Henk Verdonk junior pakt zijn prijs!!

Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen.

Waar het de afgelopen weken ontbrak op de deelnemerslijst aan de veelvraat Henk Verdonk junior, kon hij nu weer een gaatje vinden in zijn trainings- en wedstrijdprogramma om Akersloot aan te doen en waar mogelijk de anderen de maat te nemen.
Toch was Hidde Buur niet bereid zijn hoofd op het hakblok te leggen door meteen na de start bij latere winnaar Verdonk junior aan te klampen.
Al snel bleek dat dit voor het Nationaal Talent Aangepast Sporten op dit moment te hoog gegrepen is.

Zo werd het voor Henk Verdonk junior, na zich ontdaan te hebben van zijn belager Hidde Buur, een koud kunstje om van de rest van de koers een ware zegetocht te maken.
Daarna was het voor Hidde Buur zaak om de zo als altijd later op stoom komende Henk Jan Verdonk senior van zich af te houden, nadat laatstgenoemde even daarvoor nog mede plaatsgenoot Chris Kemp tot de orde had weten te roepen.

Uitslag:
1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef
2. Hidde Buur Akersloot
3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
4. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
5. Piet Veldt Akersloot
...

View on Facebook

Hidde Buur ludiek naar zege!!

Hidde Buur uit Akersloot heeft op een impulsieve vindingrijke manier toch de volle winst weten binnen te slepen in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in zijn dorp Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Het trio bestaande uit Heemskerker Dennis Talens, Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) en thuisrijder Hidde Buur voor bijna de helft van de wedstrijd het koersbeeld. De eerste omlopen deed het drietal dat onder aanvoering van Dennis Talens.
Toch was Hidde Buur niet helemaal zeker van zijn zaak door in deze samenstelling naar de streep te rijden. De sprintcapaciteiten van Chris Kemp in ogenschouw nemende, koos Hidde Buur voor de aanval om een eindsprint te ontlopen.
Middels een splijtende versnelling was Hidde Buur weg, zijn metgezellen vertwijfelend achterlatend.

Vlak voor het ingaan van de laatste omloop ging het mis met de ketting; Buur kwam nog net binnen rollen met een gebroken ketting en leek zijn feestje te kunnen gaan vergeten.
Maar zonder ook maar een moment te aarzelen greep Buur, een volleerd topsporter waardig, de aan de kant staande herenfiets van een toeschouwer, zat er in een split second op en voltooide de laatste ronde en sloot deze zegevierend af met de nummers twee en drie in zijn nek.

Uitslag:
1. Hidde Buur Akersloot
2. Dennis Talens Heemskerk 3. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
4. Vincent Tiebie Akersloot
5. Ton Wiering Akersloot
...

View on Facebook

Milosj van Renesse scoort derde op rij!!!

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft donderdagavond de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup wederom op zijn naam geschreven.
Het lijkt dat de honger niet te stillen is van de latere winnaar Milosj van Renesse.
Na de twee vorige afleveringen op Sportcomplex de Cloppenburgh al te hebben binnengehaald, was het dit keer weer raak.

De jeugd, met name Hidde Buur uit Akersloot en Wout Bakker (Heiloo), waren er vooraf duidelijk van overtuigd, dat ze het niet zo zouden laten gaan verlopen als de afgelopen weken.
Maar dit voornemen pakte heel anders uit.
Vol goede moed doken zij na de start in het wiel van Milosj van Renesse, maar dat was voor even.
Van Renesse was weg en bleef weg.

Het meest spannend was het gevecht tussen de twee voornoemde jonkies en Pleun Lodewijks uit Akersloot.
Als eerste moest Hidde Buur wegens lichamelijk ongemak de andere twee laten gaan en voltooide de race wel op een voor hem aanvaardbaar en te harden tempo en werd daardoor nog ingehaald en overstoken door Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef.

Het duo Bakker/Lodewijks moest het vervolgens onderling gaan uitmaken, wat in het voordeel van Wout Bakker werd beslist.

Uitslag:
1. Milosj van Renesse Alkmaar 2. Wout Bakker Heiloo
3. Pleun Lodewijks Akersloot 4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
5. Hidde Buur Akersloot
...

View on Facebook

Milosj van Renesse slaat weer toe!

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft, evenals vorige week, met overmacht de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen.

Hidde Buur uit Akersloot was vastberaden met zijn uitspraak vooraf, dat hij het wiel van Milosj van Renesse niet uit het oog zou verliezen en zich erin zou vastbijten.
De praktijk wees een beetje anders uit op Sportcomplex de Cloppenburgh. Na de start was het de Alkmaarder die er als een speer van tussen ging met inderdaad Hidde Buur in zijn spoor.
Door het hoge tempo van Milosj van Renesse kreeg Hidde Buur het zwaar te verduren, waardoor hij na enkele omlopen toch de latere winnaar moest laten gaan.

Tot overmaat van ramp kreeg Buur even later ook nog te maken met een lekke band, zodat hij voorgoed naar de kant moest.
Zodoende werd het Wout Bakker uit Heiloo die een tweede positie in de schoot geworpen kreeg en zicht moest proberen te gaan krijgen op Milosj van Renesse. Maar dit streven kon Wout Bakker wel uit zijn hoofd zetten.

Integendeel; hij moest zich meer zorgen maken en zijn best doen om uit de greep te blijven van de oprukkende thuisrijdster Femke Mossinkhoff.
Dennis Talens reed bijna de gehele koers op een zekere vierde stek met Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) in de achtervolging zonder een bedreiging voor Talens te worden.
...

View on Facebook

Milosj van Renesse boekt winst op oude nest!!

Alkmaarder Milosj van Renesse heeft in Akersloot de dagzege behaald in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Was Milosj van Renesse 5 jaar geleden bij de start van de aanleg van het mountainbikeparcours op Sportcomplex de Cloppenburgh regelmatig deelnemer aan de wedstrijdenreeks, daarna stokte dit door zijn werkzaamheden.
Vorige maand maakte Van Renesse zijn rentree, maar maakte kettingbreuk een vroegtijdig einde aan zijn her optreden. Nu was Milosj van Renesse onder het motto “ik kwam, ik zag en ik overwon” de gevierde man.
Hij heerste van begin tot einde, zonder dat ook maar iemand een bedreiging voor hem was of werd.
Ook het pechduiveltje, dat hem in het verleden vaak parten speelde, kwam niet voorbij vliegen.

Het driemanschap bestaande uit Alkmaarder Ferry Karsen, Wout Bakker uit Heiloo en thuisrijder Hidde Buur, dat het Milosj van Renesse vooraf gedacht moeilijk zou moeten gaan maken, moest onderling de kaarten gaan schudden. Ferry Karsen stond na 3 omlopen wegens lichamelijk ongemak al aan de kant, zodat Wout Bakker en Hidde Buur het zoals gewoonlijk weer onderling moesten gaan uitmaken.
Doordat Hidde Buur de leiding van Wout Bakker de leiding had overgenomen en de koers hard ging maken, moest Wout Bakker tot het gaatje gaan en alle zeilen bij zetten om het wiel van Buur te kunnen houden.
Op zo’n moment ligt een klein foutje met gevolgen op de loer.

Wout Bakker ging over het randje, viel, stond weer op, maar Hidde Buur was gevlogen en pakte met afstand de tweede plek.

Uitslag:
1. Milosj van Renesse Alkmaar 2. Hidde Buur Akersloot
3. Wout Bakker
4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
5. Dirk Dekker Egmond aan Zee
...

View on Facebook

Ferry Karsen geeft jeugd les!!

Alkmaarder Ferry Karsen heeft in Akersloot de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen.

Waar normaal de afgelopen weken steeds de jeugd het wedstrijdverloop en de einduitslag op Sportcomplex de Cloppenburgh bepaalde, was het nu weer een keer de beurt aan een man met een gevestigde naam, die met de eer ging strijken.

Toch was het vooralsnog Hidde Buur, de afgelopen weken goed presterend, die middels een pikstart een goede uitgangspositie wilde veiligstellen.
Dit hield Buur slechts een volle omloop vol, waarna het de beurt was aan latere winnaar Ferry Karsen.
Voor het vervolg was er voor Karsen geen vuiltje meer aan de lucht en kon hij steeds verder uitlopen.

Daar achter was er strijd, zoals gewoonlijk, tussen de jongelingen Hidde Buur en Wout Bakker uit Heiloo.
Dit alles gadegeslagen door altijd deelnemende en goede uitslagen rijdende Alkmaarder Henk Louwe.
Louwe is genoodzaakt de komende weken wegens een armblessure, niet door het mountainbiken, rust te houden en het verloop vanaf de kant gade te slaan.

Nadat Hidde Buur, na een tempoversnelling erin was geslaagd Wout Bakker van zich af te schudden, kon Buur ongehinderd naar een zekere tweede plek rijden.
Zo veilig als het voor Hidde Buur was, werd het voor Wout Bakker een ander verhaal doordat altijd weer die drommelse oude rot Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef uit de achterhoede weer op kwam stomen naar het front, Wout Bakker kon achterhalen en tenslotte ook nog voorbij wist te streven.

Uitslag:
1. Ferry Karsen Alkmaar
2. Hidde Buur Akersloot
3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
4. Wout Bakker Heiloo
5. Pleun Lodewijks Akersloot
...

View on Facebook

Sprintzege voor Wout Bakker!!

Wout Bakker uit Heiloo heeft na een enerverende strijd in Akersloot de winst gepakt in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Het was Pleun Lodewijks (Akersloot), die op Sportcomplex de Cloppenburgh na de start de lont in het kruitvat stak, waar alleen Wout Bakker (Heiloo) en Hidde Buur, als thuisrijder, een antwoord op hadden.
Na wat wisselingen aan de kop nam Wout Bakker het heft in handen met Hidde Buur waakzaam in het wiel.
Pleun Lodewijks was inmiddels door het duo Bakker/Buur op een kleine achterstand gezet.

Bakker en Buur waren teveel met zichzelf bezig, waardoor ze geen oog hadden voor de alsmaar naderbij komende Pleun Lodewijks.
Na aangesloten te zijn moest dit drietal onderling gaan uitmaken wie met de dagzege aan de haal zou gaan.
In een adembenemende eindsprint wist Wout Bakker met een banddikte Lodewijks te kloppen. Door een voor de jury niet toelaatbare aktie eerder in de strijd werd Pleun Lodewijks alsnog teruggezet naar derde plaats en kon Hidde Buur zodoende alsnog de tweede plek innemen.

Uitslag mannen:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Hidde Buur Akersloot
3. Pleun Lodewijks Akersloot 4. Dennis Talens Heemskerk 5. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
...

View on Facebook

KPB draagt Meervogels een warm hart toe.

Inmiddels zit KPB alweer vijf jaar aan het sportpark de Cloppenburgh en steeds meer "aanstormend" talent weet het parcours te vinden.
Waar in het begin met argusogen naar een fietsschool werd gekeken, blijkt het een mooie combinatie te zijn en het elkaar alleen maar versterkt.
Reden genoeg dus om voor Ton Kramer een reclamebord langs het A-veld te plaatsen om op deze manier zijn waardering te uiten.
FC Meervogels, wij gaan met alle vertrouwen op naar meerdere jaren samenwerking.

Team KPB
...

View on Facebook

Femke Mossinkoff pakt alle mannen in!!

Femke Mossinkoff heeft in een opzienbarend optreden op Sportcomplex de Cloppenburgh in haar woonplaats Akersloot, de all-over zege gepakt door alle mannen achter zich te laten in de wekelijkse donderdagavond strijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Vooraf was het niet te verwachten dat Femke Mossinkoff al na het pas afgesloten schaatsseizoen hoge ogen zou gaan gooien in dit gewoonlijk mannengebeuren.
Maar niets was minder waar: zo fel als zij altijd al is, nam zij resoluut het heft in handen en trok zij zich niets aan van de aan de start verschenen mannen en sloeg al in de eerste ronde een aanzienlijk gat om deze gedurende de rit verder uit te bouwen.
Alleen waren Wilfred Knegt en Wesley Hollenberg, beiden uit Uitgeest, van de mannen, die altijd het koersverloop bepalen, in staat nog een beetje zicht te houden op Femke Mossinkoff, maar ook niet meer dan dat.
Femke Mossinkoff, zou het volgens insiders, als zij haar zinnen erop gaat zetten, ook kunnen slagen in de wielrensport, maar vooralsnog kiest zij voor de schaatssport.

Wesley Hollenberg moest helaas halverwege wegens pech, voorafgegaan door een eenzijdige valpartij, de koers verlaten.

Uitslag: vrouwen
1. Femke Mossinkoff Akersloot

Uitslag: mannen
1. Wilfred Knegt Uitgeest
2. Dirk Dekker Egmond aan Zee
3. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
4. Piet Veldt Akersloot
5. Robin van Halem Heiloo
...

View on Facebook

Ben Visser toch de sterkste!

Ben Visser uit Heerhugowaard heeft donderdagavond in Akersloot de wekelijkse koers om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven.
Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat Ben Visser de hoofdrol voor zich zou gaan opeisen en nog op een vrij eenvoudige wijze naar de winst ging rijden.

Wout Bakker uit Heiloo was de man die na de start het voortouw nam en ruim twee volle ronden de rest tot inspanning dwong. Daarna was het de beurt aan Ben Visser met Milosj van Renesse (Alkmaar) die Wout Bakker tot de orde wisten te roepen.

Voor Milosj van Renesse was zijn heroptreden, was ruim drie jaar afwezig op Sportcomplex de Cloppenburgh, van korte duur en kwam zich in de vierde ronde met een gebroken ketting in de hand afmelden bij de jury.

Femke Mossinkoff uit Akersloot wist zich in dit mannengeweld, na haar afgelopen schaatsseizoen weer actief op de mountainbike, danig te roeren en eiste als eerste en enige vrouw de derde plek all-over op.

Henk jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef en Alkmaarder Henk Louwe na een aantal keren stuivertje te hebben gewisseld uit op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Uitslag:
1. Ben Visser Heerhugowaard 2. Wout Bakker Heiloo
3. Femke Mossinkoff Akersloot
4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
5. Henk Louwe Alkmaar
...

View on Facebook