Wout Bakker flikt iedereen een kunstje!!

Wout Bakker uit Heiloo is donderdagavond in Akersloot de verdienstelijke winnaar geworden van de wekelijkse wedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Hoewel al snel duidelijk werd dat er deze avond geen maat stond op het optreden van de jonge Bakker, ook na een goede prestatie in Egmond-Pier-Egmond, moest er voor spanning niet naar de leider gekeken worden, maar naar het verloop achter hem.

Vooral het allereerste optreden van Harm Bouma uit Castricum scoorde hoge kijkcijfers.
Onbekend, onbemind met het snelle en technische parcours stond Bouma aan de start en zocht een positie in de achterhoede om na het vertrek een plekje te zoeken in het wiel van iemand wel bekend met de routing.
Na zich dat na een aantal omlopen eigen te hebben gemaakt koos Bouma zijn eigen weg en zocht de aanval. Na achtereenvolgens de nog thuisrijder, verhuist binnenkort, Ton Wiering te hebben bedankt voor het voorrijden en even later ook Vincent Tiebie uit Akersloot tot de orde te hebben geroepen, was het nog niet gedaan met de dadendrang van de Castricummer.
Ook Bob Scholten moest accepteren, dat Bouma de sterk voor hem was.

Op dat moment reed Harm Bouma podium, maar dan wel voor de laagste trede en ook daar nam hij geen genoegen mee en vervolgde zijn jacht op Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef. Hoewel dat de nodige moeite kostte slaagde Bouma ook in deze missie bij het ingaan van de 2 laatste ronden en reed daarna onbedreigd achter de niet meer te pakken winnaar Wout Bakker naar een mooie verdiende tweede plaats.

Uitslag:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Harm Bouma Castricum
3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
4. Vincent Tiebie Akersloot
5. Bob Scholten Akersloot
...

View on Facebook

2 weeks ago

Kids and Parents Bikeschool

Mooi om hier als www.kpbiking.nl aan mee te mogen werken. ...

View on Facebook

Hallo allemaal,


Donderdagavond 5 dec. is er ivm St. Nicolaasavond geen mtb wedstrijd.
Fijne St. Nicolaas allemaal en tot volgende week.

Groet Ton

Foto van www.hoorwiekloptdaar.nl
...

View on Facebook

Wim Verdonk uit Egmond aan den Hoef is de overtuigende winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Al van te voren een blik te hebben geworpen op de deelnemerslijst zou Wim Verdonk, de jongste telg van de mountainbikende familie, hoge ogen kunnen gaan gooien, maar de koers moest nog wel gereden worden.
Vrij snel na de start konden Wim Verdonk en Alkmaarder Sietse van der Weijde zich licht losmaken van het rennersveld, maar de kloof was overbrugbaar.

Wout Bakker zag het samenspel van het leidende duo bijtijds in en liet er geen gras over groeien door alert te reageren en zicht te houden op hun escapades.
Onder aanvoering van Dirk Dekker uit Egmond aan Zee probeerde de rest de schade zo veel mogelijk te beperken.

Op een gegeven moment was Wout Bakker het leidende duo zo dicht genaderd, dat een samensmelting tot de mogelijkheden leek te gaan behoren.
Toen echter bleken Verdonk en Van der Weijde er een onderonsje, in de vorm van een trainingswedstrijd, van te maken.

Door op dit al intervalachtige parcours, lasten zij om de ronde nog een extra versnelling door.
Daardoor werd bij Wout Bakker de voorstelling van zaken vertroebeld, door dat het leek, in de gematigde ronde van het duo, de achterstand teniet te kunnen gaan doen.
Niets was minder waar: in de laatste omlopen werd alle hoop in de grond geboord, maar toch nog de laagste trede op het podium veiligstellen, nadat Wim Verdonk ook zijn trainingsmakker Sietse van der Weijde nog even op zijn plek gezet had.

Uitslag:
1. Wim Verdonk Egmond aan den Hoef
2. Sietse van der Weijde Alkmaar
3. Wout Bakker Heiloo
4. Dirk Dekker Egmond aan Zee
5. Ton Wiering Akersloot
...

View on Facebook

Egmonders maken de dienst uit!

Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef heeft, hoewel het aanvankelijk niet naar uit zag, de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen.

Op een kletsnat, maar goed berijdbaar parcours op Sportcomplex de Cloppenburgh, deed Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef meteen een ultieme poging, die in eerste instantie vruchtbaar leek, zijn tegenstanders een fysieke en mentale tik uit te delen. Niemand, maar dan ook niemand kon of wilde op deze kamikaze aktie antwoorden en liet zijn optreden op zijn beloop.
Ruim 2 omlopen lang ontwikkelde Chris Kemp zo’n hoog tempo, dat hij ogenschijnlijk leek af te gaan op een afgetekende zege.
Het werd uiteindelijk niets, omdat een oude blessure op ging spelen, met als gevolg dat de snelheid volledig weg was en Emiel Prins (Egmond aan Zee) en Hoever Henk Jan Verdonk senior de leider eenvoudig wisten te grijpen. Weinig later moest Chris Kemp zich helemaal gewonnen geven en de koers gedesillusioneerd verlaten.

Toen dit eenmaal een feit was bleef Emiel Prins zitten met de hete adem van Verdonk senior in zijn nek.
Op het moment dat Prins was ingehaald door de latere winnaar, zat er nog een kans in dat de jonge thuisrijder Bob Scholten een bedreiging zou gaan worden voor Prins. Laatstgenoemde kon via zijn laatste adem de aandringer van zich afhouden.
...

View on Facebook

Vincent Beentjes troeft jonkies af!

Vincent Beentjes uit Castricum is de winnaar geworden van de wedstrijd in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup.
Op deze wekelijkse donderdagavondmeeting ging na het startsignaal thuisrijder Hidde Buur zoals gewoonlijk aan de leiding in plaats van het initiatief eens aan een ander over te laten.
De gedreven Akersloter heeft moeite zijn vermogen te doseren en eens de kat uit de boom te kijken. Anderen, waaronder ditmaal Wout Bakker en Vincent Beentjes maakten daar handig gebruik van.

Nadat eenmaal het kaf van het koren was gescheiden en Hidde Buur de kastanjes voor iedereen uit het vuur gehaald had, kwam het drietal Buur, Bakker en Beentjes aan de leiding met zoals gebruikelijk eerstgenoemde aan de leiding.
Het trio B’s was geen lang leven beschoren met als gevolg dat de zich langzaam opgewarmde Vincent Beentjes zich in de derde omloop op kop nestelde en daarna rap afstand nam van de jongelingen.

Door een inzakkende zadelpen en een haperende versnelling moest Buur ook Bakker laten gaan.
Het getuigde van karakter dat dor dit ongerief Hidde Buur zijn hoofd niet liet zakken, maar gedreven, wel onder het uitroepen van enkele verwensingen, zijn wedstrijd tot het einde wist te voltooien.

De solo rijdende Wout Bakker bleef ook niet verschoond van pech, maar had het geluk dat hij op het moment van lek rijden precies de warm gereden mountainbike van Chris Kemp mocht berijden en daardoor zijn ingenomen tweede positie kon handhaven.

Bob Scholten uit Akersloot wist in de slotfase Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) middels een splijtende tempo versnelling vanuit Verdonks achterwiel te verrassen.

Uitslag:
1. Vincent Beentjes Castricum 2. Wout Bakker Heiloo
3. Hidde Buur Akersloot
4. Bob Scholten Akersloot
5. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
...

View on Facebook

Wout Bakker maakt de klus weer af!

Wout Bakker uit Heiloo heeft evenals vorige week de donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven.
Op Sportcomplex de Cloppenburgh kwam bij de eerste passage Wout Bakker als leider door.
Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef volgde op korte afstand en kon lange tijd Wout Bakker in het vizier houden, maar van een bedreiging was geen sprake.

Bob Scholten uit Akersloot, de jongste wekelijkse deelnemer, deed te vergeefse pogingen in de buurt te komen van de boven zijn normale waarden presterende Chris Kemp.

Toch was de grootste bedreiging voor Kemp en Scholten de oprukkende Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef). Na eerst Bob Scholten te hebben opgeslokt, die zich vervolgens dapper lange tijd in het wiel van Verdonk senior wist vast te bijten, maar zich toch gewonnen moest geven, was de doelstelling van Verdonk senior plaatsgenoot Chris Kemp een plaats terug te zetten.
Maar door het boven zich zelf uitstijgen of waren het de wonderbaarlijke zaken in de sport wist Kemp de missie van Verdonk senior te doen mislukken en zodoende de tweede plek voor zich op te eisen.

Uitslag:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
4. Bob Scholten Akersloot
5. Emiel Prins Egmond aan Zee
...

View on Facebook

Wout Bakker met droge voeten over de streep!

Wout Bakker uit Heiloo was vooraf de gevreesde tegenstander en heeft deze angst ook in daden weten om te zetten door de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup winnend af te sluiten.

Door de langdurige en veelvuldige regenval van de afgelopen dagen, maar vooral woensdag, was de wijde omgeving van Sportcomplex de Cloppenburgh veranderd in een waar openlucht zwembad.
Door een kleine route-aanpassing konden de deelnemers, verschoond blijvend van de nattigheid, hun wekelijkse meeting afwerken.

Op Wout Bakker stond deze avond geen maat, zodat de andere mountainbikers direct al een illusie armer waren om aanspraak te kunnen maken op de overwinning.
De altijd gedreven Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef voerde de achtervolgende meute aan en wist zich even later van de rest te ontdoen.

Bob Scholten uit Akersloot en Hoever Chris Kemp trokken gebroederlijk en elkaar ondersteunend en motiverend samen op teneinde de oprukkende Ronald Mossinkoff (Akersloot) van zich af te kunnen houden.
In dat laatste slaagden zij niet, zodat de thuisrijder verdiend een derde plaats wist in te nemen.

Uitslag:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
3. Ronald Mossinkoff Akersloot
4. Bob Scholten Akersloot
5. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
...

View on Facebook

Ben Visser hengelt winst binnen!!

Ben Visser uit Heerhugowaard is de gelegenheidswinnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot in de strijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Dat Ben Visser niet iedere week aan de start staat op Sportcomplex de Cloppenburgh om te kunnen winnen is niet het geval.

Wie jouw tegenstanders worden is pas bekend een half uur voor de start van 20.00 uur bij inschrijving in de vernieuwde kantine van gastheer voetbalvereniging Meervogels ’31 en niet eerder, zodat je de kansen niet kan inschatten.
Veelvraat Henk Verdonk junior bleek op de startlijst te ontbreken, zodat Ben Visser zijn kans pas kon berekenen, maar dan had hij wel af te rekenen met onder anderen thuisrijder Pleun Lodewijks, Wout Bakker uit Heiloo en de man uit Castricum Vincent Beentjes.
Aangezien eerstgenoemde Pleun Lodewijks de start niet had bijgewoond, maar wel ingestapt was en de volle koers had uitgereden, werd hij door de jury reglementeer als laatste geklasseerd.

Wout Bakker en Vincent Beentjes kruisten we onderling met elkaar de degens. Beentjes leek ongeschonden naar een tweede plek achter Visser te gaan eindigen, maar Bakkertje presteerde het om ruim half koers de ervaren Beentjes te achterhalen en een halt toe te roepen aan zijn aanvalsdriften.
Vervolgens pakte Bakker het initiatief op zich om zich te concentreren op een offensief tegen leider Visser.
Dit bleek toch een onmogelijke opgaaf voor de nog jonge Wout Bakker en strandde in uitputting, zodat Vincent Beentjes toch nog vrij eenvoudig zijn beoogde tweede plaats kon veiligstellen.

Uitslag:
1. Ben Visser Heerhugowaard 2. Vincent Beentjes Castricum 3. Wout Bakker Heiloo
4. Ronald Mossinkoff Akersloot
5. Vincent Tiebie Akersloot
6. Bob Scholten Akersloot
7. Koen Houtkoper Alkmaar
8. Ton Wiering Akersloot
9. Elly Mossinkoff Akersloot 10. Pleun Lodewijks Akersloot
...

View on Facebook

Femke Mossinkoff ziet winst weglekken!

Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef is donderdagavond in Akersloot de gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse strijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Achterin startend op Sportcomplex de Cloppenburgh wist latere winnaar Henk Jan Verdonk senior zich dwars door de groep deelnemers op te werken naar de voorste gelederen.

Inmiddels was Femke Mossinkoff (Akersloot) via een bliksemstart uit het veld en het zicht verdwenen.
Na bijna drie omlopen kwam Femke Mossinkoff, die ongetwijfeld zonder pech ruimschoots gewonnen zou hebben, met een lekke band aan de kant te staan. Gedreven als zij is, besloot zij zonder aarzeling de kortste weg na haar om de hoek gelegen thuis te vliegen, de mountainbike van haar moeder Elly te pakken om haar plek in de groep weer in te nemen. En die was, zoals het hoort na pech, achteraan aan te sluiten bij de groep. Dat was op dat moment het achterwiel van plaatsgenoot Piet Veldt om hem daarna weer snel te verlaten. Door deze voor Henk Jan Verdonk senior gelukkige gebeurtenis kreeg hij een ideale gelegenheid zijn opmars naar de frontlinie voort te zetten en na het verschalken van respectievelijk Ronald Mossinkoff (vader van) en eveneens Akersloter Pleun Lodewijks een in de schoot geworpen zege te pakken.

Bob Scholten en Vincent Tiebie, beiden uit Akersloot, vochten hun gebruikelijk duel uit, dat in het voordeel van de jonge Scholten werd beslecht.

Uitslag:
1. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
2. Pleun Lodewijks Akersloot 3. Ronald Mossinkoff Akersloot
4. Bob Scholten Akersloot
5. Vincent Tiebie Akersloot
...

View on Facebook