Donderdagavond 17 september 20.00 uur, doen we een “grote” try-out met de MYLAPS tijdwaarneming.

Diegenen die al een eigen transponder in hun bezit hebben kunnen deze meenemen om voor de eerste keer bij ons te rijden.

En voor de mannen/vrouwen, die aangegeven hebben er een hebben besteld, ligt er een proeftransponder klaar.

We proberen er zo veel te hebben, dat iedereen die aanwezig is, om er als proef mee te kunnen rijden.

Dus kom morgen OP TIJD!!!

Team KPB
...

View on Facebook

2 weeks ago

Kids and Parents Bikeschool

Dave van Kuilenburg ook onder 50 minuten grens!!

Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft het gepresteerd onder de 50 minuten te rijden tijdens de wekelijkse donderdagavond tijdrit voor het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement.
Naast Lars Volkers uit Schagen, de afgelopen en komende weken afwezig wegens vakantie, is dag winnaar Dave van Kuilenburg met een tijd van 49.58 minuten over de 10 omlopen erin geslaagd ook door die barriere te gaan. Met die tijd bleef hij nog wel 24 seconden verwijderd van de top tijd met 49.34 minuten, maar volgens insiders en dat zijn er velen aan de kant, is dat een kwestie van een paar weken als de weercondities zo als nu gunstig gezind zijn.
Wellicht kunnen Volkers en Van Kuilenburg hun streeftijd verleggen naar de 49 minuten, maar dat is voorlopig te ver vooruit kijken.

Door deze mee zittende weerfactoren waren er 11 van de ruim 20 deelnemers in staat hun persoonlijke beste tijd scherper te stellen.
Vier nieuwkomers probeerden naar eigen maatstaven een tijd te laten afdrukken om die de komende weken weer aan te vallen.

Toppers als Van Kuilenburg en Volkers krijgen het zo te zien het meest te duchten van Yanne Dorenbos uit Castricum, die dit keer 54 seconden van zijn tot dus ver beste tijd wist af te snoepen en slechts 4 seconden verwijderd bleef van de winnende tijd van Van Kuilenburg. Het optimisme over die dreiging komt vooral, omdat de tijd van Dorenbos inclusief is met een valpartijtje door het opzoeken van de extreme grenzen van zijn kunnen.

De plekken 3 t/m 6 moesten binnen 1 minuut verdeeld worden tussen Vincent Beentjes (Castricum), Alwin Hes uit Bakkum, Walter van Kuilenburg (Amsterdam) en de man uit Heiloo Wout Bakker en kwamen ook in deze volgorde voor in de uitslag.
Opvallend is, dat met het korten der dagen de deelnemers uit alle kieren, hoeken en gaten, de weg naar Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot weten te vinden om met elkaar en tegen zich zelf de strijd aan te gaan om het uurwerk stil doen te laten staan voor een voor hen aanvaardbate tijd.

Uitslag.
1. Dave van Kuilenburg Heiloo 49.58 min PR
2. Yanne Dorenbos Castricum 50.02 min PR
3. Vincent Beentjes Castricum 51.51 min
4. Alwin Hes Bakkum 51.55 min PR
5. Walter van Kuilenburg Amsterdam 52.07 min PR
6. Wout Bakker Heiloo 52.47 min PR
7. Pleun Lodewijks Akersloot 54.15 min
8. Ron Boendermaker Egmond aan Zee 54.24 min
9. Ferry Karssen Alkmaar 54.51 min
10. Koen Konst Castricum 55.04 min PR
11. Pieter Bak Castricum 55.24 min
12. Emiel Prins Egmond aan Zee 56.10 min PR 13. Chris Kemp Egmond aan den Hoef 56.44 min PR
14. Aldert Zegwaard Castricum 56.47 min PR 15. Hattrick Put Egmond Binnen 57.00 min
16. Marco Wetsteijn Egmond aan den Hoef 57.00 min PR
17. Jelte Buur Akersloot 58.45 min
18. Sietse van der Weijden Alkmaar 62.55 min 19. Talitha Pieneman Schagen 64.23 min PR 20. Piet Veldt Akersloot 67.14 min
...

View on Facebook

Dave van Kuilenburg troeft weer iedereen af!!

Dave van Kuilenburg uit Heiloo, winnaar vorige week, heeft andermaal de klok het snelst doen stil staan en wel op 51.48 minuten tijdens de wekelijkse donderdagavond tijdrit op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot. Daar het de afgelopen weken opboksen was tegen de verzengende hitte, waarbij de mussen bijna dood van het dak vielen, was het nu afrekenen met slagregens en rukwinden.

Het was daarom niet te verwachten dat het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement schrikbarend door elkander geschud zou gaan worden of te wel een bedreiging van de tot nu toe snelste tijd van 49.34 minuten over 10 volle ronden op naam van Lars Volkers uit Schagen.
Op basis van het klassement was Dave van Kuilenburg de aangewezen man die de rit tegen de chrono moest aanvangen met op de gebruikelijke afstand van 30 seconden Harm Bouma uit Castricum en vervolgens Walter van Kuilenburg uit Amsterdam.

De broers Van Kuilenburg stonden als de trotse bezitters van een splinter nieuwe Koga met vaste vork vol vertrouwen aan de start.
Door een zware blok training in Schoorl, de avond tevoren, door de trainingsgroep van Alwin Hes, was er bij sommigen het beste af.
Zelfs de nieuwe mountainbike van Daves oudere broer Walter kon daar niets aan veranderen.
Al bij de eerste passage werd duidelijk, dat Walter dan ook danig geleden had van voorgaande.
Daar bovenop kreeg Van Kuilenburg senior ook nog te maken met een lekke band, wat naar zijn zeggen gelukkig een einde maakte aan zijn lijdensweg.

De grootste tegenstand kwam uiteindelijk van de kant van Harm Bouma, die bij de eerste doorkomst start/finish gelijk opging met de jongste Van Kuilenburg.
Ook de tweede en derde tussentijd lieten een gelijk spel zien. Echter in de volgende ronde sloeg de treurnis toe door een valpartij, die Douma, ondanks zijn snelle herpak, toch een dikke 30 seconden kostte.
Vervolgens wist Harm Bouma verdere schade te voorkomen door bijna gelijke rondentijden als Dave van Kuilenburg te scoren, hetgeen hem een verdiende tweede plaats opleverde in 52.39 minuten, ruim binnen de minuut van de winnaar.
Peter Dekker uit Egmond aan Zee, na een paar jaar weer eens actief op dit parcours, moest de strijd aangaan met de 30 seconden voor hem vertrokken Wout Bakker uit Heiloo en wist daar 6 seconden van af te snoepen, hetgeen Dekker een derde plek opleverde.

Uitslag:
1. Dave van Kuilenburg Heiloo 51.48 min
2. Harm Bouma Castricum 52.39 min
3. Peter Dekker Egmond aan Zee 55.03 min
4. Wout Bakker Heiloo 55.09 min
5. Koen Konst Castricum 56.45 min
...

View on Facebook

Dave van Kuilenburg sterkste tijdrijder!

Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft, evenals vorige week, bewezen zijn mannetje te staan in de race tegen de klok en de chrono doen laten stil staan op 50.26 minuten over de gebruikelijke 10 omlopen op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot.

Was het vorige week nog bloedheet en de leider in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement afwezig; dit keer waren de omstandigheden voor de renners, ook ondanks de wind, veel prettiger en hadden zij wel te maken met de tegenstand van Lars Volkers uit Schagen, die ooit als snelste man met 49.34 minuten en zodoende als eerste van het startblok diende te vertrekken met Dave van Kuilenburg op de gebruikelijke 30 seconden als tweede.
De rest volgde aan de hand van de klassement rangschikking. Dat er op hoog niveau gestreden wordt bewijzen, naast Volkers en Van Kuilenburg, de namen in de uitslag. Rondenlang gaven Lars Volkers en Dave van Kuilenburg elkaar geen meter ruimte, zodat het verschil van de oorspronkelijke 30 seconden bij doorkomst tijdwaarneming om en nabij bleef.

Deze intensieve klus behoort binnenkort tot het verleden, wanneer de renners worden voorzien van een transponder, waarvan de werkzaamheden en aanschaf in voorbereiding zijn.
Naarmate de tijdrit vorderde kwam Van Kuilenburg steeds vaker aan de positieve kant van de 30 seconden marge door.
Half koers plotseling, leek Dave Van Kuilenburg een steekje in de vorm van een valpartijtje te hebben laten vallen.
Dit deerde hem niet en pakte de draad weer op, zodat het spannend bleef tot het laatste moment en niemand kon voorspellen op welke kant het muntje zou gaan vallen.

Dat laatste vallen werd door Lars Volkers in het laatste technische gedeelte tot werkelijkheid gemaakt door ter aarde te gaan. Op die manier kon Dave van Kuilenburg het afmaken met een minimaal verschil van 9 seconden in zijn voordeel en of het slippertje van Volkers die 9 seconden heeft gekost, kan het verhaal niet meer vertellen.
Zulke valpartijen kunnen gebeuren als het begint te lijken op een F1 op de mountainbike met na een paar lange stukken plotseling de kombochten gevolgd door een paar S bochten om vervolgens weer de bobbels te moeten slechten.
Door steeds geconcentreerd en letterlijk en figuurlijk op het randje te rijden met af en toe het risico er over heen te raken.

Dat de wekelijkse donderdagavond meeting een laagdrempelig, sportief en breedtesport gebeuren is laat de deelname in leeftijd verschil zien van de deelnemers: tussen de twee thuisrijders Bob Scholten en Piet Veldt zit een verschil van 55 jaar! Ook het feit dat een jurylid de renners na afloop voorziet van een dorstlesser spreekt voor zich.

Uitslag:
1. Dave van Kuilenburg Heiloo 50.26 min
2. Lars Volkers Schagen 50.35 min
3. Yanne Dorenbos Castricum 51.06 min
4. Vincent Beentjes Castricum 51.50 min
5. Alwin Hes Bakkum 52.21 min (PR)
6. Walter van Kuilenburg Amsterdam 52.35 min (PR)
7. Pleun Lodewijks Akersloot 54.26 min
8. Wout Bakker Heiloo 54.36 min
9. Bob Scholten Akersloot 56.08 min (PR)
10. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 58.06 min
...

View on Facebook

Lars Volkers doorstaat warmte het best!!

Lars Volkers uit Schagen heeft donderdagavond in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh andermaal de klokken op de snelste tijd doen stilstaan in de wekelijkse meeting om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement over de 10 volle ronden.

Dat het steeds moeilijker wordt om het bestaande record van Lars Volkers met een tijd van 49.34 minuten te verbeteren zal niemand verwonderen.
De persoonlijke records worden, wanneer de omstandigheden zich positief gedragen, af en toe scherper gesteld, ook afhankelijk van de vorm van de dag.

Deze avond zou een topavond kunnen gaan worden, maar de warmte was voor menigeen de spelbreker.
Toch waren de beide Castricummers Vincent Beentjes en Yanne Dorenbos degenen die deze warmte goed konden verteren om zo hun persoonlijke records naar beneden bij te stellen op respectievelijk 51.19 min en 53.42 min.
Beentjes die daarmee als tweede eindigde, bleef toch bijna 50 seconden verwijderd van de ditmaal winnende tijd van 50.23 min gereden door Lars Volkers, die zelf ook dat zelfde gat moest laten met zijn beste tijd van 49.34 min.

Een apart verhaal leverde de deelname op van Mark Zwart uit Egmond aan Zee, altijd niet vies van een buitensporige actie, maar wel altijd sportief. Zwart diende, volgens het snelheidsklassement, te starten als zesde in de reeks, hetgeen ook gebeurde.
Eenmaal vertrokken kwam hij weer terug wegens een of ander technisch gebrek.

Omdat de startprocedure nog in volle gang was, mocht Zwart na het euvel verholpen te hebben, van de jury als laatste alsnog vertrekken.
Na een gedegen tijdrit en met het luiden van de bel nog een omloop te gaan kwam Zwart in volle snelheid door.

Doordat Mark Zwart als laatste van start was gegaan en anderen al aan het finishen waren na tien ronden, kregen zij daarbij een dorstlessende versnapering aangeboden.
In zijn laatste doorkomst was Zwart in staat geweest zo’n verfrissing met een graaiende beweging binnen te halen.
Enkele ogenblikken later kwam Zwart, evenals bij zijn start, terug in de overtuiging dat ook hij klaar was.

Wellicht liet hij zich overmannen door de lust naar drank, in plaats zich geconcentreerd te hebben op het luiden van de bel. Normaal, bij het berekenen van zijn tussentijden, had Zwart een zevende eindtijd gescoord met minder dan 55 minuten.Helaas kon deze niet in de uitslag worden opgenomen.

Uitslag: 1. Lars Volkers Schagen 50.23 min 2. Vincent Beentjes Castricum 51.19 min 3. Dave van Kuilenburg Heiloo 52.54 min 4. Walter van Kuilenburg Amsterdam 5. Yanne Dorenbos Castricum 53.42 min 6. Wout Bakker Heiloo 7. Hattrick Put Egmond Binnen 57.34 min 8. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 58.33 min 9. Jelte Buur Akersloot 58.49 min 10. Bob Scholten Akersloot 60.21 min
...

View on Facebook

Alwin Hes naar watervaste zege!

Alwin Hes uit Bakkum heeft donderdag in Akersloot de snelste tijd van de avond weten laten afdrukken tijdens de wekelijkse tijdrit met 53.20 minuten en bleef daarmee wel 36 seconden verwijderd van zijn persoonlijk record.
De omstandigheden waren op Sportcomplex de Cloppenburgh zo als altijd goed, ondanks dat het de hele dag geregend had en dit ook tijdens de rit het geval was, hetgeen ietwat hinderlijk voor een brildragende kon zijn.

De ultieme 50 minuten grens over de 10 ronden tellende strijd is niet bereikt; de meest aanspraakmakende coureur daarvoor met een tijd van 50.24 min. in de persoon van Lars Volkers was ditmaal niet present.
Sommigen hadden zich afgemeld met als reden, dat het niet was vanwege de regen, maar daar werd door organisatie, jury, deelnemers en aanwezigen volop aan getwijfeld met de opmerking: mooi weer rijders!

Tijdens deze rit, die ook in de zomervakantie doorgang vindt, werden toch een tweetal persoonlijke records gereden. Walter van Kuilenburg uit Amsterdam haalde 1 seconde van zijn tijd af en noteerde uiteindelijk 55.14 min. Thuisrijder Jelte Buur, broertje van Nationaal Talent Hidde, snoepte er zelfs, in gelikt tenue rijdend, 7 seconden af met een eindtijd van 58.28 min.
Bijzondere deelname kwam van Yanne Doornbos (Castricum), die gezien kan worden als een van de talenten uit de stal van Kids and Parents Bikeschool (KPB). Zijn rijden is een opstart naar een hopend vervolg naar zijn fietsende loopbaan.
Na een inactiviteit van 9 maanden, na eerder al mooie resultaten geboekt te hebben op weg en baan, wordt de draad weer opgepakt na een raadselachtige blessure om zodoende weer een opgaande lijn te vinden via een vertrouwde vroegere weg naar de aansluiting met de wielertop.

Uitslag:
1. Alwin Hes Bakkum 53.20 min.
2. Yanne Doornbos Castricum 54.30 min.
3. Walter van Kuilenburg Amsterdam 55.14 min.
4. Pleun Lodewijks Akersloot 55.41 min.
5. Jelte Buur Akersloot 58.28 min.
...

View on Facebook

Ook dit jaar werkt team KPB natuurlijk graag mee met de KidsVakantieCoctail, in de bijlage de mogelijkheden die geboden worden voor de zomer.
Delen zorgt ervoor dat meer kinderen het lezen dus kunnen genieten van de geboden mogelijkheden.
...

View on Facebook

Spanning en sfeer bij MTB Akersloot!

Lars Volkers uit Schagen heeft donderdagavond bij de wekelijkse tijdrit in Akersloot andermaal een scherpe tijd geklokt en zich daarmee als snelste bewezen van de strijd.

Zijn persoonlijk record en tevens parcourssnelste stond op 51.22 minuten; nu realiseerde Volkers een stop op 51.25 min. waarmee hij slechts 3 seconden moest inleveren op zijn beste tijd. Met kop en schouders steekt Lars Volkers, hoewel het fysiek een klein mannetje is, boven de rest uit.
Volkers moest evenals de vorige keren als eerste vertrekken vanwege zijn top tijd met achtereenvolgens de anderen steeds op 30 seconden van elkaar.

De nummer twee in de rangschikking, Vincent Beentjes uit Castricum, moest bijna 1 ½ minuut toegeven op de tijd van Volkers met 52.45 min., maar wist wel zijn personal best met 25 seconden te verbeteren.

Door de warmte, maar wel een ietwat verkoelend briesje onder de bomen konden sommigen niet aan hun persoonlijke score schaven. Frappant was wel, dat in tegenstelling tot de afgelopen edities het veld aan tijden wat meer in elkaar schuift. Voorgaande keren liepen de tijden van de eersten en laatsten ver uit een, nu werden eindtijden bij de laatsten geklokt van een tiental seconden boven het uur.
Ook blijkt dat tijdens deze meetings, mogelijk gemaakt door Kids and Parents Bikeschool (KPB), wedstrijdinstelling, saamhorigheid en sfeer goed samen gaan, wat blijkt aan de afsluiting tijdens de nabespreking, op nu nog, de parkeerplaats van Sportcomplex de Cloppenburgh.

Uitslag:
1. Lars Volkers Schagen
2. Vincent Beentjes Castricum 52.45 min.
3. Dave van Kuilenburg Heiloo 53.09 min.
4. Harm Bouma Castricum 53.15 min.
5. Alwin Hes Bakkum 53.40 min.
6. Jim Volkers Heerhugowaard 53.44 min.
7. Frank Roling Castricum 55.08 min.
8. Walter van Kuilenburg Amsterdam 56.14 min.
9. Wout Bakker Heiloo 56.24 min.
10. Jelte Buur Akersloot 58.35 min
...

View on Facebook

Podium vol met Derpbikers!

Het podium na afloop van de wekelijkse donderdagavond tijdrit, georganiseerd door Kids and Parents Bikeschool (KPB), was volledig gevuld met mannen van de mountainbikegroep “de Derpbikers”.
Zelfs tot en met het ingaan van de laatste omloop op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot, was de volgorde in de uitslag van de drie allersnelsten Alwin Hes (Bakkum), Vincent Beentjes uit Castricum en de winnaar van vorige week Dave van Kuilenburg uit Heiloo niet duidelijk.

De startvolgorde in de strijd over 10 omlopen wordt door de jury altijd vastgesteld aan de hand van de vorige gereden tijden.
Dit had tot gevolg dat de laatste winnaar Dave van Kuilenburg als eerste diende te vertrekken met vervolgens na 30 seconden, tussen iedere vertrekkende renner door de jury bepaald, Alwin Hes, Vincent Beentjes en de rest van de deelnemers.

Normaal gesproken zou men zeggen dat een gaatje van die 30 seconden in een vloek en een zucht te overbruggen moet zijn, maar als het niveau van de coureurs niet veel voor elkaar onderdoet, dan kan het heel spannend blijven.
Dit blijkt wel uit het resultaat van deze tijdrit, waar de eerste 3 gestarten, de omgekeerde uitslag op papier wisten te krijgen met minimale verschillen.

Uitslag:
1. Vincent Beentjes Castricum 53.24 min.
2. Alwin Hes Bakkum 53.33 min.
3. Dave van Kuilenburg Heiloo 53.35 min.
4. Pleun Lodewijks Akersloot 55.05 min.
5. Heli Koopman Egmond Binnen 55.45 min.
6. Wout Bakker Heiloo 56.32 min.
7. Mark Zwart Egmond aan Zee 57.10 min.
8. Walter van Kuilenburg Heiloo 57.47 min.
9. Bob Scholten Akersloot 59.35 min.
10 Vincent Tiebie Akersloot 1.06.54 min.
...

View on Facebook