Wout Bakker met droge voeten over de streep!

Wout Bakker uit Heiloo was vooraf de gevreesde tegenstander en heeft deze angst ook in daden weten om te zetten door de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup winnend af te sluiten.

Door de langdurige en veelvuldige regenval van de afgelopen dagen, maar vooral woensdag, was de wijde omgeving van Sportcomplex de Cloppenburgh veranderd in een waar openlucht zwembad.
Door een kleine route-aanpassing konden de deelnemers, verschoond blijvend van de nattigheid, hun wekelijkse meeting afwerken.

Op Wout Bakker stond deze avond geen maat, zodat de andere mountainbikers direct al een illusie armer waren om aanspraak te kunnen maken op de overwinning.
De altijd gedreven Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef voerde de achtervolgende meute aan en wist zich even later van de rest te ontdoen.

Bob Scholten uit Akersloot en Hoever Chris Kemp trokken gebroederlijk en elkaar ondersteunend en motiverend samen op teneinde de oprukkende Ronald Mossinkoff (Akersloot) van zich af te kunnen houden.
In dat laatste slaagden zij niet, zodat de thuisrijder verdiend een derde plaats wist in te nemen.

Uitslag:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
3. Ronald Mossinkoff Akersloot
4. Bob Scholten Akersloot
5. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
...

View on Facebook

Ben Visser hengelt winst binnen!!

Ben Visser uit Heerhugowaard is de gelegenheidswinnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot in de strijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Dat Ben Visser niet iedere week aan de start staat op Sportcomplex de Cloppenburgh om te kunnen winnen is niet het geval.

Wie jouw tegenstanders worden is pas bekend een half uur voor de start van 20.00 uur bij inschrijving in de vernieuwde kantine van gastheer voetbalvereniging Meervogels ’31 en niet eerder, zodat je de kansen niet kan inschatten.
Veelvraat Henk Verdonk junior bleek op de startlijst te ontbreken, zodat Ben Visser zijn kans pas kon berekenen, maar dan had hij wel af te rekenen met onder anderen thuisrijder Pleun Lodewijks, Wout Bakker uit Heiloo en de man uit Castricum Vincent Beentjes.
Aangezien eerstgenoemde Pleun Lodewijks de start niet had bijgewoond, maar wel ingestapt was en de volle koers had uitgereden, werd hij door de jury reglementeer als laatste geklasseerd.

Wout Bakker en Vincent Beentjes kruisten we onderling met elkaar de degens. Beentjes leek ongeschonden naar een tweede plek achter Visser te gaan eindigen, maar Bakkertje presteerde het om ruim half koers de ervaren Beentjes te achterhalen en een halt toe te roepen aan zijn aanvalsdriften.
Vervolgens pakte Bakker het initiatief op zich om zich te concentreren op een offensief tegen leider Visser.
Dit bleek toch een onmogelijke opgaaf voor de nog jonge Wout Bakker en strandde in uitputting, zodat Vincent Beentjes toch nog vrij eenvoudig zijn beoogde tweede plaats kon veiligstellen.

Uitslag:
1. Ben Visser Heerhugowaard 2. Vincent Beentjes Castricum 3. Wout Bakker Heiloo
4. Ronald Mossinkoff Akersloot
5. Vincent Tiebie Akersloot
6. Bob Scholten Akersloot
7. Koen Houtkoper Alkmaar
8. Ton Wiering Akersloot
9. Elly Mossinkoff Akersloot 10. Pleun Lodewijks Akersloot
...

View on Facebook

Femke Mossinkoff ziet winst weglekken!

Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef is donderdagavond in Akersloot de gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse strijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Achterin startend op Sportcomplex de Cloppenburgh wist latere winnaar Henk Jan Verdonk senior zich dwars door de groep deelnemers op te werken naar de voorste gelederen.

Inmiddels was Femke Mossinkoff (Akersloot) via een bliksemstart uit het veld en het zicht verdwenen.
Na bijna drie omlopen kwam Femke Mossinkoff, die ongetwijfeld zonder pech ruimschoots gewonnen zou hebben, met een lekke band aan de kant te staan. Gedreven als zij is, besloot zij zonder aarzeling de kortste weg na haar om de hoek gelegen thuis te vliegen, de mountainbike van haar moeder Elly te pakken om haar plek in de groep weer in te nemen. En die was, zoals het hoort na pech, achteraan aan te sluiten bij de groep. Dat was op dat moment het achterwiel van plaatsgenoot Piet Veldt om hem daarna weer snel te verlaten. Door deze voor Henk Jan Verdonk senior gelukkige gebeurtenis kreeg hij een ideale gelegenheid zijn opmars naar de frontlinie voort te zetten en na het verschalken van respectievelijk Ronald Mossinkoff (vader van) en eveneens Akersloter Pleun Lodewijks een in de schoot geworpen zege te pakken.

Bob Scholten en Vincent Tiebie, beiden uit Akersloot, vochten hun gebruikelijk duel uit, dat in het voordeel van de jonge Scholten werd beslecht.

Uitslag:
1. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
2. Pleun Lodewijks Akersloot 3. Ronald Mossinkoff Akersloot
4. Bob Scholten Akersloot
5. Vincent Tiebie Akersloot
...

View on Facebook

Beste volgers,

Hidde heeft een prachtig bedrag bij elkaar gefietst waar vele van jullie een bijdrage toe hebben geleverd.

Namens Hidde bedankt.
...

View on Facebook

Henk Verdonk junior leest iedereen weer de les!

Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft, zoals bijna gewoon als hij aan het vertrek staat, de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn palmares bijgeschreven.
Ook met een zeer sterke bezetting op de deelnemerslijst drukte latere winnaar Henk Verdonk junior op Sportcomplex de Cloppenburgh zijn stempel op het koersverloop.

Van de anderen waren in het begin alleen Castricummer Vincent Beentjes en Jan Langeveld uit Bakkum bij machte enigszins in de nabijheid van Verdonk junior te acteren.
Maar van een bedreiging op de toppositie is het in het verdere verloop van de koers nooit gekomen.
Relaxed koersend, onder het wakend oog van door een mountainbike ongeval voorlopig uitgeschakelde Alwin Hes uit Bakkum, breidde Verdonk junior eenvoudig zijn voorsprong uit.

Achter de losgeslagen leider verdedigden Vincent Beentjes en Jan Langeveld hun ingenomen respectievelijke tweede en derde positie. Iedere omloop echter, kwam Akersloter Pleun Lodewijks dichterbij Jan Langeveld, zo dicht zelfs dat laatstgenoemde moest gaan vrezen voor de laagste trede op het podium.

Na een aantal ronden wist Pleun Lodewijks het achterwiel van Langeveld te bereiken om vervolgens via een gewaagde inhaalmanouvre de koppositie op zich te nemen en zijn medestrever geen kans meer te laten. Vincent Beentjes wist buiten schot te blijven en zodoende een verdiende tweede plek te veroveren.

Uitslag:
1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef
2. Vincent Beentjes Castricum 3. Pleun Lodewijks Akersloot 4. Jan Langeveld Bakkum
5. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
6. Ronald Mossinkoff Akersloot
7. Bob Scholten Akersloot
8. Koen Houtkoper Alkmaar
9. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
10. Wil Hollenberg Akersloot
...

View on Facebook

Wout Bakker grijpt zijn kans!

Wout Bakker uit Heiloo heeft bij gelegenheid zijn moment gekozen en de winst gepakt in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Hoewel er dit keer een aantal podiumkandidaten ontbraken op Sportcomplex de Cloppenburgh lagen er kansen voor anderen.

Wout Bakker stond met frisse moed aan de start en keek om zich heen met wie hij dit keer aan de bak moest. Na een inschatting te hebben gemaakt van zijn mogelijkheden was er voor Bakkertje maar een conclusie; vol uit het vertrek gaan en de eerste klap is een daalder waard uitdelen. Verbouwereerd door de explosiviteit van Wout Bakker werden de anderen toch wakker geschud. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) en Dennis Talens uit Heemskerk waren de aangewezenen die de ontplofte Wout Bakker tot de orde moesten proberen te gaan roepen.

Maar de vogel was gevlogen en in het verdere verloop werd helemaal duidelijk dat al hun pogingen tot mislukken gedoemd waren en zij zich moesten gaan beperken tot het verdedigen van hun eigen positie.
Er stond geen rem op de uiteindelijke winnaar Wout Bakker waar de als tweede gefinishte Henk Jan Verdonk senior ook na afloop direct moest erkennen dat hij ditmaal een maatje te groot voor hem was.

Akersloter Ronald Mossinkoff, na een jaar afwezigheid op dit technische parcours, slaagde erin, na achterin gestart te zijn, de met spierpijn kampende plaatsgenoot Bob Scholten en de Alkmaarder Koen Houtkoper te achterhalen en vervolgens ook nog op achterstand te zetten.

Uitslag:
1. Wout Bakker Heiloo
2. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
3. Dennis Talens Heemskerk 4. Ronald Mossinkoff Akersloot
5. Bob Scholten Akersloot
...

View on Facebook

Bob Scholten steelt de show!!

Henk Verdonk junior is de verwachte winnaar geworden van de wekelijkse in Akersloot verreden donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Hoewel Henk Verdonk junior andermaal domineerde op Sportcomplex de Cloppenburgh, mag ook het optreden van de uiteindelijk op de vijfde positie eindigende jonge Bob Scholten uit Akersloot belicht worden.

Waren het Wout Bakker (Heiloo), Henk Jan Verdonk senior en Chris Kemp, beiden uit Egmond aan den Hoef, die zich achter de solerende en latere winnaar Henk Verdonk junior hun individuele plekken moesten verdedigen en verdelen, daarachter deden Bob Scholten en Vincent Tiebie, ook uit Akersloot, een robbertje vechten om de plaatsen vijf en zes.
Met immer een brede glimlach op zijn gezicht, alsof de inspanning hem niet deerde, deed de jonge Scholten al het kopwerk en dwong Tiebie slechts tot volgen.

Rondenlang ging dit schouwspel zo door, zonder dat Tiebie ook maar een poging ondernam deze traditie te doorbreken.
Pas in de laatste omloop deed Vincent Tiebie, de fietsende brandweerman, het leek als een plaagstootje, maar was een uiterste poging Bob Scholten te verrassen en te blussen.
De wakkere Bob Scholten doorzag deze aktie van Tiebie en deed hem tot nablussen dwingen.

Uitslag:
1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef
2. Wout Bakker Heiloo
3.Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef
4. Chris Kemp Egmond aan den Hoef
5. Bob Scholten Akersloot
...

View on Facebook

LOOPFIETSEN VOOR DE ALLERKLEINSTEN.

Zoals inmiddels bekend gaat KPB zich ook richten op de allerkleinsten onder ons die nog geen volledige fietsbeheersing hebben.
Jammer om te zien dat hier de meest gemakkelijke oplossing wordt toegepast, namelijk de zijwieltjes.
Dit is niet nodig en zorgt ervoor dat uw kind lui wordt op de fiets.
Ervaren???? Zie u graag vanaf zaterdag 14 september.
-start zaterdag 14 september
-tijdstip 13.00-13.30 uur
-iedere week
-kosten € 4 per lesje
-zelf meenemen loopfiets/helm/drinken
-eventueel helmen en enkele loopfietsen beschikbaar
-kleine mountainbikes aanwezig voor eerste voetjes op de trappers
-aanmelden info@kpbiking.nl
...

View on Facebook

Is dit je nieuwe busje Ton? 😁 ...

View on Facebook

Loopfietsen voor de kleinsten bij KPB.

Kids and Parents Bikeschool start met ingang van zaterdag 14 september met loopfiets activiteiten voor de allerkleinsten, deze is van 13.00 uur tot 13.30 uur.

De meeste kinderen beginnen te leren fietsen met behulp van zijwieltjes. Om het fietsen voor deze doelgroep snel onder de knie te krijgen is het beter te oefenen op een loopfiets.
Fietsen is een evenwicht kunstje en dat leer je niet met zijwieltjes, want dan gaan de kleintjes hangen en vertrouwen op de zijwieltjes. Met eenvoudige oefeningen/spelletjes vanaf hobbels en heuveltjes proberen we dit de kinderen eigen te maken.

Middels kleine afdalingen gaan de beentjes van de grond en is het evenwicht daar.
Na de nodige lessen zal blijken dat de overstap naar de echte fiets met trappers snel gemaakt is.
Voor verdere informatie zie www.kpbiking.nl en eventuele nadere vragen info@kpbiking.nl
...

View on Facebook