Verslagen 2014

03-07-2014| Ben Visser wint in Akersloot

Ben Visser, de in Heerhugowaard wonende Egmonder, heeft donderdagavond na een spannende wedstrijd de winst gepakt in de derde rit in de reeks van tien om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup. Ruim 30 renners en vele toeschouwers waren naar Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot gekomen als verrassing voor een bij de organisatie betrokken jubelaris. Voor vele renners was het hun eerste kennismaking met het steeds mooier wordende parcours, zodat de eerste ronde geneutraliseerd werd afgelegd. Direct erna werd het kaf van het koren gescheiden. Vooraan werden de bekende mannen gezien als Milosj van Renesse en Danny Bizot, die beiden al mooie uitslagen hebben gereden in Akersloot. Maar ook de debutanten Thijs Bogaards, Vincent Denneman en Ben Visser speelden hun partijtje mee. Nadat de eerste kruitdampen waren opgetrokken reden in de frontlinie Ben Visser met op korte afstand Danny Bizot en Milosj van Renesse. Daarachter gingen Vincent Denneman, Henk Verdonk jr en Thijs Bogaards met elkaar de strijd aan. De koers over 60 minuten was voor enkelen toch te hoog gegrepen en dat leverde een paar uitstappers op. In het laatste kwart van de wedstrijd moest Danny Bizot, in het heetst van de strijd verwikkeld met Vincent Denneman om de tweede plaats, wegens materiaalpech het strijdperk verlaten. De ouverture van Ben Visser leverde hem direct een welverdiende overwinning op en kwam met een bekende Benny Hill uitvoering over de finish.

Uitslag:

 1. Ben Visser Heerhugowaard
 2. Vincent Denneman Alkmaar
 3. Milosj van Renesse Alkmaar
 4. Henk Verdonk jr Egmond aan Zee
 5. Thijs Bogaards Alkmaar
 6. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 7. Henk Jan Verdonk sr Egmond aan de Hoef
 8. Dennis van Dalen Assendelft
 9. Henk Louwe Alkmaar
 10. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 11. Jack Burgering Limmen
 12. Willem Volkers Waarland
 13. Frank Lute Heemskerk
 14. Emiel Prins Egmond aan Zee
 15. Paul Samuels Koog aan de Zaan

26-06-2014| Peter Langevoort toch echt de sterkste

Akersloter Peter Langevoort is als winnaar uit de bus gekomen van de tweede rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup op Sportcomplex de Cloppenburgh aan de Boschweg in Akersloot. Door het ontbreken van enkele podiumkandidaten ontstond er een enerverende wedstrijd. De altijd enthousiaste Egmonder Chris Kemp was het die de knuppel in het hoenderhok gooide door alleen aan de haal te gaan. Peter Langevoort uit Akersloot ging, eerst lange tijd in gezelschap van Alkmaarder Henk Louwe nog herstellende van een ribkwetsuur, op zoek naar de ontsnapte leider Chris Kemp. Ook Dirk Dekker uit Egmond aan Zee kon zich redelijk met de strijd bemoeien, maar door een takje in zijn versnellingsapparaat moest Dekker even van de fiets en kon daarna zijn opgelopen achterstand weer rechtbreien, hoewel Henk Louwe te ver bleek. Na ruim halfkoers wist Peter Langevoort zijn achtervolging om te zetten tot de aansluiting bij Chris Kemp. De gedachte dat hierdoor Chris Kemp tot bedaren gebracht te zijn bleek niet bewaarheid. Eenvoudig en slim koos Kemp voor de aanklamping bij Langevoort. In het laatste gedeelte van de koers toen bij Chris Kemp het beste eraf was, nam Kemp de leiding weer over om de snelheid zelf in de hand te houden. Het bleef spannend tot in de laatste paar honderden meters toen echter Peter Langevoort zijn alles beslissende demarage plaatste en Chris Kemp zijn hielen liet zien. Uitslag.

 1. Peter Langevoort Akersloot
 2. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 3. Henk Louwe Alkmaar
 4. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 5. Maurice Kauffman Heemskerk

19-06-2014| Wim Mandemakers super sterk

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft de eerste rit in de editie om de Kids and Parents Bikeschool mountainbike cup, na de vorige serie ook al naar zijn hand te hebben gezet, overtuigend gewonnen. De donderdagavondwedstrijd op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot liet na de start al gelijk zien wie zich kandidaat ging stellen voor het podium. Het duo Danny Bizot/Wim Mandemakers respectievelijk uit Alkmaar en Heiloo scheidde zich direct af van de rest. Gebroederlijk bouwden zij een niet meer te overbruggen voorsprong op met de rest van het veld. Op een crusiaal moment, bij het inhalen van de latere winnares bij de dames Femke Mossinkoff uit Akersloot, was de aandacht er bij Danny Bizot even niet goed bij de les door niet meteen in het wiel te gaan zitten, maar Femke Mossinkoff tussen hen in te laten komen. Dit gaf Wim Mandemakers de kans een klein gaatje te slaan. Vervolgens moest Danny Bizot alles op alles zetten om Mandemakers niet uit het vizier te verliezen. Door de malleur van een afgelopen ketting van Bizot werd zijn achterstand alleen maar groter en moest zodoende zijn meerdere erkennen in Wim Mandemakers. Achter het gevecht om de plekken een en twee was het Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef, de laatste weken bezig met een optreden in stijgende lijn, die Henk Jan Verdonk, eveneens uit Egmond aan de Hoef, op achterstand zette. Na een half uur koers schakelde slow-starter Verdonk over op de turbo stand en pakte binnen een ronde Chris Kemp weer in de kraag en ging er op en er over. Lang kon Verdonk niet genieten van deze aktie, want even later sloeg door een overmoedige daad het noodlot toe. Een voor Verdonk in de weg staande boom deed hem op de grond tuimelen met als gevolg een afgebroken zadel, wat einde oefening betekende.

Uitslag mannen:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Danny Bizot Alkmaar
 3. Chris Kemp Egmond aan de Hoef

Uitslag dames.

 1. Femke Mossinkoff Akersloot

12-06-2014| Danny Bizot weer terug op niveau

In Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh, vanaf april de definitieve thuisbasis van de Stichting Kids and Parents Bikeschool (KPB), pakte Alkmaarder Danny Bizot na een afwezigheid van enkele weken weer eens de overwinningsbloemen. De tiende en laatste rit in de reeksen on de KPB mountainbike cup liet vooral strijd zien achter de latere winnaar Danny Bizot. Henk Louwe (Alkmaar) bleef Bizot in de beginfase nog het meest op de hielen zitten op korte afstand gevolgd door het duo Chris Kemp/Peter Langevoort respectievelijk afkomstig uit Egmond aan de Hoef en Akersloot. Na een kwartiertje kwam Henk Louwe ten val en moest toezien hoe zijn achtervolgers hun achterstand wisten om te buigen in een redelijke voorsprong. Vervolgens was dat ook het moment voor Peter Langevoort om Chris Kemp even te testen. Deze demarage wierp direct voor Langevoort zijn vruchten af, doordat Kemp al het achterste van zijn tong had laten zien en moest passen. Henk Louwe deed nog zijn uiterste best door de pijn te verbijten zijn vierde plek veilig te stellen om de opstomende Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef van zich af te houden. Bij het luiden van de bel had Louwe nog en voorsprong van bijna honderd meter, waarvan hij er op de streep nog amper tien van overhield. Kim Schuitemaker (Assendelft) klasseerde zich als eerste en enige dame in het mannengeweld. Uitslag:

 1. Danny Bizot Alkmaar
 2. Peter Langevoort Akersloot
 3. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef

dames:

 1. Kim Schuitemaker Assendelft

05-06-2014| Wim Mandemakers weer te sterk

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond alle zeilen moeten bijzetten om de winst te pakken in de wekelijkse rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup in Akersloot. Nog een beetje uitgewoond van de inspanning na de afgelopen zondag verreden solo Zeeleeuw Vier Uur Marathon in het Geestmerambacht waarin Mandemakers een knappe toptienklassering heeft behaald, moest hij toch weer aan de bak op het Sportcomplex de Cloppenburgh. Al vrij vlot wist Wim Mandemakers zich licht af te scheiden van het deelnemende veld. Milosj van Renesse trachtte de schade te beperken door de achtervolging voor zijn rekening te nemen. Mede door een verkeerd profiel op zijn banden bleef het bij achtervolgen en kon verder geen potten breken, hoewel een tweede plaats toch zijn deel werd. Alkmaarder Henk Louwe, met thuisrijder Peter Langevoort in zijn wiel, wist de achterstand op Van Renesse binnen de perken te houden. Peter Langevoort moest door een stuurfoutje, met een onzachte aanvaring tegen een boom, Henk Louwe laten gaan. Door deze valpartij wist Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef Langevoort te passeren en op achterstand te zetten. Met een uiterste wilsinspanning slaagde Langevoort erin deze zaak weer recht te zetten en Kemp tot de orde te roepen met als resultaat een respectievelijke vierde en vijfde plek in de eindklassering. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Milosj van Renesse Alkmaar
 3. Henk Louwe Alkmaar
 4. Peter Langevoort Akersloot
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef

22-05-2014| MTB’er Wim Mandemakers op eenzame hoogte

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond op vrij eenvoudige wijze de winst gepakt in de achtste rit in de serie van tien om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup. Met nog twee ritten in deze reeks te gaan op het parcours van complex de Cloppenburgh in Akersloot staat Wim Mandemakers fier aan de leiding in de algemene rangschikking. Ditmaal reed Mandemakers zonder noemenswaardige tegenstand solo naar de finish. Danny Bizot, wel aanwezig maar niet aktief in de koers, zou het wellicht Mandemakers nog wel moeilijk gemaakt kunnen hebben, maar door licht fysiek ongemak en de sores na de diefstal van al zijn fietsen bleef hij ditmaal toeschouwer. Opmerkelijk was het optreden van de Akersloter debutant Peter Langevoort. Deze veertiger was in staat tot halfkoers in het wiel te blijven van de sterke man uit Alkmaar Henk Louwe. Dit op zich is al een prestatie, maar dat Langevoort het in het tweede half uur nog voor elkaar speelde middels een demarage uit het wiel van Louwe weg te rijden en dan ook nog weg te blijven, getuigd van een dappere en sterke daad. De dadendrang van Peter Langevoort belooft iets voor de volgende weken en deze welverdiende tweede plaats toont dat hij nog meer in zijn mars heeft. Naast het optreden van Langevoort reed ook Henk Jan Verdonk zich behoorlijk in de schijnwerpers. Rijdend op een veilige vierde positie voor Chris Kemp, evenals Verdonk wonend in Egmond aan de Hoef, werd het optreden van Verdonk een verademing om naar te kijken. Het eerste half uur was niet opvallend, maar in het tweede gedeelte van de koers werd door Verdonk, als door een wesp of iets dergelijks gestoken, de rug gekromd, de grote plaat gestoken, de kop tussen de kabels, de snelheid zo omhoog geschroefd, dat er nog een hele mooie uitslag leek uit te gaan komen. Maar helaas, Henk Louwe was te veel en te ver, toch mocht Henk Jan Verdonk tevreden terugzien op deze met veel strijd verdiende vierde plaats. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Peter Langevoort Akersloot
 3. Henk Louwe Alkmaar
 4. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef

15-05-2014| Wim Mandemakers trekt weer aan de touwtjes

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond, na een paar schaarse weken, weer de winst opgeeist van de zevende rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup op sportcomplex de Cloppenburgh aan de Boschweg in Akersloot. Voor aanvang was niet te voorspellen, wie uit het sterke deelnemersveld, met aan de start onder andere Milosj van Renesse, Danny Bizot, beiden uit Alkmaar en Wim Mandemakers, aan het langste eind zou gaan trekken. Het was wel direct duidelijk dat de winnaar gezocht moest gaan worden uit voornoemd drietal. Jammer genoeg moest Van Renesse, de man met de imposante pedaaltred, zich niet verheugen op winst of een andere podiumplek. Een lekke band noopte hem tot het voortijdig verlaten van de koers. De keuze voor de winst werd hierdoor niet al te moeilijk: Bizot of Mandemakers. De beste kaarten waren voor Mandemakers, die halfkoers ruim 200 meter voorsprong had genomen op Bizot. Door een pompsessie van Mandemakers wegens een afloper zag Bizot terug te komen tot op 50 meter. Maar een echte bedreiging voor Mandemakers ging hij niet vormen doordat het gas er weer even op ging van Mandemakers. Door het uitvallen van Milosj van Renesse schoven Alkmaarder Henk Louwe en Maurice Kauffman uit Heemskerk op naar een voorlopige derde en vierde plaats. Henk Louwe moest in de finale nog alle zeilen bijzetten om Maurice Kauffman van zich af te houden, die in de laatste omlopen het licht zag. Dat Danny Bizot toch nog wat meer in zijn mars had dan hij tot nog toe had laten zien, bleek in de laatste paar ronden. De aanwezigheid van enkele supporters van de Limmer IJsclub gaven Bizot de nodige inspiratie, die hem zelfs op de meet tot bijna in het wiel bracht van Mandemakers, maar ondanks dat toch aan het kortste eind trok.

Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Danny Bizot Alkmaar
 3. Henk Louwe Alkmaar

08-05-2014| MTB’er Bizot profiteert weer van pechduiveltje

Alkmaarder Danny Bizot is, net als vorige week, op een fortuinlijke manier winnaar geworden van de zesde rit in een serie van tien om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup in Akersloot. Op Sportcomplex de Cloppenburgh aan de Boschweg gingen de mountainbikers onder barre weersomstandigheden met elkaar de strijd aan met de sterke Wim Mandemakers (Heiloo), Danny Bizot en Henk Louwe uit Alkmaar meteen aan het front. De rest, onder aanvoering van Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef, op eerbiedwaardige afstand. Al in de tweede ronde moest Wim Mandemakers door een technisch mankement van de fiets. Dit duurde even en bij terugkomst in de koers keek hij tegen een niet meer goed te maken achterstand aan voor een van de ereplaatsen. De overige coureurs konden geen potten breken om het de fier aan de leiding rijdende Danny Bizot nog enigzins moeilijk te gaan maken. Zodoende kon Danny Bizot andermaal gebruikmaken van de pech van belager Wim Mandemakers. Toch viel er niets af te dingen op de prestatie van Bizot die onder de modder, maar blij en zegevierend over de finish kwam. Uitslag:

 1. Danny Bizot Alkmaar
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Chris Kemp Egmond aan de Hoef

01-05-2014| Derde zege op rij MTB’er Bizot

Alkmaarder Danny Bizot heeft voor de derde op een volgende keer de winst voor zich opgeeist in de wekelijkse rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op sportcomplex De Cloppenburch in Akersloot bij voetbalvereniging Meervogels ’31. Donderdagavond moest de negentienjarige Bizot afrekenen met geduchte tegenstanders als wegrenner Nino Honigh en de succesvolle Wim Mandemakers uit Heiloo. Direct na de start was duidelijk dat de podiumplekken door Honigh, even bezig met een ontspannen uitstapje, Danny Bizot en Wim Mandemakers bezet zouden gaan worden. Dat de praktijk anders deed beslissen, kwam door een lekke band van Mandemakers. Door dit euvel was hij bij terugkomst in de koers teruggeworpen op een niet meer te overbruggen achterstand, die Mandemakers geen uitzicht meer gaf op een ereplek. Het verdere verloop leek te gaan ontaarden in een zindere finale in de koers over 60 minuten tuusen Limmenaar Nino Honigh en Danny Bizot. Tot twee ronden voor het einde was het gissen wie er van de twee aan het langste eind zou gaan trekken, maar vervolgens werd toch duidelijk dat Nino Honigh het hoofd moest buigen voor de kracht en behendigheid van Bizot. Honigh gaf na afloop aan dat dit ontspannen intermezzo voor menig wegrenner aan te bevelen is en voor hem voor herhaling vatbaar is. Uitslag: 1. Danny Bizot Alkmaar

 1. Nino Honigh Limmen
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 4. Rob Kramer Heiloo
 5. Jeanette Rotteveel Ursem
 6. Wim Mandemakers Heiloo

07-04-2014| Schaatsers heersen in Akersloot

Alkmaarder Danny Bizot heeft donderdagavond de winst gepakt zonder dat daar iets op viel af te dingen. De derde rit in de reeks om de Kids and Parents Bikeschool mountainbikecup stond geheel in het teken van de prestaties van schaatsers die deze wedstrijden benutten om weer beslagen ten ijs te komen voor het volgende schaatsseizoen. Al vroeg in de koers op het complex de Cloppenburgh bij voetbalvereniging Meervogels’31 ging Danny Bizot op avontuur. In eerste instantie kon thuisrijder Camiel van Eis redelijk in het spoor blijven van leider Bizot. Achter de koplopers volgde het trio onder aanvoering van Henk Louwe (Alkmaar) , Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef en Akersloter Mitchell Zijp. Intussen zag Camiel van Eis het zicht op Danny Bizot verloren gaan maar wist zijn tweede plek stevig in handen te houden en ook daadwerkelijk te pakken. Ruim in het tweede half uur wist Mitchell Zijp zijn medevluchters op achterstand te zetten wat uiteindelijk voor de jonge Akersloter leidde tot een volledig gevuld podium met schaatsers. Uitslag:

 1. Danny Bizot Alkmaar
 2. Camiel van Eis Akersloot
 3. Mitchell Zijp Akersloot
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef

10-04-2014| MTB’er Mandemakers ook in Akersloot de sterkste

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond op het parcours om het complex van voetbalvereniging Meervogels ’31 zijn eerste overwinning binnengehaald. Bij afwezigheid vorige week van Mandemakers kon Danny Bizot de bloemen meenemen. Nu kon Alkmaarder Bizot de eerste vijf ronden de kopnemen met Mandemakers en Alkmaarder Milosj van Renesse in zijn wiel. Voor Van Renesse duurde zijn optreden in Akersloot door een lekke band maar even. Vervolgens was het de beurt aan de tiran van Limmen (Mandemakers) door een venijnige tempoversnelling Bizot tot afhaken te dwingen. Toch bleef de afstand tussen leider Mandemakers en Danny Bizot te overbruggen. Een stuurfoutje of een inzinking van Mandemakers zou een samensmelting tot stand kunnen brengen. Zover liet Mandemakers het niet komen en pakte zijn eerste bloemen in Akersloot voor Danny Bizot. De derde plaats op het podium werd opgeeist door de jonge debutant Mitchell Zijp uit Akersloot. Rondenlang maakte Zijp deel uit van het trio met Henk Louwe (Alkmaar) en Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef. Op de zwaardere stukken moest Zijp lossen, maar kon op het snellere gedeelte weer aansluiten. In het verdere verloop kon de jongeman Zijp zelfs zijn metgezellen op achterstand zeten en naar zijn verdiende derde plek te rijden voor respectievelijk Henk Louwe en Chris Kemp. Uitslag:

1 Wim Mandemakers (Akersloot)

 1. Danny Bizot (Alkmaar)
 2. Mitchell Zijp (Akersloot)
 3. Henk Louwe (Alkmaar)
 4. Chris Kemp (Egmond aan de Hoef)

03-04-2014| Primeur MTB zege Akersloot voor Danny Bizot

Alkmaarder Danny Bizot, heeft na een geslaagd schaatsseizoen en weer bezig op de mountainbike, de winst van de eerste rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB), nu in Akersloot, op zijn naam geschreven. De verhuizing van Limmen naar Akersloot op het komplex van de voetbalvereniging Meervogels heeft het mogelijk gemaakt dat de regionale mountainbike aktiviteiten een doorstart kunnen maken. Tot de laatste ronde was het niet duidelijk wie deze eerste rit als winnaar zou gaan brengen. Al vrij vroeg na de start gingen Egmonder Henk Verdonk Junior en Danny Bizot uit Alkmaar ervan tussen gingen. Het leidende duo werkte eendrachtig samen en bouwde hun voorsprong uit. Vanuit de achterhoede kwam onder aanvoering van Henk Louwe uit Alkmaar geen noemenswaardige dreiging. Pas in de finale drong het besef bij Bizot en Verdonk door, dat er toch iets moest gebeuren om een winnaar door de jury aan te kunnen wijzen. Een demarage vanaf de kop leverde voor Verdonk niet het gewenste resultaat op; Danny Bizot kon deze vrij eenvoudig pareren. Toch leverde de uitslag voor beiden niet de beoogde bevreding op door de valpartij van Verdonk in de een na laatste ronde, zodat Danny Bizot tevreden, maar niet geheel voldaan, de eerste wedstrijd op het Meervogels ’31 terrein op zijn naam mocht schrijven. Uitslag:

 1. Danny Bizot Alkmaar
 2. Henk Verdonk Junior Egmond aan Zee
 3. Henk Louwe Alkmaar.

27-03-2014| MTB’er Mandemakers pakt “Limmers laatste”

Als kroon op zijn werk is Wim Mandemakers uit Heiloo erin geslaagd ook de allerlaatste wedstrijd in de reeksen om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup in Limmen te winnen. Precies 2 jaar lang heeft de Stichting Kids and Parents Bikeschool (KPB) gebruik mogen maken van de O.G.L. (Ondernemers Groep Limmen) lokatie aan de Pagenlaan. Het koers verloop was, buiten de suprematie van Wim Mandemakers het aanzien waard. Ben Visser uit Heerhugowaard nestelde zich al vrij snel op een zekere tweede plek, die mogelijk nog bedreigd zou kunnen gaan worden door het aan dringen van Egmonder Henk Verdonk junior. Maar verder dan aandringen kwam Verdonk niet, maar wel de derde stek veroverde. Daar achter ontspon zich een spannende strijd tussen de Alkmaarders Henk Louwe , Danny Bizot en de Egmonders Erwin Verwijk en Dirk Dekker. Eerts genoemde Henk Louwe was de man met de grote motor die het tempo maakte, maar dat lag net niet hoog genoeg om ontsnappingen onmogelijk te maken. Op het moment dat Mandemakers de groep Louwe op een ronde zette, kwam het spel pas goed op de wagen. Erwin Verwijk en Danny Bizot pikten bij Mandemakers aan, maar dit was voor even. Eerts moest Verwijk passen en even daarna was ook Bizot aan de beurt, die zich verslikte in het straffe tempo van Mandemakers. Dit maakte vervolgens de uitslag duidelijk. Na afloop werd de O.G.L. in de persoon van Kees Pronk nog bedankt voor de twee jaren gastvrijheid. De lessen, trainingen en wedstrijden van de Stichting Kids and Parents Bikeschool (KPB) verplaatsen zich met ingang van 1 april naar Akersloot op het komplex van voetbalvereniging Meervogels aan de Boschweg 17.

Uitslag

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Ben Visser Heerhugowaard
 3. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee
 4. Danny Bizot Alkmaar
 5. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 6. Henk Louwe Alkmaar
 7. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 8. Jack Burgering Limmen
 9. Aldert Zegwaard Alkmaar
 10. Jack Burger Limmen
 11. Maurice Kauffman Heemskerk.

20-03-2014| MTB’er Mandemakers moet tot het gaatje

Wim Mandemakers uit Heiloo is op een wel heel knappe manier toch nog winnaar geworden van de negende rit in een reeks van tien om de Kids and Parents Bikeschool mountainbikecup op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen. De een na laatste rit op het de afgelopen twee jaar ter beschikking gestelde terrein door de Ondernemers Groep Limmen (OGL) liet een enerverend verloop zien. Meteen na de start was het de bijna niet te kloppen Wim Mandemakers, die direct op zijn strepen ging staan en weg was. Over de bezetting van het podium was geen discussie, alleen de volgorde was heel lang onzeker. Door een aflopende band moest Mandemakers hemel en aarde bewegen om in koers te kunnen blijven. Voordat hij tegen de grond ging doordat in een bocht zijn tube er door de te lage spanning van af rolde, was Egmonder Henk Verdonk junior erin geslaagd vanuit de achterhoede Vincent Beentjes (Castricum) te achterhalen. Vervolgens ging Mandemakers dus onderuit, moest zijn band er weer opleggen en oppompen en vanuit de pit weer in koers. Toch kon Mandemakers zijn leidende positie innemen, maar het was krappe sokken, want Beentjes pikte aan, kort gevolgd door Verdonk junior. De strijd tussen Vincent Beentjes en de jonge Verdonk werd beslecht in het voordeel van junior Verdonk. Toch leek het laatste kwartier nog spannend te gaan worden, toen leider Mandemakers andermaal van de fiets moest om te pompen. Ditmaal slaagde het duo Verdonk/Beentjes erin de leider te passeren. De beslissing moest gaan vallen in de laatste omloop van ruim twee kilometer. Bij de bel Verdonk junior op een, met Beentjes op dertig meter en Mandemakers in zijn slipstream. Na een razend spannende laatste ronde liet de uitslag toch weer een vertrouwd beeld zien, doordat de man uit Heiloo zijn tegenstanders toch weer kon aftroeven. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee
 3. Vincent Beentjes Castricum
 4. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 5. Henk Louwe Alkmaar

13-03-2014| MTB’er Mandemakers behoudt vorm

Wim Mandemakers (Heiloo) heeft donderdagavond ook de achtste rit in de reeks van tien om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) in Limmen gewonnen. Van meet af was duidelijk, dat er ook ditmaal niemand in staat zou zijn Wim Mandemakers van zijn troon te stoten. Door enkele onschuldige valpartijtjes in de begin fase van de koers op het parcours aan de Pagenlaan werden de posities, met uitzondering met die van Mandemakers, af en toe gewijzigd. Door een deze week bij de training opgelopen ribblessure kwam Alkmaarder Henk Louwe niet optimaal uit de verf. Toen de kaarten enigzins geschud leken, reed Mandemakers onbedreigd aan de leiding met Vincent Beentjes, na opgerukt te zijn vanuit de achterhoede, op een tweede plaats. De felle Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee probeerde met volle inspanning aansluiting te krijgen bij de man op de tweede plek Vincent Beentjes uit Castricum, maar moest na ruim halfkoers de wedstrijd wegens materiaalpech verlaten. Op dat zelfde moment vormde zich een groepje met de Egmonders Chris Kemp, Erwin Verwijk, Dirk Dekker en de man uit Limmen Jack Burgering. Door een slippertje van Chris Kemp en Dirk Dekker, waardoor beiden met een voetje aan de grond moesten, kon Erwin Verwijk profiteren. Ok Jack Burgering kon vakkundig om dit euvel heen rijden. Hierna was voor Chris Kemp de pijp leeg en konden Burgering, Dekker en Verwijk, die door het uitvallen van Verdonk junior weer aanspraak konden maken op de derde plek, weer als trio verder. Nadat Wim Mandemakers en Vincent Beentjes de plekken een en twee verdeeld hadden, kon Erwin Verwijk zijn medevluchters Dirk Dekker en Jack Burgering in hun laatste ronde nog verschalken. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Vincent Beentjes Castricum
 3. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 4. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 5. Jack Burgering Limmen

06-03-2014| MTB’er Mandemakers blijft grossieren

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft de 7e rit in de laatste van 10 wedstrijden om de Kids and Parents Biking (KPB) mountainbikecup in Limmen gewonnen. De afgelopen twee jaar is op het parcours aan de Pagenlaan gastvrijheid verleend door de O.G.L. (Ondernemers Groep Limmen) wat op 1 april a.s. ten einde loopt. De Gemeente Castricum is druk doende de continuït te verzekeren. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat Wim Mandemakers onbedreigd aan de leiding in deze laatste reeks. Onder ideale weersomstandigheden: geen wind en een aangenamen temperatuur liet Wim Mandemakers direct zijn suprematie blijken. Alleen Vincent Beentjes uit Castricum moest in eerste instantie verzaken vanwege een kettingbreuk tijdens de warmingup. Door deze hectiek vertrok Beentjes uit laatste positie, terwijl Mandemakers al gevlogen was. Nadat Beentjes zich weer herpakt had, kon hij zich nestelen in de buik van de groep. Aanspraak maken op een podiumplek leek verkeken. Samen met steun van Henk Louwe uit Alkmaar, Dirk Dekker uit Egmond aan Zee en Erwin Verwijk, eveneens een derper trachten zij de schade te beperken op de onbereikbare Mandemakers en de runnerup Henk Verdonk jr. uit Egmond aan Zee die op een paar honderd meter volgde. De inmiddels op gang gekomen Vincent Beentjes wist zijn metgezellen te lossen en Henk Verdonk jr. in het verzier te krijgen. Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef moest na 4 ronden het strijdtoneel door een technisch euvel verlaten. In die zelfde ronde wist Vincent Beentjes bij Henk Verdonk jr. aan te sluiten, die opdat moment dacht veilig naar een tweede plaats te rijden. De positie van Mandemakers stond niet meer ter discussie. Het verdere verloop liet om de troostprijzen geen schokkende beelden zien, behoudens de tweestrijd in de achterhoede tussen Bart Dirkson uit Limmen en Henk Jan Verdonk sr. uit Egmond a/d Hoef. Nadat Mandemakers fier de eerste plek pakte en Henk Verdonk jr. zijn belager Vincent Beentjes had gesloopt, pakte de ervaren oude krijger Henk Jan Verdonk, zijn medestrijder Bart Dirkson in.

 1. Wim Mandemaker Heiloo
 2. Henk Verdonk jr. Egmond aan Zee
 3. Vincent Beentjes Castricum
 4. Erwin Verwijk Egmond aan Zee
 5. Henk Louwe Alkmaar.

27-03-2014| MTB’er Mandemakers zege verzamelaar

Wim Mandemakers uit Heiloo wist voor de zoveelste keer, met een eenmalige verrassing, waarbij hij genoegen moest nemen met een tweede plek, de verdiende eerste plaats te pakken. Op het O.G.L. parcours aan de Pagenlaan in Limmen liet de zesde rit in een reeks van 10 om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) m.t.b.cup een relatief gezien gezapige start zien. Alkmaarder Henk Louwe was de eerste die de lont in het kruitvat stak. Dit was geen reden tot paniek voor de rest. Chris Kemp uit Egmond a/d Hoef en latere winnaar Wim Mandemakers waren al rap in staat deze aanval te pareren. Vervolgens was het de man uit Heiloo die er geen gras over liet groeien en alleen op avontuur ging en dan ook niemand in zijn buurt duldde. Het verdere verloop liet geen verrassingen toe met als uiteindelijk resultaat dat de podium plekken 2 en 3 werden bezet door resp. Henk Louwe en op onverbrugbare afstand Cris Kemp. Uitslag

 1. Wim Mandemaker Heiloo

2, Henk Louwe Alkmaar

 1. Chris Kemp Egmond a/d Hoef.

13-02-2014| MTB’er Mandemakers zet zaken weer recht

Wim Mandemakers uit Heiloo is afgelopen donderdagavond toch weer winnaar geworden van de wekelijkse strijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. In deze 4e wedstrijd in de reeks van 10. Op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen, was het de sinds kort van Egmond aan Zee naar Heerhugowaard verhuisde Ben Visser die de kat de bel aan bond. Dit resulteerde erin dat Visser alleen na de eerste passage als leider door kwam. Direct daarna was het toch weer de dekselse Wim Mandemakers die het initiatief overnam en de leiding ook niet meer uit handen gaf. Was het vorige week een grote verrassing dat Derper Dennis Karels halfkoers Mandemakers achterhaalde en vervolgens geen kans meer gaf donderdagavond moest Dennis Karels genoegen nemen met een tweede plek. Zonder Mandemakers ook maar een moment te kunnen bedreigen. De eerste drie plekken werden uiteindelijk bezet door resp. Mandemakers, Karels en Visser. De strijd om de troostprijzen ging tussen Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee en Castricummer Alwin Hes. Het was steeds stuivertje wisselen. In de laatste ronde was het toch al te zien dat er bij Henk Verdonk junior nog wat meer power op stond. Dit surplus aan kracht leverde Derper Verdonk dan ook een verdiende 4e plek op voor Alwin Hes.

1 Wim Mandemakers Heiloo

2 Dennis Karels Egmond aan Zee

3 Ben Visser Heerhugowaard

4 Henk Verdonk junior Egmond aan Zee

5 Alwin Hes Castricum

6 Henk Louwe Alkmaar

7 Jolinda Lute Limmen

8 Henk Jan Verdonk Egmond a/d Hoef

9 Daniel Sikking Heerhugowaard

10 Chris Kemp Egmond a/d Hoef.

06-02-2014| Superstunt MTB’er Dennis Karels

Egmonder Dennis Karels is donderdagavond de overduidelijke winnaar geworden van de derde rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup. Op het ditmaal zompige parcours aan de Pagenlaan in Limmen was het zoals gebruikelijk Wim Mandenmakers(Heiloo) die het heft in handen nam en direct een strak tempo aan zijn volgers oplegde. Alkmaarder Henk Louwe, Chris Kemp en Dennis Karels, beiden uit Egmond, moesten toestaan dat Wim Mandemakers alleen aan de haal ging. Dennis Karels, voor de eerste keer deelnemend aan deze wedstrijdreeks, zag het dreigende gevaar bijtijds in en liet het duo Louwe/Kemp achter. De onklopbaar geachte Wim Mandemakers moest toestaan dat Karels, ook actief motorcrosser, met rappe schreden dichterbij kwam. Precies halfkoers kwam de aansluiting totstand. Even duldde Dennis Karels metgezel Mandemakers in zijn wiel. Toen was het op met Mandemakers en moest Karels laten gaan. In rap tempo vergrootte Karels zijn voorsprong en in een “veni vidi vici ” show reed hij naar een schitterende zege. Achter Karels en Mandemakers was de derde plek van Henk Verdonk junior, eveneens uit Egmond, een ware openbaring. Vanuit de achterhoede slaagde hij erin zich door het hele veld heen te rijden, zich even te nestelen in de groep Louwe/Kemp, maar vervolgens op stap te gaan naar een welverdiende podiumplaats.

Uitslag:

 1. Dennis Karels Egmond aan de Hoef
 2. Wim Mandemakers Heiloo
 3. Henk Verdonk Junior Egmond aan de Hoef
 4. Henk Louwe Alkmaar
 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef

30-01-2014| MTB’er Mandemakers zet zegereeks voort

Wim Mandemakers uit Heiloo is donderdagavond weer op overtuigende wijze winnaar geworden van de tweede rit in en reeks van tien om de Kids and Parents Bikeschool (KPB)

mountainbikecup. Op een ditmaal perfect te berijden parcours aan de Pagenlaan in Limmen was het thuisrijder Kay Pronk die er als een bezetene vandoor ging, de rest verbijsterd achterlatend. Dat Pronk, die ogenschijnlijk weer wat meer de kant van de mountainbike tak opzoekt in plaats van de BMX sport, geen machine is maar ook maar een gewoon mens, bleek bij de tweede doorkomst. Wim Mandemakers had, ondanks een spectaculaire salto in de eerste omloop, Kay Pronk in die tweede ronde tot de orde geroepen. Door Pronk’s druistige aktie na de start was zijn motor opgeblazen en kon zodoende ook Egmonder Ben Visser de Limmenaar passeren. Toch wist Pronk zich op wonderbaarlijke wijze te herpakken en reed weer naar Visser toe om hem vervolgens op een beslissende achterstand te rijden. Achter het leidende drietal Mandemakers, Pronk en Visser was er mooie strijd te zien tussen Jolinda Lute (Limmen), Henk Louwe (Alkmaar), Dirk Dekker (Egmond aan Zee) en Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef. Laatstgenoemde Kemp moest op ruim halfkoers door het voor hem te hoge tempo lossen. De vierde plaats ging naar Dirk Dekker, die in de laatste ronde door een forse tempoversnelling Henk Louwe en Jolinda Lute van zich af wist te schudden. Uitslag:

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Kay Pronk Limmen
 3. Ben Visser Egmond aan Zee
 4. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 5. Henk Louwe Alkmaar
 6. Jolinda Lute Limmen
 7. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 8. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef
 9. Kees Pronk Limmen

23-01-2014| Henk Louwe wint MTB rit in waterballet

Alkmaarder Henk Louwe heeft donderdagavond onder erbarmelijke omstandigheden de eerste rit in een nieuwe reeks van tien om de Kids and Parents Bikeschool MTB cup in Limmen gewonnen. Dat een hoogtestage niet altijd zijn vruchten afwerpt, bewees de tweede plek van Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef. Het parcours aan de Pagenlaan was door de langdurende regenval verandert in een grote waterpoel met op sommige plekken een zompige ondergrond. De oersterke Henk Louwe, in het dagelijks leven werkzaam in de bollenteelt en daardoor vertrouwd met zwaar lichamelijk werk onder niet altijd goede weersomstandigheden, deed hiermee zijn voordeel. Uit het deelnemersveld ontsnapte direct Henk Louwe met Chris Kemp in het wiel. Door een kleine misrekening in de blubber moest Louwe met een voetje aan de grond. Hierop reageerde Chris Kemp allert en pakte 100 meter op Louwe. De met verstand rijdende Henk Louwe raakte hiervan niet in paniek en liet Kemp figuurlijk en letterlijk even zwemmen. Hierin vond Chris Kemp zijn Waterloo en reed dan ook als een dood vogeltje in de rondte, na het moment Louwe hem voorbij reed. Wellicht was de hoogtestage op een snowboard de oorzaak en niet op de fiets. Ondanks de verkeerde vakantiedicipline van Kemp en de kracht van Louwe gaf de rest niet thuis.

16-01-2014| Traditionele winst Wim Mandemakers

Wim Mandemakers uit Heiloo heeft andermaal de ditmaal 10e rit in de reeks van 15 op het mountainbikeparcours aan de Pagenlaan in Limmen, op zijn naam geschreven. Net zoals het oude jaar eindigde heeft ook 2014 tot nog toe geen halt toegeroepen aan de zegereeks van veelvraat Wim Mandemakers. Ook nu weer stond er geen maat op de Heilooënaar. Alleen de eerste passage liet Henk Louwe uit Alkmaar als leider zien. Vervolgens kon het overige veld geen druk uitoefenen op Mandemakers, nadat hij eenvoudig het initiatief van de wedstrijd van Louwe overnam. Het verdere verloop leverde dan ook geen verrassingen op. De top drie zag er als volgt uit.

 1. Wim Mandemekers Heiloo
 2. Henk Louwe Alkmaar
 3. Maurice Kauffman Heemkerk.

09-01-2014| M.T.B’er Vincent Beentjes meest glibberbestendig

Castricummer Vincent Beentjes is er donderdagavond in geslaagd de 9e rit in de serie van 10 om de Kids and Parents Bikeschool MTB cup op zijn naam te schrijven.Het parcours in Limmen aan de Pagenlaan was goed berijdbaar, maar door de hevige regenval van de laatste tijd vergde het de nodige stuurmanskunst. Vooruitlopend op de Egmond Pier Egmond waren enkele te voorbarig met hun banden keuze. Direct al in de eerste ronde nam Milosj van Renesse uit Alkmaar het voortouw met Vincent Beentjes op een tiental meters. Deze afscheiding van dit duo gaf aan dat hieruit de latere winnaar gezocht moest worden. Door een valpartij in een vroeg stadium van Alkmaarder Van Renesse kon Vincent Beentjes de leiding overnemen. Met hangen en wurgen probeerde Van Renesse zich weer naar het front te rijden maar door nog enkele valpartijen en een losgeschoten achterwiel moest hij zijn aspiraties op de winst laten varen. Vanuit de achterhoede kwam geen verdere dreiging op de topposities. Zodat Henk Louwe uit Alkmaar met zijn derde plaats het podium compleet maakte.

02-01-2014| MTB’er Mandemakers zet zegereeks ook in 2014 voort

Wim Mandemakers uit Heiloo is zoals hij 2013 afsloot ook 2014 begonnen met een klinkende overwinning in de 8e rit in een serie van 10 om de Kids and Parents Bikeschool Mountainbikecup. Na de eerste doorkomst op het parcours aan de Pagenlaan in Limmen was al bijna duidelijk, dat Wim Mandemakers naar de overwinning ging rijden, omdat hij toen al een gat geslagen had met zijn mededingers. Zoals gewoonlijk stribbelde Chris Kemp uit Egmond aan de Hoef nog wat tegen door zich niet meteen gewonnen te geven tegen de overmacht van latere winnaar Mandemakers. Door deze wel te waarderen felheid, maakte hij zich wel een prooi voor directe achtervolger Dirk Dekker uit Egmond aan Zee. Half koers was het dan ook zover dat Kemp moest toestaan dat Dirk Dekker in zijn wiel kwam. Weer sputterde Kemp op zijn karakter tegen, maar de sterke Derper Dekker toonde geen medelijden en slachtte zijn metgezel medogenloos af. Zelfs Jolinda Lute uit Limmen leek de gesneuvelde strijdlustige Kemp nog te gaan achterhalen. Deze inhaal poging wist Chris Kemp via een knappe remonte te verijdelen. Heemskerker Maurice Kauffman maakte de eerste vijf aankomenden kompleet.

 1. Wim Mandemakers Heiloo
 2. Dirk Dekker Egmond aan Zee
 3. Chris Kemp Egmond aan de Hoef
 4. Jolinda Lute Limmen
 5. Maurice Kauffman Heemskerk.

Geef een reactie