Erwin Krom onverwachte winnaar!

Erwin Krom uit Limmen heeft de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op een verrassende manier op zijn naam weten te schrijven.
Het zag er vlak na de start van de koers op Sportcomplex de Cloppenburgh niet naar uit dat Erwin Krom een hoofdrol zou gaan spelen in het gevecht om de winst.
Al in de eerste omloop raakte de na een jaar weer aantredende Krom in het technische gedeelte met zijn stuur een boom, tuimelde met de vlak achter hem rijdende Wout Bakker, die er niet meer omheen kon, ruim een meter naar beneden. Nog maar net wist Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), net aangekomen op dat lager gelegen punt, het op een hoop liggende duo Krom/Bakker te ontwijken en zo verder onheil wist te voorkomen.

Nadat de crashplek was ontrafeld en de slachtoffers hun weg konden vervolgen, moest geprobeerd worden de achtervolging in te zetten. Deze omschakeling was voor Wout Bakker te hoog gegrepen, maar dit akkefietje gaf Krom wel de nodige inspiratie. Intussen had de rest, die wel op de fiets hadden blijven weten te zitten, niet stil gezeten.

Het strijdtoneel liet op dat moment een beeld te zien met Hidde Buur uit Akersloot duidelijk aan de leiding met Alwin Hes (Castricum) op eerbiedwaardige afstand. Nog lang niet was duidelijk dat dit decor drastisch veranderd zou gaan worden en dit door toedoen van Erwin Krom aangericht ging worden. Beetje bij beetje kwam Krom in de buurt van de aan het front opererende strijders Buur en Hes, waarna hij met de turbo aangezet en het grote mes erop het laatste gat wist te dichten.

In de slotfase was duidelijk, dat Hidde Buur zijn kruit had verschoten en Erwin Krom voor zich moest dulden.
Ook lukte het Alwin Hes nog in een onbewaakt moment diezelfde Buur terug te zetten naar de laagste trede van het podium.

Uitslag:

1. Erwin Krom Limmen
2. Alwin Hes Castricum
3. Hidde Buur Akersloot
4. Wout Bakker Heiloo
5. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
...

View on Facebook

Henk Verdonk junior rijdt iedereen op een hoop!!

Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft, na een afwezigheid van een aantal weken wegens een druk programma, weer toegeslagen in Akersloot tijdens de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Waren het vorige week nog tropische omstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburgh, nu was het aangenaam vertoeven, waardoor het meteen van dik hout maakt men planken was, gezien de manier waarop Henk Verdonk junior van leer trok.

Zelfs de altijd attent koersende Castricummer Vincent Beentjes was niet tegen deze explosie van Verdonk junior bestand en zag de latere winnaar aan zijn gezichtsveld onttrokken worden.
Wout Bakker uit Heiloo reed een zekere wedstrijd en wist zijn derde positie na de start ingenomen, te handhaven tot de finish met als bijkomend succesje de altijd sterke Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) achter zich te houden.

Na vorige week nog door het ijs te zijn gezakt, lukte het de jonge thuisrijder Bob Scholten ditmaal een degelijke vijfde plaats neer te zetten.
...

View on Facebook

Bob Scholten zakt door het ijs!!

Henk jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef heeft donderdagavond in een verzengende hitte de wekelijkse wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen.

Onder de bomen op Sportcomplex de Cloppenburgh was het ondanks de door de deelnemers zelf opgewekte rijwind, toch nog sprake van tropische omstandigheden. Dit deerde de onbevangen 14 jarige Bob Scholten uit Akersloot niet om er direct na de start in te vliegen en de rest verbijsterd te doen staan. Nog niet ervaren, wie eigenlijk wel, onder deze extreme omstandigheden te moeten presteren, lukte het Bob Scholten een aanzienlijk gat te slaan op zijn achtervolgers.

Henk Jan Verdonk senior, de oude rot in deze discipline, liet het zich allemaal maar even begaan, maar hield wel zich op vrijbuiter Scholten.
De andere achtervolgers onder aanvoering van Ton Wiering uit Akersloot deden ook hun uiterste best om genoeg lucht te happen en greep te houden op hun wedstrijdverloop.
Na eenmaal goed warm te zijn gereden, wat met deze temperaturen raar gezegd is, kwam routenier Henk Jan Verdonk senior weer in beeld als mogelijk winnaar.

Het beste bleek er bij Bob Scholten, ondanks twee meegenomen bidons, waarvan een nog vlak voor de start thuis opgehaald, toch af te zijn.

Beetje bij beetje kwam Henk Jan Verdonk senior dichterbij om Bob Scholten daarna in vliegende vlucht te passeren en vervolgens definitief afscheid te nemen.
Ook thuisrijder Ton Wiering was nog in staat de jonge uitgebluste Bob Scholten erbij te lappen.

Uitslag:
1. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
2. Ton Wiering Akersloot
3. Bob Scholten Akersloot
...

View on Facebook

Hidde Buur herpakt zich!!

Hidde Buur uit Akersloot, het Nationaal Talent Aangepast Sporten, heeft zich in zijn woonplaats weer op de kaart gezet door de winst in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd op zijn palmares bij te schrijven. De afgelopen weken kenmerkten zich door maar steeds terugkerende technische problemen tijdens de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op Sportcomplex de Cloppenburgh en zijn optreden niet tot zichtbare resultaten leidde en het tussen de oren leek te gaan zitten.
Nu dit alles hopelijk voorgoed achter de rug is, schitterde Hidde Buur weer als vanouds. Wel moest hij in het begin afrekenen met exploderende Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef en de aantredende jonge garde Bob Scholten (Akersloot) en de Uitgeesters Guus de Neef en Rens van Lieshout.

Over laatstgenoemde Rens van Lieshout waren twijfels gerezen: had hij nu afgesneden of was hij per abuis verkeerd gereden. De meningen hierover liepen uiteen, zodat de jury met zijn hand over het hart streek en Van Lieshout zonder verdere bezwaren in de uitslag opnam met de toevoeging de volgende keer het bedoelde parcours te volgen.

Nadat Hidde Buur zich eenmaal op de kop had genesteld, was er geen denken aan dat ook maar iemand hem nog zou kunnen gaan bedreigen. Zoals gebruikelijk wist Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) zich vanuit de middenmoot weer op te werken naar het front en daardoor Chris Kemp en de drie jonkies achter zich te houden.

Uitslag:
1. Hidde Buur Akersloot
2. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
3. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
4. Rens van Lieshout Uitgeest 5. Bob Scholten Akersloot
...

View on Facebook

Wout Bakker de slimste en snelste!

Wout Bakker uit Heiloo heeft na een lange periode van droogstand de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup weer eens gewonnen.
Vooraf, kijkend naar de namen op de deelnemerslijst, leek het niet aannemelijk dat Wout Bakker in aanmerking zou kunnen komen voor een toptienklassering.

Na een lange periode van inactiviteit dacht Wout Bakker de afgelopen periode nog te kunnen profiteren van de intensieve trainingen daarvoor.
Nadat bleek dat de resultaten minder werden, gingen eindelijk zijn ogen open en voerde hij zijn inspanningen met goed gevolg op. Al in de eerste omloop werd er flink aan de boom geschud waardoor het veld uit elkaar gereden werd met op kop het duo Pleun Lodewijks (Akersloot) en Wout Bakker uit Heiloo.
In de achtervolging Heemskerker Dennis Talens kort daarop gevolgd door de oersterke Sjaak Fatels uit Akersloot.
Eerste genoemde Talens moest door pech zijn plekje afstaan aan Sjaak Fatels, maar kon even later terugkeren om de race in de achterhoede te voltooien.

Veel belovend was het debuut van de 14 jarige thuisrijder Bob Scholten, die eerst in gezelschap van Ton Wiering, eveneens uit Akersloot, deze toch moest laten gaan, maar na afloop opgetogen kon vertellen over zijn eerste kennismaking met de grote mannen.

De laatste omloop moest nog duidelijkheid gaan geven wie de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Pleun Lodewijks had na het vele kopwerk het meeste recht op de zege, maar daar maalde Bakkertje niet om en verraste met een splijtende eindsprint de uitgeputte Pleun Lodewijks.

Uitslag:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Pleun Lodewijks Akersloot 3. Sjaak Fatels Akersloot
4. Jeroen Hoogewerf Alkmaar 5. Ton Wiering Akersloot
...

View on Facebook

Vincent Beentjes goed op dreef!!

Vincent Beentjes uit Castricum heeft, na zijn tweede plek vorige week, deze keer met overmacht de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen. Al na de eerste omloop op Sportcomplex de Cloppenburgh was de winst, behoudens pech, verzegd aan Vincent Beentjes.
Dus wat betreft de vraag wie gaat er winnen was de spanning weg.

Daarachter moest de wedstrijd voor de overige podiumplekken gemaakt worden door Uitgeester Wilfred Knegt, Sjaak Fatels uit Akersloot en in eerste instantie nog Chris Kemp (Egmond aan den Hoef). Nadat laatstgenoemde Kemp was bijgehaald door eveneens Egmonder Henk Jan Verdonk senior, richtte deze zijn vizier op de sterke thuisrijder Sjaak Fatels.
Nadat deze missie van Verdonk senior ook was geslaagd en Fatels was teruggezet vaan een vierde positie, leek de taaie Verdonk senior ook nog te gaan opstomen naar Wilfred Knegt. Knegt kon deze poging verijdelen en zich verzekeren van een verdiende tweede eindplek.

Ook in de achterhoede was de spanning te snijden waar het trio Ton Wiering (Akersloot), Frank Lute uit Castricum en thuisrijder Vincent Tiebie aan elkaar waren overgeleverd.
Vanaf het begin trokken ze met elkaar op, waar Ton Wiering al het kopwerk voor zijn rekening nam.
Door een valpartijtje verachterde Frank Lute even, maar door de solidariteit mocht en kon Lute weer terugkomen.

De geslepen Vincent Tiebie kon met zichzelf niet in het reine komen door plichtmatig naar de streep te rijden en ontsnapte bij de gepiepelden in het zicht van de haven.

Uitslag:
1. Vincent Beentjes Castricum 2. Wilfred Knegt Uitgeest 3.Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
4. Sjaak Fatels Akersloot
5. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
...

View on Facebook

Vandaag heeft Ton de prachtige jeugdige leeftijd van 70 jaar bereikt.
Namens iedereen van harte gefeliciteerd en plak er nog veel fietsjaren aan met jouw enorme inzet en passie.
...

View on Facebook

Henk Verdonk junior flikt het weer!

Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft donderdagavond de wekelijkse wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen. De door een knieblessure geplaagde Verdonk junior ging het toch maar weer een keer proberen op Sportcomplex de Cloppenburgh.
Dus gedacht werd dat er daarom rustig gestart zou gaan worden, aangezien latere winnaar Verdonk junior eerder altijd direct zijn neus aan het venster drukte.

Als door een wesp gestoken en tegen alle verwachtingen in was Henk Verdonk junior weg met iedereen, maar dan ook iedereen vertwijfeld achterlatend.

Nadat het eenmaal tot iedereen was doorgedrongen/wakker geschud en de meeste stofwolken waren opgetrokken, moest er toch nog wat gaan gebeuren. Alkmaarder Milosj van Renesse, thuisrijder Hidde Buur op korte afstand gevolgd door Vincent Beentjes uit Castricum namen de touwtjes voor de geklopten voor de winst in handen, maar verder dan daar aan trekken kwamen zij niet en mochten strijden om nog een mooie uitslag zonder nog aandacht te kunnen hebben voor Verdonk junior, want die was in geen velden of wegen meer te zien.

Op nog niet de helft van de wedstrijd moest Hidde Buur door een haperende versnelling definitief naar de kant en kon Jan Langeveld uit Castricum een plaats naar voren schuiven. Ruim voor het einde waren de posities voor het eindklassement al duidelijk en konden door de jury eenvoudig, een voor een, opgenomen worden voor de uitslag.

Uitslag:
1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef
2. Milosj van Renesse Alkmaar
3. Vincent Beentjes Castricum 4. Jan Langeveld Bakkum
5. Ramon Tromp Heiloo
6. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
7. Dennis Talens Heemskerk 8. Sjaak Fatels Akersloot
9. Wout Bakker Heiloo
10. Alex van de Burgwal Alkmaar
...

View on Facebook

Run/Bike succesje in de dop!!

De triatlon va Akersloot ging niet door, dus sprong Team KPB maar in dat gat.
De belangstelling, na binnen onze groep te hebben geinformeerd, viel niet mee, maar we moeten ook de hand in eigen boezem steken, omdat het niet breed bekend was gemaakt.

Maar zondag 23 juni was het dan zover onder het motto: het gaat niet om degenen die er niet zijn, maar om diegenen die er wel staan.

Om 11.00 uur de start van de individuelen, die begonnen met hardlopen over de buitenste ring van het mtb parcours, lekker onder de beschutting van de loofbomen.

Bij doorkomst werd er op de mountainbike gestapt om een volle omloop over het parcours te rijden en zo rondenlang afgewisseld: rennen/fietsen/rennen/fietsen.

De totale duur werd uiteindelijk 70 minuten met Wim Mandemakers als winnaar.

De deelname van Silke Ham was een dappere poging, maar gezien haar voorbereiding (examen en geslaagd) en leeftijd nog iets te zwaar.
Ron Konijn overwon zich onder aanmoediging van zoon Ties.

Jan Veldt steeg boven zich zelf uit als ook Jako Langeveld, al moest hij wel tot het gaatje gaan. De partytent met verkoeling en verfrissing komen ook op zijn naam.

Dit alles onder het toeziend ook van ons trouwe jurylid Douwe die alles met een scherp oog in de smiezen had.

Als sluitstuk kwamen de duo’s opdraven met het vooraf te kloppen koppel Hidde Buur met tante Sandra die hoog bij de bookmakers genoteerd stonden.

Maar op het allerlaatste moment had Wilfred Knegt zich van de lijst van individuelen afgehaald en zich met zijn loopmaat voor de combi aangemeld. Dus dit werd misschien een streep door de rekening van Hidde en zijn tante.

Als verrassing meldde zich op de valreep ook nog het koppel Gert Poelsma/Mirjam Ransijn aan. Andere Mirjam Zwikker met haar loopmaatje stond ook haar mannetje. Al met al kan toch nog gesproken worden van een geslaagd experiment met hopelijk voor 2020 meer deelname.

Douwe verzorgde met zijn bekende elan, de uitslag uit zijn hoofd kennende, de bekerprijsuitreiking.
...

View on Facebook