Hidde Buur scoort bij Sportverkiezing 2019 CAL!

Onze Hidde is woensdagavond in een afgeladen Johannes Hof in Bakkum uitgeroepen tot de winnaar in de categorie AANGEPAST SPORTEN.
Nadat Hidde al genomineerd was, werd het deze avond duidelijk dat zijn inzet werd beloond met deze titel.

Uit handen van sportwethouder Ron de Haan kreeg Hidde onder luid applaus de beker, de daarbij behorende bloemen, waardebon en een taart uitgereikt.
Een wel tevreden Hidde liet dit alles beduusd over zich heen komen en nam daarna blij weer plaats tussen zijn ouders, opa en oma en fans in de zaal om het programma te volgen.

Tevens won Denise, de moeder van Hidde, de sportquiz met de witte en blauwe kaart en verdiende daarmee een diner voor twee in Johannes Hof.
...

View on Facebook

Harm Bouma gooit hoge ogen!

Harm Bouma uit Castricum heeft voor zijn eerste keer de winst binnen gehaald in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Na een aantal weken al een positieve indruk achter gelaten te hebben bij zijn eerste kennismaking met het parcours op Sportcomplex de Cloppenburgh, kon Bouma laten zien dat het toen geen gelukstreffer was.
Wout Bakker uit Heiloo stond op de deelnemerslijst, na drie vooraf gaande zeges, te boek als de te kloppen man.

Was het voor de start al duidelijk dat Wout Bakker zich in een underdog positie wilde plaatsen door met een aantal excuses aan te komen mocht hij niet optimaal kunnen presteren, dat deze uitlatingen van Bakker latere winnaar Harm Bouma zo veel inspiratie gaf door direct na het begin flink aan de boom te gaan schudden.
Dus de ingeboezemde angst bij Wout Bakker kwam dan ook meteen boven drijven en deed het optreden van Bouma ontpoppen in een hoofdrol. Slechts restte voor Wout Bakker zijn akties tot het verdedigen van een tweede plek met daarachter, niet als een bedreiging, een opzienbarende Emiel Prins (Egmond aan Zee) met een verdiende laagste podiumpositie.

Spannend was, hoe het zou aflopen met het groepje achter Prins met de almaar op kop rijdende Bob Scholten uit Akersloot, zoon en vader Koen en Gerrit Jansen en de later aangesloten Alkmaarder Henk Louwe.
Dit viertal moest onderling gaan uitmaken hoe de volgorde van de verdere uitslag moest worden. Een aantal omlopen voor het einde waagde Koen Jansen, na later bleek een geslaagde poging er tussen uit te glippen. Vervolgens kwamen de andere drie afgetekend van elkaar over de finish.

Uitslag:
1. Harm Bouma Castricum
2. Wout Bakker Heiloo
3. Emiel Prins Egmond aan Zee
4. Koen Jansen Schagen
5. Bob Scholten Akersloot
...

View on Facebook

Wout Bakker pakt drie op een rij!!

Wout Bakker uit Heiloo, de afgelopen weken al productief, heeft andermaal de bloemen mee naar huis genomen door de winst te veroveren in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
De succesvolle Wout Bakker stond, vol zelfvertrouwen en met een blik van de te kloppen man zijnde, aan de start op Sportcomplex de Cloppenburgh, maar moest dit in de praktijk weer waar zien te maken.
Dat ook niemand in zijn buurt kon blijven of zelfs komen, werd als snel duidelijk.
Alleen Pleun Lodewijks uit Akersloot voelde zich geroepen om het Bakker zo mogelijk moeilijk te kunnen gaan maken.
Maar deze mogelijkheid diende zich voor Lodewijks niet aan, omdat Wout Bakker al gevlogen was voor het idee bij Lodewijks binnen kwam.

Nadat Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef halfkoers de pijp aan Maarten gaf, moest het duo Vincent Tiebie/Bob Scholten, beiden uit Akersloot, uit gaan maken wie nummer drie en vier zouden worden. Als een schaduw en zo trouw als een hond bleef Bob Scholten zich vastklampen in het wiel van Vincent Tiebie om op 300 meter voor de finish als een duveltje uit een doosje te versnellen en Tiebie op de streep te kloppen.
Tiebie dacht echter, laat dat jochie maar gaan en nog wat in gedachten te hebben voor de laatste ronde, omdat voor hen de bel nog niet geluid had.
De verwarring die toen ontstond, Bob Scholten werd als derde geklasseerd, had voor Tiebie nadere uitleg nodig wat betreft de gangbare wedstrijdregels.
Vlak voor het ingaan van de laatste omloop met het luiden van de bel voor leider Wout Bakker, reden Vincent Tiebie en Bob Scholten nog vlak voor latere winnaar Bakker, om vervolgens even daarna overstoken te worden door Bakker. Het vervolg hiervan is, dat bij de laatste doorkomst Bakker afgevlagd wordt als winnaar en het duo Tiebie/Scholten niet meer de bel krijgt, maar ook klaar is en iedereen daarna even zo, ook als zit die op twee ronden. Zodoende konden de gemoederen alsnog worden gesust na deze uitleg van de jury, waarin Tiebie zich na die uitleg kon vinden en dit als huiswerk mee nam voor de volgende gelegenheid mocht die zich voor gaan doen.

Uitslag:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Pleun Lodewijks Akersloot 3. Bob Scholten Akersloot
4. Vincent Tiebie Akersloot
5. Jelte Buur Akersloot
...

View on Facebook

Wout Bakker flikt iedereen een kunstje!!

Wout Bakker uit Heiloo is donderdagavond in Akersloot de verdienstelijke winnaar geworden van de wekelijkse wedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Hoewel al snel duidelijk werd dat er deze avond geen maat stond op het optreden van de jonge Bakker, ook na een goede prestatie in Egmond-Pier-Egmond, moest er voor spanning niet naar de leider gekeken worden, maar naar het verloop achter hem.

Vooral het allereerste optreden van Harm Bouma uit Castricum scoorde hoge kijkcijfers.
Onbekend, onbemind met het snelle en technische parcours stond Bouma aan de start en zocht een positie in de achterhoede om na het vertrek een plekje te zoeken in het wiel van iemand wel bekend met de routing.
Na zich dat na een aantal omlopen eigen te hebben gemaakt koos Bouma zijn eigen weg en zocht de aanval. Na achtereenvolgens de nog thuisrijder, verhuist binnenkort, Ton Wiering te hebben bedankt voor het voorrijden en even later ook Vincent Tiebie uit Akersloot tot de orde te hebben geroepen, was het nog niet gedaan met de dadendrang van de Castricummer.
Ook Bob Scholten moest accepteren, dat Bouma de sterk voor hem was.

Op dat moment reed Harm Bouma podium, maar dan wel voor de laagste trede en ook daar nam hij geen genoegen mee en vervolgde zijn jacht op Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef. Hoewel dat de nodige moeite kostte slaagde Bouma ook in deze missie bij het ingaan van de 2 laatste ronden en reed daarna onbedreigd achter de niet meer te pakken winnaar Wout Bakker naar een mooie verdiende tweede plaats.

Uitslag:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Harm Bouma Castricum
3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
4. Vincent Tiebie Akersloot
5. Bob Scholten Akersloot
...

View on Facebook

1 month ago

Kids and Parents Bikeschool

Mooi om hier als www.kpbiking.nl aan mee te mogen werken. ...

View on Facebook

Hallo allemaal,


Donderdagavond 5 dec. is er ivm St. Nicolaasavond geen mtb wedstrijd.
Fijne St. Nicolaas allemaal en tot volgende week.

Groet Ton

Foto van www.hoorwiekloptdaar.nl
...

View on Facebook

Wim Verdonk uit Egmond aan den Hoef is de overtuigende winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Al van te voren een blik te hebben geworpen op de deelnemerslijst zou Wim Verdonk, de jongste telg van de mountainbikende familie, hoge ogen kunnen gaan gooien, maar de koers moest nog wel gereden worden.
Vrij snel na de start konden Wim Verdonk en Alkmaarder Sietse van der Weijde zich licht losmaken van het rennersveld, maar de kloof was overbrugbaar.

Wout Bakker zag het samenspel van het leidende duo bijtijds in en liet er geen gras over groeien door alert te reageren en zicht te houden op hun escapades.
Onder aanvoering van Dirk Dekker uit Egmond aan Zee probeerde de rest de schade zo veel mogelijk te beperken.

Op een gegeven moment was Wout Bakker het leidende duo zo dicht genaderd, dat een samensmelting tot de mogelijkheden leek te gaan behoren.
Toen echter bleken Verdonk en Van der Weijde er een onderonsje, in de vorm van een trainingswedstrijd, van te maken.

Door op dit al intervalachtige parcours, lasten zij om de ronde nog een extra versnelling door.
Daardoor werd bij Wout Bakker de voorstelling van zaken vertroebeld, door dat het leek, in de gematigde ronde van het duo, de achterstand teniet te kunnen gaan doen.
Niets was minder waar: in de laatste omlopen werd alle hoop in de grond geboord, maar toch nog de laagste trede op het podium veiligstellen, nadat Wim Verdonk ook zijn trainingsmakker Sietse van der Weijde nog even op zijn plek gezet had.

Uitslag:
1. Wim Verdonk Egmond aan den Hoef
2. Sietse van der Weijde Alkmaar
3. Wout Bakker Heiloo
4. Dirk Dekker Egmond aan Zee
5. Ton Wiering Akersloot
...

View on Facebook

Egmonders maken de dienst uit!

Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef heeft, hoewel het aanvankelijk niet naar uit zag, de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen.

Op een kletsnat, maar goed berijdbaar parcours op Sportcomplex de Cloppenburgh, deed Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef meteen een ultieme poging, die in eerste instantie vruchtbaar leek, zijn tegenstanders een fysieke en mentale tik uit te delen. Niemand, maar dan ook niemand kon of wilde op deze kamikaze aktie antwoorden en liet zijn optreden op zijn beloop.
Ruim 2 omlopen lang ontwikkelde Chris Kemp zo’n hoog tempo, dat hij ogenschijnlijk leek af te gaan op een afgetekende zege.
Het werd uiteindelijk niets, omdat een oude blessure op ging spelen, met als gevolg dat de snelheid volledig weg was en Emiel Prins (Egmond aan Zee) en Hoever Henk Jan Verdonk senior de leider eenvoudig wisten te grijpen. Weinig later moest Chris Kemp zich helemaal gewonnen geven en de koers gedesillusioneerd verlaten.

Toen dit eenmaal een feit was bleef Emiel Prins zitten met de hete adem van Verdonk senior in zijn nek.
Op het moment dat Prins was ingehaald door de latere winnaar, zat er nog een kans in dat de jonge thuisrijder Bob Scholten een bedreiging zou gaan worden voor Prins. Laatstgenoemde kon via zijn laatste adem de aandringer van zich afhouden.
...

View on Facebook

Vincent Beentjes troeft jonkies af!

Vincent Beentjes uit Castricum is de winnaar geworden van de wedstrijd in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup.
Op deze wekelijkse donderdagavondmeeting ging na het startsignaal thuisrijder Hidde Buur zoals gewoonlijk aan de leiding in plaats van het initiatief eens aan een ander over te laten.
De gedreven Akersloter heeft moeite zijn vermogen te doseren en eens de kat uit de boom te kijken. Anderen, waaronder ditmaal Wout Bakker en Vincent Beentjes maakten daar handig gebruik van.

Nadat eenmaal het kaf van het koren was gescheiden en Hidde Buur de kastanjes voor iedereen uit het vuur gehaald had, kwam het drietal Buur, Bakker en Beentjes aan de leiding met zoals gebruikelijk eerstgenoemde aan de leiding.
Het trio B’s was geen lang leven beschoren met als gevolg dat de zich langzaam opgewarmde Vincent Beentjes zich in de derde omloop op kop nestelde en daarna rap afstand nam van de jongelingen.

Door een inzakkende zadelpen en een haperende versnelling moest Buur ook Bakker laten gaan.
Het getuigde van karakter dat dor dit ongerief Hidde Buur zijn hoofd niet liet zakken, maar gedreven, wel onder het uitroepen van enkele verwensingen, zijn wedstrijd tot het einde wist te voltooien.

De solo rijdende Wout Bakker bleef ook niet verschoond van pech, maar had het geluk dat hij op het moment van lek rijden precies de warm gereden mountainbike van Chris Kemp mocht berijden en daardoor zijn ingenomen tweede positie kon handhaven.

Bob Scholten uit Akersloot wist in de slotfase Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) middels een splijtende tempo versnelling vanuit Verdonks achterwiel te verrassen.

Uitslag:
1. Vincent Beentjes Castricum 2. Wout Bakker Heiloo
3. Hidde Buur Akersloot
4. Bob Scholten Akersloot
5. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
...

View on Facebook