Door een klein foutje van Beentjes zou Van Renesse onmiddellijk in zijn nek zitten. Gelukkig bleven beide renners op de fiets waardoor Van Renesse moest toezien hoe Beentjes met beide armen in de lucht als eerste over de streep ging. De altijd goed presterende Egmonder Chris Kemp had weer iets te veel van zichzelf gevraagd en moest daardoor de derde plek op het podium afstaan aan de gedreven Heemskerker Dimitri de Roeck, die van achteruit het startveld als de weerlicht zich naar voren wist te werken. Uitslag:

 1. Vincent Beentjes Castricum
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Dimitri de Roeck Heemskerk
 4. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 5. Frank van der Stelt Zaandam
 6. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 7. Henk Verdonk Egmond aan de Hoef
 8. Henk Louwe Alkmaar
 9. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 10. Wilfred de Ruijter Heerhugowaard
 11. Maurice Kauffman Heemskerk
 12. Maikel Koster Limmen
 13. Kees Pronk Limmen
 14. Gijs Koot Limmen
 15. Arjan Pennekamp Mozambique
 16. Guido Holla Koog aan de Zaan
 17. Klaas Schenk Castricum
 18. Henk Jan Verdonk Egmond aan de

02-11-2013| Ouder/kind gezellig gebeuren

Zaterdag 2 november jl. was om 17.00 uur de start van het jaarlijkse ouder/kind mountainbike evenement. Teruggezien kan worden op een geslaagd jong en oud mtb feestje, waarvoor zich 12 koppels hadden aangemeld. Slechts 1 koppel voldeed niet aan de echte eisen van de bloedband die er eigenlijk tussen moet bestaan. De jury streek voor deze keer de hand over het hart, toen Lex Burgering zich bij de inschrijftafel meldde met zijn nepfietsvader Rob Kramer. Toen jurylid Daan Engel de reden hoorde van het niet mee kunnen rijden van Lex vader Jack, namelijk een schouderbladbreuk opgelopen in de Ardennen, ging Daan overstag en accepteerde de deelname van Rob.

Onder ideale weersomstandigheden, droog en geen wind, werden de jonkies, maar ook de oudjes opgezweept tot een ongekende prestatie.

Dat het in de eerste plaats ging om de prestatie van het kind was bij iedereen, op een paar uitzonderingen na, goed bekend. Het jurywerk was bij Daan Engel in vertrouwde handen. Ook het geweldige horeca-optreden van Douwe en Daniel stond als een huis. De Stichting K.P.B. (Kids and Parents Bikeschool) wil ook alle deelnemers en het enthousiaste publiek bedanken voor het welslagen van deze “ouder/kind”.

Winnaar werd het koppel Henk Jan Verdonk met zijn zoon Henk. Vooraf was dit wel te verwachten, maar het resultaat moest nog wel even in de boeken geschreven worden.

De uiteindelijke winst kan dan ook worden toegeschreven aan aan het volgen van de trainingen en de vruchten daarvan te laten spreken in de uitslagen op “hoog” niveau.

Er waren enkele opmerkingen vanaf de zijlijn, dat deelname van het winnende koppel niet eerlijk zou zijn, maar het is en blijkt een echt koppel ouder/kind!!

Misschien een aanrader voor de echte oudjes onder ons om ook eens tot een hoogtepunt te komen. Ludiek was ook de prijsuitreiking waarbij vader Henk Jan , met zoon Henk op zijn knietjes en aan de hand, naar voren kwamen om hun prijzen in ontvangst te nemen. Verder ging ook iedereen met een prijsje naar huis.

EINDUITSLAG

 1. Henk en Henk Jan Verdonk
 2. Rosan en Jan Koper
 3. Tom en Henk Louwe
 4. Jacco en Chris Kemp
 5. Sebastiaan en Ceonelis Wijn
 6. Nick en Hans Schelvis
 7. Lex Burgering en Rob Kramer
 8. Rick en Patrick Brasser
 9. Duke en Alwin Hes
 10. Jayden en Jasper
 11. Jort en Ferry Rommel
 12. Job en Peter Groot ESTAFETTE
 13. Henk en Henk Jan Verdonk
 14. Rosan en Jan Koper
 15. Jacco en Chris Kemp
 16. Tom en Henk Louwe
 17. Nick en Hans Schelvis
 18. Sebastiaan en Cornelis Wijn
 19. Lex Burgering en Rob Kramer
 20. Duke en Alwin Hes
 21. Rick en Patrick Brasser
 22. Jayden en Jasper
 23. Jort en Ferry Rommel
 24. Job en Peter Groot

KOPPELTIJDRIT

 1. Henk en Henk Jan Verdonk 6.18 min
 2. Sebastiaan en Cornelis Wijn 6.35 ,,
 3. Lex Burgering en Rob Kramer 6.39 ,,
 4. Rosan en Jan Koper 6.42 ,,
 5. Tom en Henk Louwe 6.50 ,,
 6. Nick en Hans Schelvis 7.00 ,,
 7. Rick en Patrick Brasser 7.08 ,,
 8. Jacco en Chris Kemp 7.14 ,,
 9. Jayden en Jasper 7.53 ,,
 10. Duke en Alwin Hes 8.15 ,,
 11. Jort en Ferry Rommel 9.25 ,,
 12. Job en Peter Groot 9.40 ,,

TIJDRIT KIND

 1. Henk Verdonk 6.17 min
 2. Sebastiaan Wijn 6.24 ,,
 3. Rosan Koper 6.34 ,,
 4. Lex Burgering 6.52 ,,
 5. Tom Louwe 7.02 ,,
 6. Rick Brasser 7.08 ,,
 7. Nick Schelvis 7.12 ,,
 8. Jacco Kemp 7.24 ,,
 9. Jayden 7.47 ,,
 10. Duke Hes 8.25 ,,
 11. Jort Rommel 9.17 ,,
 12. Job Groot 9.17 ,,

TIJDRIT OUDER

 1. Chris Kemp 5.44 min
 2. Alwin Hes 5.52 ,,
 3. Jan Koper 5.54 ,,
 4. Henk Louwe 6.14 ,,
 5. Henk Jan Verdonk 6.16 ,,
 6. Hans Schelvis 6.17 ,,
 7. Rob Kramer 6.20 ,,
 8. Cornelis Wijn 6.30 ,,
 9. Patrick Brasser 7.00 ,,
 10. Jasper 7.07 ,,
 11. Ferry Rommel 8.02 ,,
 12. Peter Groot 9.05 ,,

RIT IN LIJN KIND

 1. Henk Verdonk
 2. Sebastiaan Wijn
 3. Rosan Koper
 4. Tom Louwe
 5. Lex Burgering
 6. Nick Schelvis
 7. Rick Brasser
 8. Jacco Kemp
 9. Jayden
 10. Duke Hes
 11. Jort Rommel
 12. Job Groot

RIT IN LIJN OUDER

 1. Chris Kemp
 2. Alwin Hes
 3. Hans Schelvis
 4. Jan Koper
 5. Henk Louwe
 6. Henk Jan Verdonk
 7. Rob Kramer
 8. Cornelis Wijn
 9. Patrick Brasser
 10. Jasper
 11. Ferry Rommel
 12. Peter Groot

31-10-2013| Wie klopt MTB’er Wim Mandemakers?

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft ook de eerste rit in een nieuwe serie van tien om de KPB ( Kids and Parents Bikeschool ) MTB cup gewonnen. Na ook de voorgaande editie op het mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen ruimschoots te hebben gewonnen, was het donderdagavond weer raak. Al na de eerste doorkomst in de rit over een uur, kwam veelvraat Mandemakers als leider door, kort gevolgd door Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef. De Castricummers Alwin Hes en Vincent Beentjes, maar ook Alkmaarder Milosj van Renesse volgden in zijn slipstream. Chris Kemp moest vervolgens, door wellicht een beetje overmoed, zijn jacht op de leider staken en viel terug naar een uiteindelijke stevige vijfde plaats. Na Kemp waren het Milosj van Renesse, Alwin Hes en Vincent Beentjes die het achtervolgingsstokje overnamen om aansluiting trachtten te bewerkstelligen. Maar helaas mislukte dit voor het trio. Vincent Beentjes leek even later nog het langste zicht te hebben op een overbrugging van het gaatje naar Mandemakers.

Ruim halfkoers was het echter helemaal duidelijk dat de kaarten echt in het voordeel lagen van de Heilooënaar. Op het slot trok Mandemakers nog eens alle registers open en kwam met grote voorsprong over de meet. Opvallend was ook de verrichting van Jolinda Lute, het zusje van wielrenner Jeroen, die, lang rijdend in het gezelschap van Heemskerker Maurice Kauffman, een mooie negende plaats veroverde in het mannengeweld. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Vincent Beentjes Castricum
 3. Milosj van Renesse Alkmaar
 4. Alwin Hes Castricum
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 6. Chris van Boxtel Alkmaar
 7. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 8. Maurice Kauffman Heemskerk
 9. Jolinda Lute Limmen
 10. Kees Pronk Limmen
 11. Maikel Koster Limmen
 12. Daniel Sikking Heerhugowaard
 13. Klaas Schenk Midden Beemster
 14. Jolein Köhne Midden Beemster
 15. Bas van der Velden Limmen

24-10-2013| MTB’er Wim Mandemakers pakt weer overtuigende winst

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft andermaal de wekelijkse donderdagavond rit om de KPB ( Kids and Parents Bikeschool ) mountainbikecup gewonnen. Door het meer bekend worden over deze sportaktiviteit aan de Pagenlaan in Limmen stonden er 30 mountainbikers aan de start. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken na de cyclecross achtige start om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te pakken, reed reed Wim Mandemakers al fier aan de leiding met Sint Pancrasser Melvin Bos op veilige afstand. Achter dit duo vormde zich een groepje met Egmonder Chris Kemp, Jan Koper uit Heemskerk, Milosj van Renesse uit Alkmaar en de Castricummers Vincent Beentjes en Alwin Hes. Dit groepje werd in het verdere verloop flink aan flarden gereden, waardoor ze zich “ieder voor zich” moesten zien te redden. Toch wisten allen zich voor in de koers te handhaven. Vincent Beentjes leek zelfs de nummer twee Melvin Bos te gaan bedreigen. Deze bijna-aansluiting werd echter veroorzaakt door een valpartijtje van Bos. Melvin Bos herpakte zich wondersnel en kon weer afstand nemen van Beentjes. In de allerlaatste ronde viel Alkmaarder Milosj van Renesse nog uit als de man die uitzicht had op een vierde plaats. Een losgeraakt achterwiel van Van Renesse bezorgde Alwin Hes daardoor de vrijgekomen vierde plek, waardoor ook de achter hem binnenkomende renners een plekje naarvoren schoven in de einduitslag. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Melvin Bos Sint Pancras
 3. Vincent Beentjes Castricum
 4. Alwin Hes Castricum
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 6. Dimitri de Roeck Heemskerk
 7. Frank van der Stelt Zaandam
 8. Dennis van Dalen Assendelft
 9. Jan Koper Heemskerk
 10. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 11. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 12. Henk Louwe Alkmaar
 13. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 14. Herman Romp Zaandam
 15. Wilfred de Ruijter Heerhugowaard
 16. Nico Schaper Alkmaar
 17. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 18. Ruud Leegwater Sint Pancras
 19. Maurice Kauffman Heemskerk
 20. Cornelis Wijn Egmond aan Zee
 21. Maikel Koster Limmen
 22. Sander van de Berg Alkmaar

23 Wietse Klaver Heerhugowaard

 1. Sebastiaan Wijn Egmond aan Zee
 2. Martin Hetteling Wormerveer
 3. Jolijn Kohne Midden Beemster

17-10-2013| MTB’er Mandemakers weer top

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft evenals vorige week de wekelijkse donderdagavond mountainbikewedstrijd om de KPB ( Kids and Parents Bikeschool ) cup gewonnen. Een groot veld van bijna 30 renners ging op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen onder schitterende weersomstandigheden met elkaar de sportieve strijd aan. Wim Mandemakers, de afgelopen weken als hij deelneemt niet te kloppen, leek ook ditmaal de winst te gaan pakken. Dat Mandemakers ook in zijn missie slaagde, was in de eerste helft van de koers nog niet helemaal zeker. Door het steeds maar blijven aandringen van Castricummer Vincent Beentjes en Milosj van Renesse uit Alkmaar, waardoor het gat met de leider de overbruggen leek, moest Mandemakers alle zeilen bijzetten. In het tweede gedeelte van de strijd moest het duo Beentjes/Van Renesse de handdoek in de ring gooien. Vincent Beentjes slaagde er zelfs in de ijzersterke Van Renesse op een kleine achterstand te rijden en kon daardoor een fraaie tweede plek pakken. De Koedijker motorcrosser Chris Dignum reed achter Milosj van Renesse naar een stevige vierde plaats voor medecrosser Dennis van Dalen uit Assendelft. Door dit voortreffelijke optrden van de Koedijker Dignum bestaat de indruk in het peleton, dat Dignum een man is die de komende tijd in de gaten gehouden moet worden. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Vincent Beentjes Castricum
 3. Milosj van Renesse
 4. Chris Dignum Koedijk
 5. Dennis van Dalen Assendelft
 6. Jan Koper Heemskerk
 7. Dimitri de Roeck Heemskerk
 8. Henk Louwe Alkmaar
 9. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 10. Frank van der Stelt Zaandam
 11. Emiel Prins Egmond aan Zee
 12. Chris van Boxtel
 13. Chris Kool Egmond Binnen
 14. Hans Castricum Egmond aan de Hoef
 15. Stefan van der Werff Egmond Binnen
 16. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 17. Jolinda Lute Limmen
 18. Wilfred de Ruijter Heerhugowaard
 19. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 20. Theo Jak Limmen
 21. Sander Wijn Egmond aan Zee

10-10-2013| MTB’er Wim Mandemakers op herhaling

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft andermaal met ruim verschil de volle winst gepakt in de achtste rit om de K.P.B. (Kids and Parents Bikeschool) mountainbike cup op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Na een afwezigheid van een week in verband met werkzaamheden in Arizona (USA) in combinatie met een mountainbiketocht over bijna 100 kilometer, heeft Mandemakers de overwinningsdraad weer weten op te pakken. Geen van de deelnemers was opgewassen tegen het duur en technisch vermogen van de inwoner van Heiloo. Op een ongenaakbare manier, waarbij niemand, maar dan ook niemand in zijn buurt werd geduld, kon Mandemakers met de overwinning huiswaarts keren. Ook de op de tweede plaats eindigende Danny Bizot uit Alkmaar had weinig tegenstand te dulden, al had hij in de eerste ronde nog wel af te rekenen met Heemskerker Jan Koper, die zelfs in de finale zijn derde plaats moest afstaan aan Milosj van Renesse uit Alkmaar. De felste strijd ging om de plekken vijf en zes, maar dan pas in de laatste ronde tussen de Alkmaarders Henk Louwe en Chris van Boxtel. Nadat Louwe de hele koers Van Boxtel op sleeptouw had genomen, slaagde laatstgenoemde erin op een kritisch punt Louwe te verrassen en de kop over te nemen. Deze aktie van Van Boxtel prikkelde Louwe zozeer, dat deze een voor hem ongewone stunt uithaalde door Van Boxtel in een moeilijke bocht binnendoor te pakken en zo de vijfde plek pakte. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Danny Bizot Alkmaar
 3. Milosj van Renesse Alkmaar
 4. Jan Koper Heemskerk
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Chris van Boxtel Alkmaar
 7. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 8. Hans Castricum Egmond aan de Hoef
 9. Kees Pronk Limmen
 10. Emiel Prins Egmond aan Zee
 11. Jolinda Lute Limmen 12. Maikel Koster Limmen
 12. Theo Jak Limmen
 13. Jolijn Kohne Midden Beemster
 14. Frank van der Stelt Wormer

3-10-2013| Weer beet MTB’er Ben Visser

Ben Visser uit Egmond aan Zee is donderdagavond op verdiende wijze winnaar geworden van de wekelijkse en ditmaal zevende rit om de K.P.B. ( Kids and Parents Bikeschool ) MTB cup. Dat het voor een visser af en toe belangrijk is iets aan de haak te slaan, bewees de Egmonder na een aantal weken weer eens op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Maar dat het niet eenvoudig is een vette vis te vangen bleek ook dit keer. Al in de eerste ronde kon Ben Visser een gaatje slaan tussen zijn naaste belagers, maar na enkele omlopen alleen te zijn doorgekomen, moest hij toch toestaan dat Alkmaarder Danny Bizot en Vincent Beentjes uit Castricum hem weer in de kraag pakten. Toch bleef Ben Visser na de samensmelting het tempo bepalen. Achter het leidende trio vochten Limmenaar Arjan de Zeeuw en Alwin Hes om de troostprijzen. Na wat vallen en weer opstaan resulteerde dat uiteindelijk in een vierde en vijfde plek voor respectievelijk Hes en De Zeeuw. In de strijd om de winst komt het niet veel voor dat deze pas in de allerlaatste fase wordt beslist. De gehele wedstrijd kwam Ben Visser bij de passage als eerste door, ook nadat er een trio was gevormd, waarna Bizot en Beentjes in de wachtkamer bleven zitten en alles overlieten aan Visser. Pas op het allerlaatste moment deed Bizot een ultieme poging Ben Visser te verrassen. Met veel stunt en vliegwerk wist Visser zijn belager op afstand te houden, wat hem dan ook de welverdiende overwinning opleverde met Bizot op twee en Beentjes op drie. Uitslag:

 1. Ben Visser Egmond aan Zee
 2. Danny Bizot Alkmaar
 3. Vincent Beentjes Castricum
 4. Alwin Hes Castricum
 5. Arjan de Zeeuw Limmen
 6. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 7. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 8. Henk Louwe Alkmaar
 9. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 10. Frank van der Stelt Zaandam
 11. Emiel Prins Egmond aan Zee
 12. Kees Pronk Limmen
 13. Henk Verdonk Egmond aan de Hoef
 14. Chris Kool Egmond Binnen
 15. Willem Koster Oudorp
 16. Ruud Leegwater Sint Pancras
 17. Guido Holla Koog aan de Zaan
 18. Kay Apeldoorn Egmond Binnen
 19. Martin Meijer Heerhugowaard

26-09-2013| MTB’er Wim Mandemakers weer te sterk

Wim Mandemakers uit Heiloo is andermaal winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavond mountainbikewedstrijd in Limmen. Voor de zesde rit om de Kids and Parents Bikeschool (K.P.B.) cup op het parcours aan de Pagenlaan had zich weer een groot veld renners aangemeld. De steeds eerder invallende duisternis dwingt de mountainbikers naar het goed verlichte parcours om hun sport optimaal te kunnen beoefenen. Wim Mandemakers liet al in de eerste ronde zien wie er na ruim een uur koers als eerste over de finish zou komen. Achter Mandemakers vochten de Alkmaarders Milosj van Renesse en Danny Bizot samen met Ben Visser uit Egmond aan Zee een verbeten strijd om de overige podiumplekken. Danny Bizot trok uiteindelijk aan het langste eind en pakte resoluut de tweede plek. Ben Visser kon zich handhaven op plek drie, maar Milosj van Renesse moest zijn meerdere erkennen in de oprukkende Castricummer Vincent Beentjes. Arjan de Zeeuw uit Limmen en de nog actieve motorcrosser Christian Dignum uit Koedijk werkten zich na in de3 achterhoede te zijn gestart op naar een respectievelijk zesde en zevende eindklassering achter de als vijfde binnenkomende Milosj van Renesse. uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Danny Bizot Alkmaar
 3. Ben Visser Egmond aan Zee
 4. Vincent Beentjes Castricum
 5. Milosj van Renesse Alkmaar
 6. Arjan de Zeeuw Limmen
 7. Christian Dignum Koedijk
 8. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 9. Henk Louwe Alkmaar
 10. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 11. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 12. Wilfred de Ruijter Heerhugowaard
 13. Chris van Boxtel Alkmaar
 14. Sander van de Berg Alkmaar
 15. Maurice van Gastel Alkmaar
 16. Maikel Koster Limmen
 17. Martin Meijer Heerhugowaard
 18. Jan Koper Heemskerk

19-09-2013| Onbedreigde winst Wim Mandemakers

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft net als vorige week ook de vijfde rit om de Kids and Parents Bikeschool (K.P.B.) mountainbikecup gewonnen. In stromende regen vertrok een veld van 25 renners om uit te gaan maken wie het best opgewassen is tegen deze extreme omstandigheden. Het initiatief kwam direct na de start van Wim Mandemakers, ook de afgelopen weken regelmatig winnaar. Het slechte weer deerde ogenschijnlijk geen van de deelnemers. Alwin Hes uit Castricum, Chris Kemp uit Egmond met vlak daarachter Limmenaar Jack Burgering probeerden het in de beginfase Wim Mandemakers nog moeilijk te maken, maar kregen geen schijn van kans tegen de oppermachtige latere winnaar. Helaas voor Chris Kemp kwam door een klapband een einde aan zijn jacht naar een derde plaats. Vanuit de schoot van de groep wisten Dennis van Dalen uit Assendelft en Danny Bizot naar het front door te stoten en aan te sluiten bij Jack Burgering. Tenslotte wist de jonge Alkmaarder Bizot zich toch los te maken van zij kompanen Burgering en Van Dalen en beslag te leggen op een verdienstelijke derde plek achter Alwin Hes, maar voor respectievelijk Dennis van Dalen en Jack Burgering. uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Alwin Hes Castricum
 3. Danny Bizot Alkmaar
 4. Dennis van Dalen Assendelft
 5. Jack Burgering Limmen
 6. Dimitri de Roeck Heemskerk
 7. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 8. Milosj van Renesse Alkmaar
 9. Herman Romp Zaandam
 10. Frank van der Stelt Zaandam
 11. Nico Schaper Alkmaar
 12. Henk Louwe Alkmaar
 13. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 14. Kees Pronk Limmen 15. Gijs Koot Limmen
 15. Vincent Beentjes Castricum
 16. Ruud Bouweriks Hoogwoud

18.Maikel Koster Limmen

 1. Theo Jak Limmen
 2. Hans Teer Assendelft
 3. Guido Holla Koog aan de Zaan
 4. Martin Hetteling Wormerveer
 5. Martin Meijer Heerhugowaard

12-09-2013| Wim Mandemakers te snel voor iedereen

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft na een week afwezigheid voor de derde keer dat hij aan de start stond ook driemaal de zege gepakt om de Kids and Parents Bikeschool (K.P.B.) mountainbikecup. Dertig renners bonden met elkaar de strijd aan op het spannende parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Alkmaarder Milosj van Renesse, Wim Mandemakers uit Heiloo en de eveneens uit Alkmaar afkomstige Danny Bizot lieten al direkt zien dat zij de podiumklanten wilden worden door al in de eerste ronden een afscheiding te forceren. Achter het leidende trio vochten Jack Burgering uit Limmen, Assendelver Dennis van Dalen, de Castricummers Vincent Beentjes en Alwin Hes samen met Egmond aan de Hoever Henk Jan Verdonk de strijd uit om de echte troostprijzen. Alkmaarder Danny Bizot wist halfkoers zijn uiteindelijk tweede plek al veilig te stellen door Milosj van Renesse te achterhalen en vervolgens op een niet meer te overbruggen achterstand te zetten. Wim Mandemakers was inmiddels onbereikbaar voor Bizot. De van oorsprong motorfanaten Dennis van Dalen en Alwin Hes eisten respectievelijk de plekken vier en vijf voor zich op. uitslag: 1. Wim Mandemakers Heiloo

 1. Danny Bizot Alkmaar
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Dennis van Dalen Assendelft
 4. Alwin Hes Castricum
 5. Vincent Beentjes Castricum
 6. Jack Burgering Limmen
 7. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 8. Dimitri de Roeck Heemskerk
 9. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 10. Henk Louwe Alkmaar
 11. Teun Goedhart Obdam
 12. Wilfred de Ruijter Heerhugowaard
 13. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 14. Frank van der Stelt Zaandam
 15. Willem Koster Oudorp
 16. Frank Lute Limmen
 17. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 18. Martin Meijer Heerhugowaard
 19. Sander van de Berg Alkmaar
 20. Hans Teer Assendelft
 21. Claudia de Roeck Heemskerk
 22. Roan Teer Assendelft
 23. Conny Apeldoorn Egmond Binnen

05-09-2013| Danny Bizot: M.T.B.’er met geluk

Alkmaarder Danny Bizot is donderdagavond wel op een heel eenvoudige manier winnaar geworden van deze wekelijkse mountainbikewedstrijd op Limmens grondgebied.

Grote opkomst andermaal aan de Pagenlaan van de regionale mountainbike elite, waar na een afwezigheid van enkele weken ook Kay Pronk, het talent uit Limmen, weer aan de start verscheen. Dat ditmaal Kay Pronk niet als winnaar in de boeken kwam, maar zelfs ook niet in de verdere uitslag is de oorzaak van een ongelukkige manouvre van Pronk op driekwart van de koers. Het rennersveld van twintig renners had deze avond niet alleen af te rekenen met elkaar, maar ook met de tropische omstandigheden. Limmenaar Kay Pronk wilde direct weer laten zien, dat er rekening met hem gehouden diende te worden en nam afstand van de meesten. Alleen Danny Bizot was instaat in de buurt van Pronk te blijven met Chris Kemp op eerbiedwaardige afstand. Halfkoers moest Pronk gas terugnemen door een kleine inzinking, zodat Danny Bizot weer in de buurt kon komen. Maar door de aanmoedigingen van Pronk’s fans herpakte hij zich weer en reed weer verder weg van Bizot. Dat toch de winnaar een andere werd dan Pronk, kwam door het voormelde voorval waarbij Frank van der Stelt op een hardhandige manier in aanraking kwam met de leider van dat moment Pronk. Dat dat moment geen vervolg kreeg voor zowel Van der Stelt als Pronk kwam niet door de frontale botsing, maar merendeel door de schrik die Pronk, ondanks het advies van Frank van der Stelt toch nog voor de winst te gaan, niet meer te boven kwam. Zodoende kon Danny Bizot makkelijk de overwinningsbloemen afhalen, maar de tijd is aanstaande dat Bizot op eigen kracht zijn tegenstanders van zich af gaat schudden. uitslag:

 1. Danny Bizot Alkmaar
 2. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 3. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Hans Castricum Egmond aan de Hoef
 6. Willem Koster Oudorp
 7. Kees Pronk Limmen
 8. Martin Hetteling Assendelft
 9. Dennis van Dalen Assendelft
 10. Theo Jak Limmen
 11. Hans Teer Assendelft
 12. Guido Holla Koog aan de Zaan
 13. Michael Koster Limmen
 14. Ruud Leegwater Sint Pancras
 15. Kay Apeldoorn Egmond Binnen
 16. Ab Apeldoorn Egmond Binnen

17 Conny Apeldoorn Egmond Binnen

29-08-2013| Wim Mandemakers weer de sterkste

Mountainbiker Wim Mandemakers uit Heiloo heeft na zijn winst van vorige week, andermaal bewezen dat hij de te kloppen man is voor de komende tijd, na weer een overwinning. Niemand anders dan Mandemakers in het grote veld deelnemers, kon aanspraak maken op de zege. Al in de eerste ronde van de derde rit in een reeks van tien on de Kids and Parents Bikeschool ( K.P.B. ) mountainbikecup kwam Wim Mandemakers als leider door en liet zich in het verdere verloop ook niet meer van de troon stoten en reed zodoende onbedreigd naar plek een. Achter de winnaar was er strijd op het scherpst van de snede tussen Zilte Zoener Vincent Beentjes uit Castricum en Alkmaarder Danny Bizot, lid van de Limmer IJsclub en voor en na het schaatsseizoen aktief op de mountainbike. Voordat het tot een tweestrijd tussen Beentjes en Bizot kwam, waren ook nog Assendelver Dennis van Dalen en Alwin Hes uit Castricum in hun gezelschap. Weldra bleek dat voor Hes en Van Dalen het tempo te hoog lag en moesten lossen. Even later verliet Alwin Hes de koers met materiaalpech. Uiteindelijk waren het dus Beentjes en Bizot die moesten uitmaken hoe de volgorde na plek een van Mandemakers ingevuld moest worden. De algemene mening was dat Danny Bizot, gezien zijn strijdplan van de afgelopen weken, de tweede plaats zou gaan pakken. Toch was Vincent Beentjes in staat, na driekwart koers al het tempo te hebben bepaald met Danny Bizot in zijn wiel, deze dekselse jongeling geen enkele kans te geven met zijn vlijmscherpe demarages in de laatste ronde en hem ook nog te kloppen in een echte eindsprint. uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Vincent Beentjes Castricum
 3. Danny Bizot Alkmaar
 4. Dennis van Dalen Assendelft
 5. Jack Burgering Limmen
 6. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 7. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 8. Henk Louwe Alkmaar
 9. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 10. Wilfred de Ruijter Heerhugowaard
 11. Frank van der Stelt Zaandam
 12. Ruud Leegwater Sint Pancras
 13. John Wijnker Limmen
 14. Hans Castricum Egmond aan de Hoef
 15. Kees Pronk Limmen
 16. Martin Hetteling Wormerveer
 17. Rob Kramer Heiloo
 18. Guido Holla Koog aan de Zaan
 19. Albert Fabriek Bergen

15-08-2013| Voor Derpbiker Ben Visser zwaarbevochten winst.

Ben Visser uit Egmond aan Zee, uitkomend voor het mountainbike-team van De Zilte Zoen, heeft tot het gaatje moeten gaan om de zege te behalen van de laatste rit van deze reeks van tien om de Kids and Parents Bikeschool ( K.P.B. ) mountainbike cup. Volgende week donderdag start een nieuwe serie. Op de finale rit in Limmen op het parcours aan de Pagenlaan was weer een pak van bijna 20 renners afgekomen. Nieuwkomer Wim Mandemakers, ex-Brabander nu inwoner van Heiloo, verborg zijn aspiraties niet door direct na de start in het wiel te duiken van Zilte Zoener Ben Visser, die zijn zinnen had gezet op een top podiumplek. Al gauw werd duidelijk dat het duo Visser-Mandemakers zou gaan uitmaken wie de bovenste plaats van het schavot mocht beklimmen. Danny Bizot uit Alkmaar nestelde zich stevig op de derde stek. Daarachter vochten Castricummer Alwin Hes en Dennis van Dalen uit Assendelft, beiden met motorsport ervaring, een verbeten strijd en slaagden er ook nog in Danny Bizot tot de orde te roepen. Toen even later op de turbo Henk Jan Verdonk uit De Hoef nog wist aan te pikken, besloot Danny Bizot nog eenmaal alle kracht uit zijn tengere lijf te persen. Op deze aktie van de jonge Bizot moest de oudere garde het antwoord schuldig blijven. Inmiddels had Dennis van Dalen moeten lossen bij Alwin Hes en Henk Jan Verdonk, die dus samen strijd moesten leveren om de vierde plaats als troostprijs. Even leek het er nog op dat Hes nog zou kunnen profiteren van zijn motorrace verleden door in een van de laatste bochten nog binnendoor te steken, maar Verdonk liet zich niet verrassen. De strijd om de eerste plek werd tenslotte in het voordeel van Ben Visser beslist, die er de laatste ronde in slaagde Wim Mandemakers definitief van zich af te schudden en afgetekend over de finish kwam. uitslag:

 1. Ben Visser Egmond aan Zee
 2. Wim Mandemakers Heiloo
 3. Danny Bizot Alkmaar
 4. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 5. Alwin Hes Castricum
 6. Dennis van Dalen Assendelft
 7. Henk Louwe Alkmaar
 8. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 9. Vincent Beentjes Castricum
 10. Emiel Prins Egmond aan Zee
 11. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 12. Hans Castricum Egmond aan de Hoef
 13. Willem Koster Oudorp
 14. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 15. Wietse Klaver Heerhugowaard
 16. Kees Pronk Limmen
 17. Gijs Koot Limmen

25-07-2013| Fel bestreden zege Henk Jan Verdonk

Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef heeft donderdagavond de winst van de zevende rit in een reeks van tien om de Kids and Parents Bikeschool ( K.P.B. ) mountainbike cup na een letterlijk en figuurlijk verhitte strijd naar De Hoef meegenomen. Onder warme omstandigheden moesten de renners de strijd met elkaar aanbinden. Castricummer Alwin Hes, ex-motorracer Super Bike, na enkele hersteloperaties vanuit dat raceverleden lange tijd uit de fietsroulatie, maar weer aktief en voor de eerste keer deelnemer op het mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen, wist het de latere winnaar Henk Jan Verdonk zeer moeilijk te maken. Wegens de onbekendheid met het technische parcours, moest Hes zich door het veld heen naar voren zien te werken. In de vijfde omloop, waarin Hes nog Alkmaarder Henk Louwe en Willem Koster van zich af moest schudden alvorens zich op een tweede plek te nestelen, richtte zijn blik zich op leider Verdonk. Prooi Verdonk liet zijn achtervolger Hes niet binnen de veertig seconden komen, waarvoor hij wel tot het uiterste moest gaan. Het moment dat Alwin Hes aanspraak gaat maken op een eerste plek is volgens insiders niet ver weg. Met nog wat aanscherping van zijn mountainbiketechniek, wat met zijn raceverleden geen probleem hoeft te zijn en de lef een versnelling zwaarder te gaan rijden, kunnen zijn tegenstanders hun borst alvast nat maken. De tijd zal het leren, doch op dit moment leidde het nog tot de volgende uitslag:

 1. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 2. Alwin Hes Castricum
 3. Henk Louwe Alkmaar
 4. Willem Koster Oudorp
 5. Hans Castricum Egmond aan de Hoef

18-07-2013| Kay Pronk terug van weggeweest.

Limmenaar Kay Pronk heeft na een periode van blessures de draad weer op kunnen pakken en direct weer een gedegen overwinning kunnen neerzetten. Na een “Full of Life ” hergeboorte in de zesde rit om de Kids and Parents Bikeschool ( K.P.B. ) mountainbikecup duldde Pronk geen tegenstand. Op een jeugdige en speelse manier wist de jonge en wispelturige Kay Pronk onder warme omstandigheden zijn medestrijders op een niet te overbruggen achterstand te rijden. Op het steeds spectaculairder wordende parcours aan de Pagenlaan ( ingang Eikepage ) in Limmen was er achter de onbetwiste leider Pronk en de op plek twee rijdende Assendelver Dennis van Dalen zware strijd tussen de duo’s Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef en Alkmaarder Danny Bizot om de derde plaats en daarachter Rob Kramer uit Heiloo met Oudorper Willem Koster om een begerige vijfde plaats. De verzengende hitte was voor de meeste renners de grote tegenstander, maar een verfrissend briesje samen met de aangeboden drinkbussen maakten de koers toch tot een spannend gebeuren, waarbij uiteindelijk Danny Bizot en Willem Koster tenslotte toch aan het langste eind trokken en hun beoogde plekken drie en vijf voor zich op konden eisen. uitslag:

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Dennis van Dalen Assendelft
 3. Danny Bizot Alkmaar
 4. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 5. Willem Koster Oudorp
 6. Rob Kramer Heiloo
 7. Hans Castricum Egmond aan de Hoef
 8. Kees Pronk Limmen

11-07-2013| Egmonder Zwaan kraait victorie

Mountainbiker Tibor Zwaan uit Egmond aan Zee heeft donderavond overduidelijk laten zien wie het meeste recht had op de winst in de vijfde rit om de KPB ( Kids and Parents Bikeschool ) mountainbikecup; Zwaan duldde geen tegenstander in zijn buurt. Op het MTB parcours aan de Pagenlaan in Limmen, inmiddels uitgebreid met enkele technische heuveltjes, waren het de Egmonders die heer en meester waren over het verloop van de koers. Dit resulteerde dan ook in een geheel gevuld Egmonds podium, echter met als minpuntje het ontbreken van de kusjes van een rondemiss. Naast Derper Tibor Zwaan, afgelopen weekend nog op jacht naar de titel van het N.K. mountainbike in Groesbeek, maar door kettingbreuk kansloos geworden, was het ook dorpsgenoot Dennis Bruin, beiden uitkomend voor het biketeam van de Zilte Zoen, die de te kloppen renners waren. Wellicht door de tegenslag van het afgelopen weekend stond er ditmaal geen maat op Tibor Zwaan. Ook Dennis Bruin had geen antwoord op de explosie van Zwaan, die als een flyer over het parcours ging en niemand heel hield. Het meest spannende gevecht werd tenslotte die tussen Derper Dennis Bruin en Hoever Henk Jan Verdonk. Ondanks of dankzij de Hoeverkermis, dat vertelt het verhaal niet, wist Henk Jan Verdonk in de finale Dennis Bruin te achterhalen. Door een slippertje van Verdonk moest hij toch weer een gaatje toestaan met Bruin, maar met zijn superturbo benen wist Henk Jan Verdonk toch nog Dennis Bruin over de knie te leggen en een schitterende tweede plaats veilig te stellen. Uitslag:

 1. Tibor Zwaan Egmond aan Zee
 2. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 3. Dennis Bruin Egmond aan Zee
 4. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 5. Willem Koster Oudorp
 6. Hans Castricum Egmond aan de Hoef
 7. Rob Kramer Heiloo
 8. Kees Pronk Limmen

04-07-2013| Bike-Run zege Van Renesse

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft donderdagavond de 4e rit om de K.P.B. (Kids and Parents Bikeschool) mountainbike cup na een uiterste inspanning gewonnen. Op het almaar technischer wordende parcours aan de Pagelaan in Limmen was het de latere winnaar Van Renesse, die ook het initiatief van de groep naar zich toetrok. Mark Klijbroek sinds 3 jaar inwoner van Essen uit het Ruhrgebied in Duitsland had als voormalige inwoner van Egmond in zijn korte weekend verblijf de kans weer eens mee te doen aan deze regionale “Kampf”. Voor zijn emigratie naar ons buurland was Klijbroek regelmatig podium renner in deze wekelijkse wedstrijd. Nu moest Klijbroek, zoals het zich liet aanzien met een “zwei zu eins” uitslag tevreden zijn. Maar het scheelde maar een haar of Klijbroek kon de Hollanse tulpen meenemen naar zijn huidige Heimat. Dit gebeurde dus bijna, omdat Milosj ven Renesse, naast zijn inmiddels gebruikelijke buitelingen, ook weer tegen een mechanisch probleem aanliep: zijn ketting onwirkbaar vastgetrapt. Resultaat: de laatste 300 meter rennend te voet met de fiets aan de hand naar de streep. Happend naar adem wist Van Renesse, amper 100 meter voor Klijbroek, zijn zege op een bewonderingswaardige manier binnen te halen. Uitslag

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Mark Klijbroek Essen (Dld)
 3. Jack Burgering Limmen
 4. Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef
 5. Chris Kemp Egmond a/d Hoef
 6. Daan Engel Alkmaar
 7. Rob Kramer Heiloo
 8. Kees Pronk Limmen
 9. Danny Bizot Alkmaar.

27-06-2013| Erwin Verwijk verrassende MTB winnaar

Egmonder Erwin Verwijk is donderdagavond op de hoogste trede van het podium geeindigd in de derde wedstrijd om de K.P.B. ( Kids and Parents Bikeschool ) Mountainbike cup op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Direct na de start greep Henk Louwe de leiding met in zijn wiel de Egmonders Henk Jan Verdonk en Erwin Verwijk. Kandidaat-winnaar Milosj van Renesse uit Alkmaar stond al in de eerste ronde met een haperende versnelling aan de kant. Toch kreeg Van Renesse de mechaniek weer aan de praat en moest zich vanaf de laatste plaats door het hele veld naar voren zien te werken. In de derde omloop wist Derper Erwin Verwijk de koppositie van Henk Louwe over te nemen en deze niet meer af te staan. Halfkoers slaagde Milosj van Renesse er toch in de mannen rijdend op de plekken twee en drie, Henk Louwe en Henk Jan Verdonk, te achterhalen en zelfs te passeren. Henk Jan Verdonk kon nog even bij Van Renesse aanpikken waar Henk Louwe moest passen. Dirk Dekker, net als winnaar Verwijk uit Derp, kon in de slotfase Henk Louwe nog passeren, hetgeen hem een vierde plek opleverde. Uitslag:

 1. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 4. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Chris van Boxtel Alkmaar
 7. Emiel Prins Egmond aan Zee
 8. Gijs Koot Limmen
 9. Willem Koster Oudorp

20-6-2013| “Eind goed, al goed ” MTB zege Henk Louwe

Alkmaarder Henk Louwe heeft donderdagavond op verrassende wijze de winst gepakt in de tweede race om de KPB ( Kids and Parents Bikeschool ) mountainbike cup in Limmen. Op het aangepaste parcours aan de Pagenlaan in verband met het opwerpen van enkele spannende heuvels, ging de groep van start met als uitgesproken favoriet Milosj van Renesse uit Alkmaar. Ook nu weer bleek, dat reputatie soms niet garant staat voor succes . Dat je op de fiets moet blijven zitten om over de streep te komen is sowieso noodzakelijk. Na zelfs twee valpartijen zag het er nog steeds naar uit, dat Van Renesse de winst zou gaan pakken. Maar het derde foutje, in dit geval zou men in de tennissport spreken van een onnodige fout, werd hem fataal en eindigde in een spectaculaire salto. Hierbij kwam zijn ketting vast te zitten en waren al zijn aspiraties als sneeuw voor de zon verdwenen. Lachend konden Henk Louwe en de met hangen en wurgen aanklampende Hoever Chris Kemp de leiding in de koers overnemen. Even daarvoor was het Chris van Boxtel uit Alkmaar, op dat moment nog rijdend op de tweede plaats, die het strijdtoneel door een lekke band voortijdig moest verlaten. Vervolgens was het voor Henk Louwe een peulenschil de naar adem snakkende Chris Kemp de ribben uit zijn lijf te rijden, hem van zich in de laatste ronde te ontdoen en lachend en voldaan over de streep te rijden. uitslag:

 1. Henk Louwe Alkmaar
 2. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 3. Willem Koster Alkmaar
 4. Rob Kramer Heiloo
 5. Kees Pronk Limmen

13-06-2013| Succes MTB’er Milosj van Renesse

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft donderdagavond de wekelijkse rit, ditmaal de eerste in eeen reeks van tien om de KPB ( Kids and Parents Bikeschool ) cup, op het mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen gewonnen. Bas van der Velden uit Limmen en latere winnaar Milosj van Renesse trokken al in de eerste ronde het initiatief naar zich toe en toen bleek al gauw dat de rest van de groep niets meer in de melk te brokkelen had. In de tweede omloop lukte het Van der Velden eenmalig, door een stuurfoutje van Van Renesse, de leiding over te nemen. Na dit weeffoutje rechtgebreid te hebben door weer aan te sluiten en vervolgens nog eens flink aan te zetten was Van Renesse weg en had Van der Velden het nakijken. Gestaag werd het gaatje groter en kon Milosj van Renesse onbedreigd naar de hoogste plek van het podium rijden. De jonge Alkmaarder Danny Bizot, de laatste weken steeds prominenter aanwezig, wist oldtimers als onder andere Henk Louwe uit Alkmaar en Egmonder Henk Jan Verdonk de gehele koers achter zich te houden en een mooie derde plek op te eisen. Henk Jan Verdonk lukte het pas in de finale Henk Louwe te verschalken en terug te zetten naar een vijfde plek. uitslag: 1. Milosj van Renesse Alkmaar

 1. Bas van der Velden Limmen
 2. Danny Bizot Alkmaar
 3. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Kees Pronk Limmen
 6. Gijs Koot Limmen
 7. Ton Kramer Sint Pancras

06-05-2013| Kay Pronk wint laatste Alpe d ‘Huzes cup

Limmenaar Kay Pronk heeft donderdagavond de afsluitende rit in de reeks mountainbikewedstrijden in Limmen om de Alpe d’ Huzes cup zonder noemenswaardige tegenstand gewonnen.Op het moment dat de laatste deelnemers van hun beklimming tegen de Alpe d’ Huez, onder de douche vandaan kwamen, vertrok de groep m.t.b’ers, waaruit direct Kay Pronk middels een turbostart zijn medestrijders zijn hielen liet zien, voor hun strijd om de ereplaatsen. Pronk was weg en bleef buiten schot van zijn directe achtervolgers Alkmaarder Henk Louwe, Erwin Verwijk uit Egmond aan Zee en thuisrijder Bas van de Velden. Na een 3 tal ronden moest Louwe, Verwijk en Limmenaar van de Velden voor zich dulden. De door een onbenullige valpartij in de eerste ronde, moest Egmonder Henk Jan Verdonk, daardoor in de achterhoede beland te zijn, zich weer door het hele veld opwerken, naaruit eindelijk toch een fraaie derde plek. Deze derde plek voor Verdonk, maar ook de 2e plaats vorr Bas van de Velde, kregen zij in de schoot geworpen door het afhaken en zelfs uitvallen door kramp van Erwin Verwijk in de voorlaatste ronden.

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Bas v/d Velden Limmen
 3. Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef
 4. Danny Bizot Akersloot
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 7. Emiel Prins Egmond aan Zee
 8. Wilfred de Ruijter Heerhugowaard

9.Willem Koster Oudorp

 1. Kees Pronk Limmen
 2. Ton Kramer St.Pancras.

31-05-2013| Derper Ben Visser verrassende M.T.B. winst

Ben Visser uit Egmond aan Zee ging donderdagavond, na een enerverende strijd op het mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen, met de zege naar huis. De wetenschap, dat je ondanks een goede reputatie toch eerst moet finishen wil je aanspraak maken op een hoge klassering, kwam ditmaal voor twee veelvraten nog eens duidelijk naar voren. Allereerst was het Limmenaar Kay Pronk, die in leidende positie al 300 meter na de start met materiaalpech aan de kant stond. Ben Visser kon toen het initiatief overnemen met Alkmaarder Milosj van Renesse in zijn kielzog. Ook Van Renesse kwam wat tegenslagen tegen in de vorm van zijn gebruikelijke valpartijen, maar kon zich toch weer herpakken en Ben Visser de nodige tegenstand bieden. Het zag er zelfs nog naar uit dat hij Visser zou gaan bedreigen. Maar Van Renesse vond zijn Waterloo in een naar zijn zeggen loszittend achterwiel en stond dus met nog twee ronden te gaan ook aan de zijlaan. Het daarachter strijdende duo Erwin Verwijk uit Egmond en Zaankanter Pieter Bak mocht vervolgens, ook na enkele valpartijen, de overige twee plekken op het podium verdelen. Trots was er af te lezen op het gezicht van de jonge Akersloter Danny Bizot, die de wedstrijd afsloot met een fraaie vijfde plaats achter Henk Jan Verdonk uit Egmond, maar voor Alkmaarder Henk Louwe. Eerste dame was andermaal de 16 jarige Medemblikse Pernilla van Rozelaar, die de hele wedstrijd stuivertje wisselde met de besnorde Dirk Dekker, eveneens een vertegenwoordiger uit Egmond. uitslag:

 1. Ben Visser Egmond aan Zee
 2. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 3. Pieter Bak Koog aan de Zaan
 4. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 5. Danny Bizot Akersloot
 6. Henk Louwe Alkmaar
 7. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 8. Pernilla van Rozelaar Medemblik
 9. Ed Kerkhof Akersloot
 10. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 11. Gijs Koot Limmen
 12. Ton Kramer Sint Pancras
 13. Ingeborg vd. Wielen Heerhugowaard

23-05-2013| Knappe zege Milosj van Renesse

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft de 8e rit in de reeks van 10 om de Alpe d’ HuZes cup met overmacht naar zich toegetrokken. Op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen was het al direct na de start duidelijk dat Van Renesse van plan was een goede uitslag neer te zetten. Aan zijn stand verplicht, met in zijn wiel Henk Louwe uit Alkmaar en Assendelver Dennis van Dalen, legde Milosj van Renesse de groep een hoog tempo op. Al vrij snel ging bij Henk Louwe het licht uit en moest hij Derper Erwin Verwijk en Chris van Boxtel uit Alkmaar voor zich dulden. Of het een tekort aan trainingsduur is blijft de vraag, maar ook Dennis van Dalen kreeg een ram, toen Erwin Verwijk bij hem aansloot en vervolgens op afstand zette. Na de inzinkingen van achter een volgers Henk Louwe en Dennis van Dalen was het in de laatste ronde Crhis van Boxtel die aan de beurt was, doordat Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef en Akersloter Danny Bizot hem vrij eenvoudig konden passeren. Eerste dame was Pernilla van Rozelaar uit Medemblik voor de eveneens uit Medemblik afkomstige Marion van Rozelaar met daarachter Ingeborg van de Wielen uit Heerhugowaard. Uitslag

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Erwin Verwijk Egmond a/d Hoef
 3. Dennis van Dalen Assendelft
 4. Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef
 5. Danny Bizot Alkmaar
 6. Chris van Boxtel Alkmaar
 7. Pernilla van Rozelaar Medemblik
 8. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 9. Henk Louwe Alkmaar
 10. Ton Kramer St. Pancras
 11. Jesper Rozelaar Medemblik
 12. Marion van Rozelaar Medemblik
 13. Ingeborg van de Wielen Heerhugowaard.

16-05-2013| Alkmaarder Van Renesse pakt winst in Limmen

Milosj van Renesse uit Alkmaar heeft in de reeks om de Alp d’ Huzes cup op het mountainbikeparcours in Limmen na een verbeten strijd de volle winst weten binnen te halen. Lange tijd leek Van Renesse heel makkelijk naar de overwinningsbloemen toe te rijden . Door het natte weer leek de techniek en de banden keuze roet in het eten te gaan gooien van het strijdplan van de Alkmaarder. Door twee valpartijen van Van Renesse leek het Egmonder Chris Kemp en Henk Louwe uit Alkmaar toch te gaan lukken de eerder opgebouwde voorsprong van de leider teniet te doen. Ook Chris Kemp liep tegen de malleur van een valpartij op en moest passen het gat tussen Van Renesse dicht te rijden.Opzienbarend was de prestatie van de 16 jarige Pernilla van Rootselaar uit Medemblik, die tussen de grote mannen de 4e plek wist te bemachtigen na een verbeten strijd met de Limmenaar Kees Pronk.

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Chris Kemp Egmond aan Zee
 3. Henk Louwe Alkmaar
 4. Pernilla van Rootselaar Medemblik
 5. Kees Pronk Limmen
 6. Gijs Koot Limmen
 7. Kim Schuitemaker Assendelft
 8. Ton Kramer St. Pancras
 9. Danny Bizot Akersloot
 10. Chris van Boxtel Alkmaar.

09-05-2013| M.T.B’er Verwijk snelste op Hemelvaart

Egmonder Erwin Verwijk is donderdagavond verrassend winnaar geworden van de 6e rit in de Alp d’ HuZes reeks op het mountainbikeparcours aan de Pagelaan in Limmen. Na de pikstart van Henk Louwe uit Alkmaar waren het alleen de Egmonders Dirk Dekker en Chris Kemp die zijn wiel konden houden. Vanuit de achterhoede kon latere winnaar Erwin Verwijk zich naar voren rijden en in de 3e ronde aansluiting krijgen bij de leiders Louwe en Kemp. Dirk Dekker had inmiddels het conract met de kop verloren. Vlak nadat Verwijk aansloot viel Henk Louwe op onverklaarbare wijze op het meest techische gedeelte, en raakte daardoor op achterstand. In de 5e ronde, half koers weet Verwijk zich te ontdoen van Chris Kemp, zodat Kemp als lokaas gaat dienen voor de na de valpartij zijn ritme terug vindende Henk Louwe. In de laatste ronde weet Louwe zijn prooi Kemp te verschalken en gedecideerd te verwijzen naar een derde plek. Erwin Verwijk was vervolgens onbereikbaar voor Louwe, die dus een mooie 2e plek verdiende. Uitslag

 1. Erwin Verwijk Egmond aan Zee

2.Henk Louwe Alkmaar

 1. Chris Kemp Egmond aan Zee
 2. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 3. Danny Bizot Akersloot
 4. Dick Wester Alkmaar
 5. Daniël Sikking Heerhugowaard.

02-05-2013| International Bram Rood wint in Limmen

Langedijker Bram Rood heeft donderdagavond op overtuigende wijze de winst gepakt in de wekelijkse mountainbikewedstrijd op het selectieve parcours aan de Pagenlaan in Limmen. Na enkele ronden defensief gestart te zijn, na een in de afgelopen weken succes volle reeks nationale en buitenlandse wedstrijden, pakte Bram Rood het initiatief van Milosj van Renesse uit Alkmaar en Egmonder Ben Visser over. Visser en Van Renesse leken volgens de toeschouwers, in staat topper Bram Rood enige tegenstand te kunnen bieden. Na 3 ronden, van de 10 ronden durende koers gaf Rood gas en zijn directe tegenstanders hadden het nakijken. Achter de podium rijders, resp. Bram Rood, Milosj van Renesse en Ben Visser was de strijd nog spannender wat resulteerde in de volgende uitslag.

1.Bram Rood Broek op Langedijk

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Ben Visser Egmond aan Zee
 3. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 4. Bas v/d Velden Limmen
 5. Chris van Boxtel Alkmaar
 6. Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef
 7. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 8. Henk Louwe Alkmaar
 9. Rob Kramer Heiloo
 10. Kees Pronk Limmen
 11. Gijs Koot Limmen
 12. Chris Kemp Egmond aan Zee.

25-04-2013| M.T.B.ér Milosj van Renesse op eenzame hoogte

De donderdagavond editie in de reeks om de Alpe d’ HuZes M.T.B.cup op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen is een overtuigende winst voor Alkmaarder Milosj van Renesse geworden. Het grote veld had al direct geen antwoord op de start van de Alkmaarder. Alleen Egmonder Chris Kemp en de Alkmaarders Chris van Boxtel en Henk Louwe wisten nog lange tijd in het spoor van de geexplodeerde Van Renesse te blijven. Chris Kemp moest toch, na zich ronden lang, vastgebeten te hebben in het wiel van Henk Louwe zijn meerdere erkennen in de Alkmaarder. Dit gebeurde na het iedere keer versnellen vanuit de venijnige bochten, waarna Kemp zijn Waterloo vond. Toch wist Egmonder Kemp zijn inzinking te boven te komen en zijn derde plek op het podium veilig te stellen voor Chris van Boxtel op plek 4 en Rob Kramer uit Heiloo op een verdiende plek 5. uitslag

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Chris Kemp Egmond aan Zee
 4. Chris van Boxtel Alkmaar
 5. Rob Kramer Heiloo
 6. Kees Pronk Limmen
 7. John Wijnker Limmen
 8. Dick Wester Alkmaar
 9. Kevin Wester Alkmaar
 10. Ton Kramer St. Pancras.

18-04-2013| Gewiekste M.T.B. zege Kay Pronk

Limmenaar Kay Pronk heeft donderdagavond de derde rit in de reeks om de Alpe d’ HuZes M.T.B.cup, op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen, gewonnen. Meteen na de start wist Kay Pronk middels de zijn bekende bliksem start een gaatje te slaan met het peleton van bijna 20 renners. Door het ditmaal ontbreken van gerenomeerde strandracers, in de afgelopen wedstrijden nog winnaars, als Patrick IJpelaan en vorige week nog Langedijker Bram Rood, zag Pronk zijn kans schoon direct zijn stempel te drukken op het verdere verloop van de wedstrijd. Door goed overzicht te houden op de dreiging vanuit het achterveld van Alkmaarders Milosj van Renesse en Henk Louwe met in hun kielzog Jack Burgering uit Limmen, wist Pronk met de minst mogelijke inspanning en koers inzicht met zijn opponenten te spelen. Alleen in de allerlaatste ronde kwam Van Renesse nog tot een kleine 100 meter van Pronk, maar dat meer door het aflaten van Pronk, dan door het aandringen van Milosj van Renesse. uitslag

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Jack Burgering Limmen
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 6. Chris Kemp Egmond aan Zee
 7. Emiel Prins Egmond aan Zee
 8. Dick Dekker Egmond aan Zee
 9. Rob Kramer Heiloo

10.Paul Samuels Koog a/d Zaan

 1. Kees Pronk Limmen
 2. Dick Wester Alkmaar
 3. Kevin Wester Alkmaar
 4. Daniel Sikking Heerhugowaard.
 5. Ton Kramer St. Pancras.

11-04-2013| Bram Rood ritwinnaar Alpe d’ HuZes M.T.B. Cup

Bram Rood uit Broek op Langedijk heeft donderdagavond de volle winst gepakt om de M.T.B.cup op het M.T.B.parcours “Natuurlijk Limmen” aan de Pagenlaan waarvan de opbrengst bestemd is voor het K.W.F. onderzoek kankerbestrijding. Limmenaar Kay Pronk, veelvoudig winnaar van deze wekelijkse strijd, stond toch wel ietwat gespannen aan de start i.v.m. de deelname van nationale topper Bram Rood. Middels een bliksemstart probeerde Pronk de internationaal ervaren Rood te verrassen. Deze krachtinspanning was een misrekening van de plaatselijke favoriet Pronk. Al in de eerste ronde bleek Pronks exploxie zijn eigen ondergang te worden. Direct daarna nam Bram Rood het initiatief over en reed zijn directe belagers, waaronder ook Milosj van Renesse, die in de eerste ronde ook nog slachtoffer werd van een valpartij, op een niet te overbruggen achterstand. De middenmoot van het rennersveld liet wel een boeiende strijd zien tussen hoofdrolspelers Alkmaarder Henk Louwe, Egmonders Chris Kemp en Henk Jan Verdonk en de Limmenaren Jack Burgering en Marcel Stuifbergen. In de finale wist Jack Burgering, orde op zaken te stellen door het klassement na Rood, van Renesse, en Pronk op een mooie vierde plek af te sluiten voor Marcel Stuifbergen. uitslag

 1. Bram Rood Broek op Langedijk
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Kay Pronk Limmen
 4. Jack Burgering Limmen
 5. Marcel Stuifbergen Limmen
 6. Henk Louwe Alkmaar
 7. Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef
 8. Chris Kemp Egmond a/d Hoef
 9. Ton Kramer St Pancras
 10. Chris van Boxtel Alkmaar.

04-04-2013| Kay Pronk 1e winnaar Alpe d’ HuZes M.T.B. Cup

Limmenaar Kay Pronk heeft donderdagavond de primeur gekregen door de winst te pakken in de serie om de Alpe d’ HuZes M.T.B. wedstrijd op het “Natuurlijk Limmen” parcours aan de Pagenlaan. Na een mindere periode heeft Kay Pronk toch weer de draad weten op te pakken. Al direct na het startschot wist Kay Pronk zich middels een bliksem start los te maken van zijn directe belagers. Toppers als Milosj van Renesse, Henk Jan Verdonk en Henk Louwe hadden geen antwoord op de volgens de aanwezige toeschouwers en, dus kenners, ontverantwoord vertrek van de Limmenaar. Velen daarvan dachten dat de jonge Limmenaar zich zou opblazen. Het tegen overgestelde bewees Pronk, door zijn voorsprong gestaag uit te bouwen tot een niet meer te overbruggen afstand. De tweede plek werd onbetwist ingenomen door Alkmaarder Milosj van Renesse. De strijd daarachter, om plek drie, werd in het heetst van de strijd in het voordeel beslist van Egmonder Henk Jan Verdonk door Henk Louwe terug te zetten naar een toch verdienstelijke vierde plek voor eveneens Egmonder Chris Kemp. Terug gezien kan worden op een succes volle start van de reeks wedstrijden, waarvan de opbrengst is voor het project Alpe d’ HuZes voor het K.W.F. Uitslag

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Chris Kemp Egmond a/d Hoef
 6. Chris van Boxtel Alkmaar
 7. Rob Kramer Heiloo
 8. Kees Pronk Limmen
 9. Dick Wester Alkmaar

10.Kevin Wester Alkmaar.

28-03-2013| Mountainbiker Verdonk pakt OGL cup

Egmonder Henk Jan Verdonk heeft donderdagavond de laatste wedstrijd in een serie van vijf om de OGL mountainbike bokaal op spectaculaire wijze gewonnen en tevens deze cup mee naar huis mogen meenemen, die uitgereikt werd door afgevaardigden Cor en Tiny Kleverlaan. Vanuit het vertrek waren het Henk Louwe uit Alkmaar en Egmonder Chris Kemp, die de stoute schoenen aantrokken en de groep een hoog tempo oplegden op het parcours “Natuurlijk Limmen” aan de Pagenlaan. Door die aktie viel het veld in de gebruikelijke stukken uiteen. In eerste instantie werd Henk Jan Verdonk hierdoor overrompeld en moest het antwoord schuldig blijven op de rappe start van het duo Louwe/Kemp. Door spaakbreuk echter, moest Chris Kemp zijn krachten temperen om wel in koers te kunnen blijven en zijn klassement niet te grabbel te gooien. Na eerst Kemp achterhaald te hebben, kon Verdonk in het spoor komen van de op dat moment leider Louwe. Na hersteld te zijn van zijn inspanningen, wist Verdonk op driekwart van de koers na enkele venijnige demarages Henk Louwe kwijt te spelen en op een beslissende achterstand te zetten. Thuisrijder Kees Pronk wist door Kemp’s technisch malleur aansluiting bij hem te krijgen. Dit was maar voor even, want schijnbaar in zijn tweede adem en ondanks zijn gebroken spaak reed Kemp weer weg van Limmenaar Pronk. Runner-up Daniel Sikking uit Heerhugowaard reed zich verdienstelijk naar een mooie vijfde plaats. Uitslag:

 1. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 4. Kees Pronk Limmen
 5. Daniel Sikking Heerhugowaard

21-03-2013| MTB’er Van Renesse op volle toeren

Milosj van Renesse uit Alkmaar heeft donderdagavond met overmacht de volle winst gepakt in de mountainbikewedstrijd aan de Pagenlaan in Limmen. Alleen in de allereerste ronde werd door de groep het initiatief overgelaten aan Alkmaarder Henk Louwe. Aangekomen op het lange rechte stuk op het parcours “natuur-limmen.nl” werd door Milosj van Renesse, in voorbereiding op de Vijf van Schoorl, de turbo aangezet. Op deze meedogenloze tempoversnelling moest iedereen passen en hadden het nakijken. Slechts enkele ronden kon Louwe de hoop houden, dat hij door de gebruikelijke druistige akties van Van Renesse nog zou kunnen aansluiten. De valpartij kwam, maar dat mocht de overwinningspret voor Van Renesse niet drukken en reed onbedreigd en verdiend als eerste over de finish. Uitslag

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Kees Pronk Limmen

13-03-2013| IJpelaan’s tegenstanders spoor bijster

Alkmaarder Patrick IJpelaan heeft er donderdagavond geen twijfel over laten bestaan wie er aanspraak mocht maken op de winst in de mountainbike wedstrijd aan de Pagenlaaan in Limmen. Chris Kemp uit Egmond nam direct na de start het voortouw op het “Natuurlijk Limmen” pacours. Dit was maar voor even want Patrick IJpelaan nam direct daarna het heft in handen en zette zijn tegenstanders op een niet te overbruggen achterstand. Achter IJpelaan ontspon zich een spannende strijd om de overige twee plaatsen op het podium. Lange tijd leek Chris Kemp de meeste aanspraak te kunnen maken op de een na hoogste plek van het schavot. Pas in de 6e ronde slaagde Henk Jan Verdonk de slow-starter uit Egmond, erin Chris Kemp te verschalken en te verwijzen naar de laatste plaats van de afsluitende huldigingsceremonie.

uitslag:

 1. Patrick IJpelaan Alkmaar
 2. Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef
 3. Chris Kemp Egmond a/d Hoef.

07-03-2013| Milosj van Renesse weer topfit

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft na een langslepende blessure toch weer de draad opgepakt door de overwinningsbloemen mee naar huis te nemen na zijn winst om de OGL cup op het www.natuurlijk-limmen.nl mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen. Direct na de start wisten uit een veld van bijna 20 renners zich 3 man los te maken: Assendelver Dennis van Dalen, Henk Louwe uit Alkmaar en Egmonder Chris Kemp. Verder dan een vijftigtal meters kwam deze verrassingsaanval niet. Vervolgens wist Milosj van Renesse het initiatief naar zich toe te trekken door deze speldeprik van het trio te pareren en zelf op avontuur te gaan. Alleen Dennis van Dalen dacht lange tijd aanspraak te kunnen maken op een samensmelting met leider Van Renesse. Toch bleek dit voor Van Dalen te hoog gegrepen, want op Van Renesse stond ditmaal geen rem ondanks twee valpartijtjes. De tevredenheid straalde na afloop van het gezicht af bij Dennis van Dalen na wat mindere prestaties in de voorbije weken en nu een mooie tweede plaats. Opzienbarend was weer het optreden van Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef, die vanuit een geslagen positie in de middenmoot zich opwerkte naar een derde plaats en zodoende de laagste trede van het podium mocht beklimmen achter respectievelijk Van Renesse en Van Dalen. Bij afwezigheid van Kay Pronk wegens een knieblessure met volgens Guusje dat toffe fietsie, konden anderen, zoals voorgaande blijkt , een stempel drukken op het koersverloop. Onder luide en rake aanmoedigingen vanaf de zijlijn, werden de renners tot grote hoogtes bewogen. Dimitri de Roeck, halverwege door rugproblemen uitgevallen, liet zich ook niet onbetuigd met zijn aanbevelingen. Mooi was om te zien, het moment dat Henk Jan Verdonk na een heuse achtervolging wist aan te sluiten bij Henk Louwe, Erwin Verwijk en Chris Kemp. Vervolgens zette Henk Jan op de weg aan voor een splijtende demarage, waarop Chris Kemp antwoordde door mee te gaan. Dit was maar voor even en groef daarmee zijn eigen graf. Henk Jan, Erwin en Henk liet Chris ontdaan achter. Claudia de Roeck reed als enige dame in het mannenveld een goede wedstrijd. Tevens werd vanuit de wandelgangen vernomen, dat Lenore Pronk ook wel oren heeft voor deelname aan een vrouwencompetitie. Maar dan moet er wel animo zijn van dameszijde. Het trio Paul Samuels, Dirk Dekker en Emiel Prins, in die volgorde, reden zich ook in de kijker. Lange tijd leidde Paul dit groepje, maar in de slotfase pakte de besnorde Egmonder Dirk het stokje over. Gedurende de hele koers reed Martin Hetteling van groepje naar groepje en finishte in alle eenzaamheid op een zevende plek. Ook spektakel in de slotfase bij het onafscheidelijke duo Kees Pronk en het aanstormende talent Bouk de Roeck. In de laatste ronde wist Bouk middels een split-second demarage Kees op een beslissende achterstand te zetten. Ook voor Daniel Sikking zit er een nog betere periode aan te breken. Nu legde Daniel nog beslag op een vijftiende plaats, maar zijn tegenstanders kunnen straks rekening met hem gaan houden, hetgeen de volgende uitslag opleverde.

uitslag:

 1. Milosj van Renesse Alkmaar
 2. Dennis van Dalen Assendelft
 3. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 4. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 7. Martin Hetteling Wormerveer
 8. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 9. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 10. Emiel Prins Egmond aan Zee
 11. Bouk de Roeck Heemskerk
 12. Kees Pronk Limmen
 13. Hans Teer Assendelft
 14. Claudia de Roeck Heemskerk
 15. Daniel Sikking Heerhugowaard

28-02-2013| IJpelaan overklast Pronk

Alkmaarder Patrick IJpelaan heeft donderdagavond de eerste rit in een nieuwe regelmatigheidsklassement over 5 wedstrijden om de O.L.G. bokaal overtuigend gewonnen. Na vooraf de huldiging van de vorige week afgesloten Grote Prijs Pilkes Infra Licht aandacht te hebben gegeven door Kay Pronk, de winnaar van het jongeren klassement, de beker en de bloemen, door resp. Harry Kroes, directeur Pilkes en rondemis Guusje de Roeck, te hebben overhandigd, ging onder goede weersomstandigheden de O.G.L. serie van start. Patrick IJpelaan trok direct het peleton op een langgerekt lint. Al in de eerste omloop vielen de nodige gaten in de groep. Alleen Limmenaar Kay Pronk wist aan te haken bij IJpelaan. Dit ging echter op hangen en wurgen. Zelfs in een overmoedige bui streefde Pronk zijn tegenstander voorbij. Deze overmoed van Pronk liet zien, dat zijn te kleine motor, niet op kan tegen het duurvermogen van de grote motor van IJpelaan. Ook niet in een wedstrijd van ruim een uur, waar techniek ook heel belangrijk is. Basis van alle disiplines van de wielersport is en blijft duurinhoud. Het kwam zelfs zover dat Kay Pronk zich helemaal opblies en de koers voorgezien moest houden. Door het uitvallen van Pronk wist, de na een lange blessuretijd terug kerende Milosj van Renesse uit Alkmaar, knap beslag te leggen op plek twee. De winnaar van de vorige week Egmonder Henk Jan Verdonk, pakte toch weer verdienstlijke voor resp. Dennis van Dalen uit de Zaan en Hoever Chris Kemp, een fraaie derde plaats.

Uitslag:

 1. Patrick IJpelaan Alkmaar
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Henk Jen Verdonk Egmond a/d Hoef
 4. Dennis van Dalen Assendelft
 5. Chris Kemp Egmond a/d Hoef
 6. Ruud Leegwater St. Pancras
 7. Kees Pronk Limmen
 8. Daniel Sikking St.Pancras.

21-02-2013 |MTB’er Henk Jan Verdonk super sterk

Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef heeft donderdagavond op spectaculaire wijze de ritwinst gepakt in de slotkoers om de Grote Prijs Pilkes Infra Licht op het mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen. Al direct na de start was het duidelijk dat het om het serieuzere werk ging: namelijk het eindklassement om de Pilkes cup. Alkmaarder Henk Louwe, de latere winnaar van voormelde cup, en de winnaar van de vorige week Hoever Chris Kemp, wisten meteen een gaatje te slaan op hun achtervolgers Paul Samuels uit de Zaan en Pancrasser Ruud Leegwater. Henk Jan Verdonk was nog in geen velden of wegen te zien. Nadat de eerste kruitdampen waren opgetrokken, zag het er naar uit dat Henk Louwe en Chris Kemp om de eerste twee plekken zouden gaan strijden. Na een valpartijtje van Kemp, die er ogenschijnlijk onschuldig uitzag, ging Louwe alleen aan de leiding. Toch wist Chris Kemp met steun van slowstarter Henk Jan Verdonk weer aansluiting bij Louwe te krijgen. De blessure van Kemp noopte hem toch de wedstrijd te moeten verlaten. Hoever Verdonk presteerde het met nog twee ronden voor de boeg Henk Louwe te overklassen en op een beslissende achterstand te zetten. Achter de uitgestapte Kemp was het steeds stuivertje wisselen tussen Ruud Leegwater uit Sint Pancras en Koog aan de Zaner Paul Samuels. Via een turboversnelling in de laatste ronde wist Leegwater zijn opponent Samuels terug te zetten naar een vierde plek naast het podium.

uitslag:

 1. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Ruud Leegwater Sint Pancras
 4. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 5. Patrick Brasser Limmen
 6. Thom Leegwater Sint Pancras

14-02-2013| MTB’er Henk Jan Verdonk super sterk

Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef heeft donderdagavond op spectaculaire wijze de ritwinst gepakt in de slotkoers om de Grote Prijs Pilkes Infra Licht op het mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen. Al direct na de start was het duidelijk dat het om het serieuzere werk ging: namelijk het eindklassement om de Pilkes cup. Alkmaarder Henk Louwe, de latere winnaar van voormelde cup, en de winnaar van de vorige week Hoever Chris Kemp, wisten meteen een gaatje te slaan op hun achtervolgers Paul Samuels uit de Zaan en Pancrasser Ruud Leegwater. Henk Jan Verdonk was nog in geen velden of wegen te zien. Nadat de eerste kruitdampen waren opgetrokken, zag het er naar uit dat Henk Louwe en Chris Kemp om de eerste twee plekken zouden gaan strijden. Na een valpartijtje van Kemp, die er ogenschijnlijk onschuldig uitzag, ging Louwe alleen aan de leiding. Toch wist Chris Kemp met steun van slowstarter Henk Jan Verdonk weer aansluiting bij Louwe te krijgen. De blessure van Kemp noopte hem toch de wedstrijd te moeten verlaten. Hoever Verdonk presteerde het met nog twee ronden voor de boeg Henk Louwe te overklassen en op een beslissende achterstand te zetten. Achter de uitgestapte Kemp was het steeds stuivertje wisselen tussen Ruud Leegwater uit Sint Pancras en Koog aan de Zaner Paul Samuels. Via een turboversnelling in de laatste ronde wist Leegwater zijn opponent Samuels terug te zetten naar een vierde plek naast het podium.

uitslag:

 1. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Ruud Leegwater Sint Pancras
 4. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 5. Patrick Brasser Limmen
 6. Thom Leegwater Sint Pancras

07-01-2013| Kay Pronk flikt het weer

Limmenaar Kay Pronk is er donderdagavond toch weer in geslaagd de winst van de zesde rit om de Grote Prijs Pilkes Infra Licht binnen te halen. Met nog twee ritten te gaan om de Pilkes cup, wist mountainbiker Pronk het door griep sterk uitgedunde peleton toch weer, na een aantal mindere weken, zijn wil op te leggen. Alleen Jan Koper uit Heemskerk sputterde in eerste instantie nog wat tegen, maar moest na twee ronden toegeven niet bestand te zijn tegen de vooral technische overmacht van Kay Pronk. Achter de leiders speelde zich onder hagel- sneeuw- en regenbuien een verbeten strijd af tussen Henk Louwe en Hoever Chris Kemp. In de schaduw van het duo Louwe/Kemp werkte slowstarter Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef zich uit een geslagen positie naar voren. Op het moment dat Chris Kemp het hoge tempo van Henk Louwe niet meer kon volgen, zag Verdonk zijn kans schoon Kemp te gebruiken als springplank naar de man op de derde plaats Henk Louwe. Verdonk wist de oversteek naar Louwe binnen een ronde te maken. Na een ronde te hebben gebruikt van zijn inspanning te herstellen, kostte het Verdonk nog maar weinig moeite Henk Louwe van het podium weg te houden.

uitslag:

 1. Kay Pronk Limmen
 2. Jan Koper Heemsker
 3. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef

31-01-2013| Patrick IJpelaan Supertop

Alkmaarder Patrick IJpelaan heeft donderdagavond op een overtreffende trap de 5e rit in een reeks van 8 om de Grote Prijs Pilkes Infra Licht cup gewonnen. Op het verlichte mointainbike parcours aan de Pagelaan in Limmen probeerde BKC Kennemerlandrenner Jan Koper uit Heemskerk middels een pikstart een beslissende slag te forceren. Het merendeel, van het startveld moest het andwoord schuldig blijven. Alleen Patrick IJpelaan, Assendelver Dennis van Dalen en thuisrijder Kay Pronk wisten hierop allert te reageren. Toch bleek de inspanning van Koper te veel tezijn geweest en moest hij passen. Patrick IJpelaan nam het initiatief over en Kay Pronk wist met zijn laatste adem aan te pikken. Dit was ook voor Pronk te hoog gegrepen, waardoor Jan Koper toch weer aansluiting wist te krijgen. Patrick IJpelaan die in Egmond – Pier – Egmond nog op een beslissend moment zijn meerdere moest erkennen in Marianne Vos, was niet meer te achterhalen. Op het moment dat Jan Koper Kay Pronk achterhaalde en de kop overnam wist Pronk zich weer te herpakken na een herstelronde en middels een ultieme demarage zette hij Jan Koper op een beslissende achterstand en reed uiteindelijk na een welverdiende tweede plek met veteraan Heemskerker Jan Koper op plaats drie. Strijd was er ook in de middenmoot, waar Dennis van Dalen uit Assendelft zich naar een moeizame vierde plek wist te rijden. Spannend was het tussen Egmonder Henk Jan Verdonk en Henk Louwe uit Alkmaar. Verdonk kon een grote achterstand op Louwe overbruggen, en daarna zelfs nog los te rijden en plek 5 te pakken. Limmenaar Kees Pronk kan ook terug zien op een verdienstelijke koers door direct achter Louwe de 7e stek voor zich op te eisen.

 1. Patrick IJpelaan Alkmaar
 2. Kay Pronk Limmen
 3. Jan Koper Heemskerk
 4. Dennis van Dalen Assendelft
 5. Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef
 6. Henk Louwe Alkmaar
 7. Kees Pronk Limmen
 8. Chris Kemp Egmond a/d Hoef
 9. Hans Teer Assendelft.

24-01-2013| Zege sneeuwspecialist Iwan Knoeff

De vierde rit in een reeks van acht om de Grote Prijs Pilkes Infra Licht cup is een prooi geworden van Iwan Knoeff uit Koog aan de Zaan. Op het van een dikke sneeuwlaag ontdane mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen ontspon zich een aantrekkelijke en spannende wedstrijd. Dat niet iedereen uit de voeten kan op een van een dun laagje sneeuw voorzien parcours, bewees de koers van donderdagavond. Zaankanter Iwan Knoeff liet zien het best opgewassen te zijn tegen deze winterse omstandigheden. Als een evenwichtskunstenaar en met hoge snelheid reed Knoeff weg van de groep op het geimproviseerd verlichte en aangepaste circuit. Een groot deel van de verlichting was beschikbaar gesteld aan de actieve Limmer IJsclub voor de afgelopen dinsdagavond verreden en geslaagde schaatsmarathonwedstrijden op natuurijs. Onder het schijnsel van bijna volle maan en heldere hemel, in combinatie met het sneeuwdek, wist debutant Marco Jonk uit Purmerend direct zijn visitekaartje af te geven, door wel op ruime afstand van Knoeff, maar nipt voor Heemskerker Dimitri de Roeck, beslag te leggen op plek twee. Wat voor de meeste deelnemers geldt als een gezellig ontspannen doordeweeks intermezzo, bleek dit keer niet helemaal bewaarheid. Het trio Martin Hetteling, Paul Samuels en Henk Louwe streden gebroedelijk om de overige troostprijzen. Op driekwart van de koers wist Henk Louwe na een valpartij toch weer aansluiting te krijgen bij zijn trouwe en ietwat op hem wachtende metgezellen. Nadat het trio weer kompleet was, deed Louwe tevergeefse pogingen te paseren. Op de smalle sneeuwvrije baan lukte dit niet, hetgeen na afloop leidde tot enkele felle reacties, wat zelfs tot gevolg had dat Louwe ontbrak bij de altijd volgende evaluatie van de wedstrijd na afloop. De reactie van Louwe was niet terecht en moet wellicht gezien worden als het niet geheel verbruikt hebben van al zijn energie. Henk Louwe kennende, zal zijn wraak onder andere condities zoet zijn. uitslag:

 1. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 2. Marco Jonk Purmerend
 3. Dimitri de Roeck Heemskerk
 4. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 5. Martin Hetteling Wormerveer
 6. Henk Louwe Alkmaar
 7. Ruud Leegwater Sint Pancras
 8. Kees Pronk Limmen

17-01-2013| Cyclocrosser Jan Koper winterhard

Heemskerker Jan Koper heeft donderdagavond de derde rit in een serie van acht om de Pilkes Infra Licht cup op het mountainbikeparcours in Limmen gewonnen. Op het prachtig besneeuwde parcours aan de Pagenlaan en onder een heldere hemel wist Jan Koper al direct in de eerste ronde een gaatje te slaan met de rest in een veld van bijna 20 renners. Lange tijd zag het er naar uit dat de Zaankanters Dennis van Dalen, Iwan Knoeff en Herman Romp de oversteek naar leider Koper zouden maken. Koper, altijd rijdend op zijn cyclocrossfiets, wist stand te houden en kon zelfs in het verdere verloop zijn voorsprong verder uitbouwen; zijn concurenten daarmee kansloos makend voor de winst. Achter Jan Koper was het echt strijd tussen voornoemde Zaankanters Romp, Knoeff en Van Dalen, van wie laatstgenoemde toch verdiend, rijdend op spijkerbanden, beslag wist te leggen op plaats twee. Toch leek Herman Romp in de laatste ronden het nog voor Knoeff te gaan verzieken door zijn derde plek te gaan bedreigen. Maar door een te fanatieke achtervolging wist Romp zijn fiets niet recht te houden en smakte tegen de bevroren grond. Met een geblesseerde heup en knie moest Romp voortijdig de koers verlaten, waardoor Iwan Knoeff zijn derde plaats kon veiligstellen. Het jonge talent Bouk de Roeck, uitkomend voor BRC Kennemerland, eindigde in het grote veld op een knappe tiende plek en wist zelfs in de eindsprint de gevestigde orde Limmenaar Kees Pronk te verschalken. uitslag:

 1. Jan Koper Heemskerk
 2. Dennis van Dalen Assendelft
 3. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 4. Chris Kemp Egmond aan Zee
 5. Ruud Leegwater Sint Pancras
 6. Henk Louwe Alkmaar
 7. Dimitri de Roeck Heemskerk
 8. Martin Hetteling Wormerveer
 9. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 10. Bouk de Roeck Heemskerk
 11. Kees Pronk Limmen
 12. Paul Samuels Wormerveer
 13. Claudia de Roeck Heemskerk
 14. Paul Doornbos

11-01-13| Nino Honigh: veni vidi vici

Limmenaar Nino Honigh heeft donderdagavond de zware mountainbike wedstrijd in de serie om de Grote Prijs Pilkes Infra Licht cup aan de Pagenlaan in Limmen.In verband met zijn huldiging wegens het behalen van 5 medailles, 3 gouden en 2 zilveren, op het NK baan, wilde Honigh ook wel weer eens meedoen aan een heuse mountainbike wedstrijd. Een disipline van de wielersport waar Honigh mee gestart is als jeugdrenner. Inmiddels is Nino Honigh uitgegroeid tot een allround wielrenner, gezien zijn prestaties op de weg en onlangs nog tijdens het NK baanwielrennen in Apeldoorn, waarvoor de huldiging voorafgaand aan de wedstrijd was bedoeld. Na de felicitaties en een woord vooraf en uitreiking van de bloemen door Rob Kramer, jarenlang de jeugdbaantrainer van Honigh, werd het peleton van bijna 20 renners voor de wedstrijd over 60 minuten weggeschoten. Direct al werd het initiatief genomen door het duo uit Limmen: Nino Honigh en Kay Pronk. Lange tijd leek het erop dat Pronk eerst de kat uit de boom wilde kijken om te bezien hoe sterk die Honigh dan wel was. De aap kwam weldra uit de mouw, toen bleek dat het gaatje wat Honigh had, niet meer door Pronk gedicht kon worden. Zienderogen reed Honigh verder weg van Pronk, die na afloop beaamde het geen schande te vinden door als tweede achter zo een veelzijdige Honigh te eindigen. Voldaan nam Nino Honigh na afloop de felicitaties voor deze zege in ontvangst en zei dat dit uitstapje, naast zijn hoofddoelen: de weg en de baan, voor herhaling vatbaar is. Want voegde Nino Honigh, alvorens op de mtb naar huis te fietsen nog toe: wat is er nou mooier, dan een eigen mountainbikeparcours in de achtertuin te hebben! Nino woont hemelsbreed op 100 meter afstand aan de Visweg. uitslag:

 1. Nino Honigh Limmen
 2. Kay Pronk Limmen
 3. Dennis van Dalen Assendelft
 4. Herman Romp Zaandam
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Iwan Knoeff Koog aan de Zaan
 7. Ruud Leegwater Sint Pancras
 8. Martin Hetteling Koog aan de Zaan
 9. Laurens Schumacher Alkmaar
 10. Frank van der Stelt Zaandam
 11. Kees Pronk Limmen
 12. Emiel Prins Egmond aan Zee
 13. Paul Samuels Koog aan de Zaan
 14. Ruud Bouweriks Midwoud 15. Hans Teer Assendelft

06-01-2013| De 1e zondag van de maand (tevens de 1e zondag van 2013) is een succes geweest.

Het schitterende weer dit en veel supporters naar de Pagenlaan in Limmen ( ook ingang tussen Hogeweg 121 en 123 ). In iedere leeftijdgroep waren er deelnemers zelfs 2 ouders hadden de dapperheid om mee te doen. De strijd tussen Rick Brasser en Ryan Barneveld resp. 7 en 11 jaar oud was bewonderingswaardig. Het steeds maar blijven opjagen van Ryan en Rick was schitterend om te doen. Toch moest Rick in de laatste ronde het hoofd buigen, voor de 4 jaar oudere Ryan. Maar zowel Ryan als Rick gingen met een tweede en eerste plaats naar huis. De 2e plek van Ryan pakte hij achter Thom Leegwater. Deze renner van W.V. Noord Holland en die al heel wat jaartjes geleden bij ons is begonnen heeft al zoveel ervaring en konditie, dat het geen schande is om van Thom te verliezen. Ook was het leuk de tweestrijd tussen Sem Vader en Selena Zonneveld. Sem rijdend in categorie 8 en 9 jaar moest strijd leveren met Wout Bakker, Rick Onderwater en Brim Adrichem. Ook Sem heeft meer ervaring dan de rest en de uitslag is zoals de volgorde hiervoor. Het was voor Brim en Rick de eerste keer dat ze meededen. Selena was het enige meisje en won daardoor nadat zij Sem tot grote hoogte had gedwongen. Carmen Brasser was wel toeschouwer; maar wilde niet haar miss carriere een vervolg geven. Ook de 2 ouders Dave Adrichem en Marita Bakker werden bij de huldiging niet vergeten. Na een wedstrijd over 40 min. werd besloten geen tijdrit over 1 ronde van 2300 meter te rijden; het moet wel leuk blijven. Door alle lofuitingen aan het adres van Rick Brasser is in alle commotie het rugnr. 5 vergeten in te nemen. Komt goed !!

07-01-2013| Huldiging Limmenaar Nino Honigh

Aanstaande donderdagavond wordt voorafgaande aan de wekelijkse mountainbikewedstrijd op het parcours aan de Pagenlaan, Nino Honigh gehuldigd. Tijdens het drie dagen durende N.K. baanwielrennen op de wielerbaan van Apeldoorn in de laatste week van 2012 wist de sinds een jaar in Limmen wonende Honigh 3 gouden en 2 zilveren medailles mee naar huis te nemen. Goud verdiende Nino Honigh op de achtervolging, puntenkoers en koppelkoers. De zilveren plakken behaalde hij in de scratch en op de 1 km tijdrit met staande start. Leuke bijkomstigheid is dat Nino Honigh ook aan het vertrek staat van de wekelijkse wedstrijd, die start om 20.00 uur. Deelname staat open voor iedereen in het bezit van een mountainbike en helm. Info: 06-50506087

03-01-2013| Sterk begin Kay Pronk

Limmenaar Kay Pronk heeft zijn opgaande lijn in de laatste weken van 2012 weten door te trekken naar winst in de eerste wedstrijd van het nieuwejaar om de G.P.Pilkes Infra Licht cup. Na de feestdagen wisten toch ruim vijftien renners de weg te vinden naar het O.G.L. mountainbikeparcours aan de Pagelaan in Limmen. Na een wat mindere periode begin dec. 2012, heeft Kay Pronk toch weer de weg omhoog weten te vinden, door direct na de start via een splijtend vertrek laten zien dat de eerste klap een daalder waard is. Alleen Ruud Leegwater uit St. Pancras, Alkmaarder Henk Louwe en Assendelver Dennis van Dalen kwamen de schrik te boven. Laatst genoemde Van Dalen wist de achterstand op Pronk nog binnen de perken te houden; maar Louwe en Leegwater moesten toch meer achterstand incasseren. Verrassend was het optreden van de jonge renner van W.V. Noord Holland Thom Leegwater die de wedstrijd over uiteindelijk vijf kwatier op een knappe 8e plek afsloot. Uitslag 1. Kay Pronk Limmen 2. Dennis van Dalen Assendelft 3. Henk Louwe Alkmaar 4. Ruud Leegwater St. Pancras 5. Chris Kemp Egmond aan Zee 6. Henk Jan Verdonk Egmond a/d/ Hoef 7. Kees Pronk Limmen 8. Thom Leegwater St. Pancras 9. Dick Wester Alkmaar.

Geef een reactie